SDN forum, Opera 10 ile uyumlu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RunoadeS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar. Resmi Opera Türkiye sitesinde, Opera'da Çalışmayan Siteler listesine gidip bakayım dedim. Karşıma ShiftDelete forumu da çıktı :confused1:

http://proje.operaturkiye.net/bozuksite/

Şu an Opera 10 kullanan arkadaşlarda durum nasıl acaba?

Problem şöylemiş:
Mesaj yazarken biçilendirilen kodlar görüntüleniyor. RTF olarak yapılan biçimlendirmeler görüntülenmiyor.
Çözümüde vermişler:
Çözümü site yöneticilerinin metin editörlerini CKeditor(FCKeditor) ve TinyMCE gibi tüm tarayıcılarla uyumlu olanlarıyla değiştirmesi...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Evet aynen öyle dediğin gibi arkadaşım operada da

Biçimlendirirken kodlar görünüyor Opera 10 da Opera da bi ayar vardır diye aradım ama bulamadım sorun sitedeymiş demek ki !

30bk587.jpg

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Evet aynen öyle dediğin gibi arkadaşım operada da

Biçimlendirirken kodlar görünüyor Opera 10 da Opera da bi ayar vardır diye aradım ama bulamadım sorun sitedeymiş demek ki !

30bk587.jpg

Dediklerinden tek kelime anlamadım.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Dediklerinden tek kelime anlamadım.
Alttaki yorum kutusunda kalın harflerle yazılan yazıların dışlarında "" şeklindeki biçimlendirme kodları görüntüleniyor dikkat ederseniz.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Kodlar gözüksün kabul ama bende sitede butonlar, resimler, avatar ve smiyler lar birbirine giriyor ,ama genede Opera!

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Bende şu an için hiç problem yok opera 10 ile. Gayet rahat bir şekilde dolaşıyorum forumumuzda.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bende opera 10 kullanıyorum ama bi problem görmedim.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Siteyi gezerken hiçbir problemim yok fakat mesaj yazarken o biçimlendirme kodlarının gözükmesi var ve Gelişmiş butonuna basıp mesaj yazarken işlemcime fazla yük bindiriyor?

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Romantic. O zaman Opera takımının verdiği çözümü uygalamanız lazım. Opera kullananları da düşünmek lazım.

Çözümü site yöneticilerinin metin editörlerini CKeditor(FCKeditor) ve TinyMCE gibi tüm tarayıcılarla uyumlu olanlarıyla değiştirmesi...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Çözümü buldum arkadaşlar, forumdayken sağ tıklayıp site tercihlerinden firefox olarak görün seçeneğini seçerseniz editör düzeliyor, yapamayan arkadaşlar bana ulaşırlarsa daha detaylı bilgilendirebilirim.

Dolayısıyla şuan sitemizin Opera 10 ile hiç bir uyumsuzluğu kalmış olmuyor :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sorun olarak kabul etmiyorum bunu. :)

sdnf1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çözümü buldum arkadaşlar, forumdayken sağ tıklayıp site tercihlerinden firefox olarak görün seçeneğini seçerseniz editör düzeliyor, yapamayan arkadaşlar bana ulaşırlarsa daha detaylı bilgilendirebilirim.

Sdn'de açılan bu konunun muhatabı, yani resmi opera forumunda ilk başlatan kişinin yorumuna opera da rastladım.

Senin sunduğun firefox çözümüne karşı farklı yorumları var. Yani sorun falan çıkarıyormuş. Sitenin teknik moderatörü ile arasındaki yorumlarda yazıyordu. Yazısı uzun olduğundan dolayı buraya kopyalamak yerine linkini veriyorum.

İsteyen inceleyebilir.

Adres:

http://my.opera.com/mesajj/blog/show.dml/4305687

.,.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

:(

firefox olarak görün tercihinde sorun çıkıyor, hızlı mesaj kutusunu kullanamıyoruz, önceki mesajda alıntılanan blog yazarı konuyu iyi açıklamış. bunu ya opera çözecek, ya vBulletin ,,,

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bnde de bi sorun yok

.,.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bnde de bi sorun yok

resil.jpg

Yukarıdaki resimde göründüğü gibi html kodlar gözüküyor. sizde gözükmemesi imkansız, eğer firefox olarak görün ayarını seçtiyseniz sorun yaşamazsınız, ancak bu sefer başka sorunlar çıkarıyor.

tekrar etmek gerekirse herhangi bir ayarlama yapmadıysanız opera 10.0 ve alt sürümlerinde görüntülenen, vBulletin forumlarının mesaj kutusunda yazıyı biçimlendirmeye kalktığınızda html kodları muhakkak gözükecektir. bu operanın resmi forumunda bile yazılı..

tabi opera kullanıyorsanız, diğer tarayıcılarda herhangi bir sorun yok.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hiçbir problem yok sorunsuz olarak çalışıyo.

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Evet kodlar gözüküyor.Ben bunu normal birşey zannediyordum :)

.,.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiçbir problem yok sorunsuz olarak çalışıyo.

shiftdelete.net forumu opera sorunsuz görüntüleniyor, buna kimsenin birşey dediği yok.

benim anlattığım şey, mesaj kutusunda yazıyı biçimlendirmeye kalktığımızda html kodları gözüküyor.

söylediğimiz şey bu... :)