SDN Forum üzerinde yapılan hızlandırma çalışması

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Siz istediğiniz madalyayı bana takın dost acı söyler. Buraya çıkıp mükemmel olmuş şaklabanlığı yapmayacağım. Eğer Türkiye'nin en büyük forumlarından biriysek daha iyi olması gerek.

Bu dediklerimi ister dost tavsiyesi olarak dikkate alın istersenizde düşman eleştirisi olarak görerek basit bir madalyon ile geçiştirin...
Tüm çalışmalarımız aslında bunun için devam ediyor. Her türlü eleştiriye açığım, ancak araştırmadan etmeden direkt olarak konuyu baltalayan kişiye vereceğim cevap ne yazık ki böyle olacaktır.

Bizler forumun daha iyi ve stabil çalışması konusunda elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Durum çok kötü

Diyerek nereye varmak istediğinizi anlamadığımdan dolayı bu şekilde tepki verdim. Eğer yapılacak bir durum varsa lütfen özel mesajıma gelin "bunları yapalım" diyerek bana öz eleştirinizi yapın üst yönetim ile görüşelim "böyle bir durum var yapalım mı" diye gereken ne ise anında yapalım.

Teşekkürler.

Reaksiyon puanı
5,173
Tüm çalışmalarımız aslında bunun için devam ediyor. Her türlü eleştiriye açığım, ancak araştırmadan etmeden direkt olarak konuyu baltalayan kişiye vereceğim cevap ne yazık ki böyle olacaktır.

Bizler forumun daha iyi ve stabil çalışması konusunda elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Diyerek nereye varmak istediğinizi anlamadığımdan dolayı bu şekilde tepki verdim. Eğer yapılacak bir durum varsa lütfen özel mesajıma gelin "bunları yapalım" diyerek bana öz eleştirinizi yapın üst yönetim ile görüşelim "böyle bir durum var yapalım mı" diye gereken ne ise anında yapalım.

Teşekkürler.
Her zaman sizin ve yetkililerin mesajlarınızı alıntılayarak defalarca söylediklerimi tekrar söyleyieyim o halde.

Cloudflare bir siteye faydadan çok zarar sağlar. Türkiye'de kullanıcı sayısı ile orantılı olarak yeterli sunucusu bulunmuyor çünkü. Çoğu zaman site içerikleri ana sunucudan Avrupa sunucularına ve oradan geri kullanıcıya dönüyor. Buda hızı yavaşlatıyor. Alternatif olarak sucuri kullanılabilir. Yada donanımsal güvenlik duvarları araştırılmalıdır. Bunu en az birkaç milyon kez söylemişimdir muhtemelen.

İkinci olarak resim formatları gözlemlediğim kadarı ile optimize edilmiyor. En azından kullanıcı resimleri webp formatında saklanmalı. Bu resimlerin boyutunu %20 azaltacaktır. Ve ciddi hız kazandıracaktır. Bunuda daha önce söylemiştim.

En azından uzaktan bakan birinin söyleyecekleri en temel şeyler bunlar.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yok,gayet iyi olmuş. Neydi o eski hali ,yahu.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,959
Daha dikkatli kullandım hakikaten öncesinde bize işkence etmişsiniz ya ?

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Her zaman sizin ve yetkililerin mesajlarınızı alıntılayarak defalarca söylediklerimi tekrar söyleyieyim o halde.

Cloudflare bir siteye faydadan çok zarar sağlar. Türkiye'de kullanıcı sayısı ile orantılı olarak yeterli sunucusu bulunmuyor çünkü. Çoğu zaman site içerikleri ana sunucudan Avrupa sunucularına ve oradan geri kullanıcıya dönüyor. Buda hızı yavaşlatıyor. Alternatif olarak sucuri kullanılabilir. Yada donanımsal güvenlik duvarları araştırılmalıdır. Bunu en az birkaç milyon kez söylemişimdir muhtemelen.

İkinci olarak resim formatları gözlemlediğim kadarı ile optimize edilmiyor. En azından kullanıcı resimleri webp formatında saklanmalı. Bu resimlerin boyutunu %20 azaltacaktır. Ve ciddi hız kazandıracaktır. Bunuda daha önce söylemiştim.

En azından uzaktan bakan birinin söyleyecekleri en temel şeyler bunlar.
Önerilerinizi ileteceğim. ✌

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,440
Rahatladık sonunda. Emeği geçenlerin elleri dert görmesin.

Şu cloudfare bir düzelse baya sevinirim. Artık o kadar alıştım ki Cloudfare`nin resimlerini çözmeye telefona Yapboz yükledim oynuyorum.
Foruma girme antremanları yapıyorum ? ? ?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Şuan hızlı ama bekliyorum takılsın sayfa yüklenmesin diye umarım o sorunlar da hallolmuştur

Sfatihmehmed

Asistan
Reaksiyon puanı
322
Hocam yanlış anlamayın ama az önce konunun açılması için 3 dk bekledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu açılma hızı dışında hızlı.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Mesaj Yazarken Ara Ara Kasmalar/Donma Oluşuyor bilginize.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Akşam donmalar oldu site gene yüklenmiyordu. Bende kapattım.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Akşam donmalar oldu site gene yüklenmiyordu. Bende kapattım.
Ayni Sekildeydi Ama Azmedip Bekledim.
Gerek Mesaj Yollarken Gönderilmeme ve Yavaslik Gerek Sayfa Yenilerken Yavaslik Yasadim.

Edit : Bildirimler Düsmüyor Bazen ;)

Son düzenleme:

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,959
Bugün tekrardan yavaşlık yaşamaya başladım 504 hatası aldım bilginiz olsun

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tapatalk da biraz yavaşlık hissediliyor çok sıkıntı yapmasada

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Merhaba, forumda minor değişiklikler yapılıyor. Bu sebeple ara ara pasif moda aldık.
Şu özellik kaldırıldı mı? Eskiden konularıma baktığımda çevrimiçi okuyan üye isimleri yazılı iken şimdi o özellik yok... Bu özellik neden kaldırıldı, ben açıkçası mutlak olması gerektiğine inanıyorum.

Developer

admin
Yönetici
Reaksiyon puanı
1,592
Şu özellik kaldırıldı mı? Eskiden konularıma baktığımda çevrimiçi okuyan üye isimleri yazılı iken şimdi o özellik yok... Bu özellik neden kaldırıldı, ben açıkçası mutlak olması gerektiğine inanıyorum.

Evet bir süre pasif ettim. Eklenti güncel değil sorun çıkartıyor. Düzeltince aktif edeceğim.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Sayfayı yenilediğim gibi renk değişimi oldu güzel zamanlama yapmışım :tearsofjoy: