Sdn Flash-ActionScript Kulübü

garintsi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SDN'nin flasherleri...
flash ile prof. olarak ilgilenenler veya yeni başlayanlar buraya isimlerini yazdırabilirler. Kendim hazırladığım derslerde ekleyeceğim... buyrun...

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Başlık düzeltilmiştir. Forum Kurallarına dikkat ediniz. Konu buraya taşınmıştır.

garintsi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önsöz​

Flash Macromedia firmasının çıkarmış olduğu ve gerek internette gezinenler gereksede webmasterların ve grafikçilerin gözdesi olan Windows ve Mac OS işletim sistemleri üzerinde çalışabilen bir grafik programıdır. Herşey önce Macromedia firmasının 1997 yılına Future Splash Animator adlı programı satın almasıyla başladı. Daha sonra bu program yeni adıyla yani Flash'ın ilk sürümü olan 2.0 olarak karşımıza çıktı. Daha ilk yılını tamamlamadan 1997 yılında Macromedia Flash 3.0 geliştirdi. Hiç kimsenin onun bu kadar yaygın olacağını ummadığı programla hazırlanmış pekçok site, ziyaretçilerine cezbedici, özel, çarpıcı, ilginç ve eğlenceli bir şekilde kendilerini sunarak onların daha uzun süre sitede kalmasını sağlıyorlardı.

1999 yılında Flash 4.0 piyasaya sürüldü. 2000 yılında Flash 5.0 ve 2002 yılındada Flash Mx (6.0) bizlere merhaba dedi.En son olarak 2005 yılında Flash 8 çıktı.Çıktığı yıldan beri yoğun rağbet gören bu program, gösterdiği performansla önümüzdeki yıllarda da adından söz ettirecek gibi görünüyor. Flash çalışma tekniği olarak vektör grafik kullanıyor. Flash animasyonlarının, çizgi filmlerinin, efektlerinin temelinde aslında matematiksel işlemler yer alıyor.Yani Flash'ta çizdiğimiz her şey aslında tek tek piksellerden oluşturulmak yerine ,tamamen matematiksel denklemler üzerine kurulu oluyor.Bu yüzden flash ile çizdiğimiz bir nesneye istediğimiz kadar zum yapalım normal piksellerden oluşan grafiklerdeki oluşan basamaklı görüntü görülmez. Flash ile beraber Macromedia grafiksel animasyonları ve arayüzleri yaparken daha kullanıcı dostu ve etkileşimli yapıya sahip olması için ActionScript adı verilen bir dili de kullanmamıza olanak sağladı.

garintsi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
DERS--1​

Bir arkadaşımızın sorusu üzerine ilk dersi yazarak başlıyorum Tüm SDN'ye hayırlı olsun.

Yapmış olduğunuz flashları sitenize eklemek için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz..
Kodda "flash.swf" olan kısımlar yerine kendi flashınızın adınız yazın.
width="550"ve height="400" boyutlarını kendi flashınızın boyutlarına göre düzenleyin (width=genişlik,hegiht=yükseklik)
NOT:Kodda ikişer "flash.swf",width="550" ve height="400" bulunuyor herikisinide kendinize göre düzenlemeniz gerekiyor...
Yalnız birisini düzenlerseniz veya diğerini silerseniz;
"<embed>" kısmındakileri sildiğinizde flashınız sadece ie tarayıcılarda görünür,aynı şekilde kendi flashınıza göre düzenlemediğinizde flashınız diğer tarayıcılarda görüntülenmeyecektir.. "<param>" kısmındakileri sildiğinizde ise flashınız ie tarayıcısında görünmez..

KOD:::::

<object classid= "clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase= "http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version= 8,0,0,0" width="550" height="400" id="Flash" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="flash.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="flash.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="550" height="400" name="Flash" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

alperkaan41

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ard arda mesaj yazmak yasak değilmiydi :* :* :* :* :*

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ben çok istiyorum Flash öğrenmeyi, ActionScript 3 ile beraber. Burası yararlı olacaktır ama kurallar dahilinde yapmalısınız. Şimdiden çok teşekkürler..

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Evet doğrudur ard arda mesaj yazmak yasak ama arkadas bilgilendirme amaçlı bişeyler yazıyor. Yani pozitif ayrımcılık yapılabilir.

KoRRoK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aman bıkttım buu forum kurallarından ard arda mesaj yazmak yasakmış herif sanki öylesine konuşuyor bu arada ders 2 yok hala devamı gelmedi sanırım

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kolay konudan başlamasısın
yakın zamanda daha çok içerikli mesajını bekliyorum