Sdn Centilmen Yorumcular

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Dikkatimi bir şey çekti.Forumda maç başlıklarının çoğunda gerginlik yaşanıyor.Bireysel atışmalar oluyor.Ne demek istediğimi spor tartışmalarını takip eden üyeler daha iyi anlayacaklardır.

Aramızda bir kaç tane futbol tutkunu olan ancak yorumunda üslubunu iyi ayarlamayan ya da ayarlayamayan arkadaşlar var.

Bizler bu gibi mesajlara karşı sessiz kalırsak da destek vermiş oluyoruz bence.O yüzden hangi takım taraftarı olusa olsun üslubunda sorun olan mesaj yollayanları gerektiğinde uyarmalı ya da yöneticiye şikayet etmeliyiz.Böyle yaparsak aramızdaki holiganlara prim vermemiş oluruz.

Amacım SDN de daha temiz daha saygılı bir ortamda futbol konuşmak.

NOT:Bu mesaj tarafımdan değiştirilmiştir.Mesaj içeriğinde belli bir takım taraftarına biraz fazla yüklenerek eleştirilerde bulunmuştum.Bu durum mesajımın tarafsızlığı konusunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet veridği için yazıyı tekrar düzenledim.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
size katılıyorum inanmayanalar gs-bursa ve ts-fb konularını incelesin

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bu konuyu ve yazılan mesajları unutmayalım da ilerleyen haftalarda bi göz atalım tekrar.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Bu konuyu ve yazılan mesajları unutmayalım da ilerleyen haftalarda bi göz atalım tekrar.
bence mantıklı ama sadece bu konuyu bu msjları değil
maçtan önce yencez ... yapcaz diyen maçtan sonra olmadı falan hakem filan topçu diyen msj ve konularıda unutmuyalım

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Önce dönüp geriye bakmak gerek sonra geleceğe bakalım ve hekes dikkat etsin.Altını çizerek belirttim.Her takım taraftarı yapaıyor bu çikin yorumları.Ama GS de bu durum daha fazla diyorum.

Yarın GS dışında bir taraftar yorumu ile karşıma çıkıp''işte bak holigan'' demeyin.

Katılıyor musunuz bana onu söyleyin.Daha çok gs maçlarında gerginlik ve çikin yorumlar olmuyor mu?En son GS maçından sonra banlşanan üye bile oldu küfürlü yorumlarından ötürü..

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Konuyu açmadan önce dönüp geriye bakmak lazım Galatasaray konuları dışında gerginlik olmuşmu,olmamışmı,2 maçlık yorumlar için böyle bi konu açmak zamansız sadece,geçen sezon burdamıydınız?
Başka bir taraftar yorumuyla karşıma çıkmayın dersen,bu senin düşüncene zıt düşüyo bikere,Hem Galatasaray'lılar daha fazla yapıyor diyeceksin hemde başkasının yaptığıyla karşıma çıkmayın diyeceksin,değişik bi yaklaşım.
Sana katılmıyorum...

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
yani bir ya da bir kaç yorumla demek istiyorum.

Her sezon buralardayım.FB nin şampiyonluğu kaybettiği zaman açılan espirili konuları da biliyorum.

Bir konuda gerginlik varsa ve bu gerginliğe karışanlaın sayısı bi elin parmaklarından fazzla ise GENEL tabirini hak eder diye düşünüyorum sadece.

Aslında SDN de aktif yorumcu sayısı bellidir.Yani GS de edepsiz yorum yapan ya da yorumlarıyla gerginliği tımandıranları ve bunu sık sık yapanları say deseniz sayarım.Sizden ricam o gibi kişilere renkdaş olarak fırsat vermeyin ilk eleştiriyi siz yapın.

Mesela ben BJK liyim ama forumda BJK li ve her zaman kötü olumsuz yorum yapan bir kişi tanıyorum.İsim vermek istemiyoum iş bireysel tartışmaya dönmesin diye ama bahsettiğim GS lileri ve BJK lileri eminim siz de tahmin etmişsinizdir.

GS lilere sataşan da oluyor ama bu sataşmalara daha aşağı seviyede cevap eren gsli ve SDN li yorumcu sayısı forumda daa fazla maalesef.

Mesela seni ve yorumlarını da takip ediyoum.Keşke her gs li senin gibi(ki öyle gsliler yok değil) yorumunu saygı çerçevesi içinde yapsa.

ya da yapmaya çalışsa

Allah tan spor bölümü yöneticisi görevini çok iyi yapıyor Adaletli olmak için çaba sarfediyor.Daha önce takımlarımıza lakap takanlara ceza verilecek diye uyarıda bulunmuştur onursevim.Ona da teşekkür ediyoum.

F5 6s 8taş gibi yakıştırmalar çocukçadır.Ve zamanı geçmiş bayat hatta itici söylemlerdir.

Kalitenin artması dileğiyle...

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum...

Bu konuda diğer mesajlarımıda silemediğim için üç nokta ile editliyorum(siliyorum)...

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tüm edepsiz yorumları GS ye yıkmak istmedim.Daha çok GS başlıklarında bunu gözlemlediğimi söyledim.Bunda forumdaki GS taraftarlarının sayısının fazla olmasının da payı olabilir.

Anlattığın olaylar yaşanmıştır ve talihsizdir.Ancak bu da bu kötü yorumların daha çok gs başlıkları altında göüldüğü gerçeğini değiştirmez.Ayrıca gs başlıklarında ,belirgin gerginliğin dışında en çok yorum yapılan başlıklar olduğunu da görüyoruz.

Diyoum ya bu genellemeyi yapmama sebep olan belki de GS taraftarlarının forumda fazla olmasıdır.

Yine de ilk mesajımda dengeyi sağlamak adına GS başlıklarından biaz daha az bahsetmeliydim bu yöndeki eleştirinize katılıyorum...

Amacım daha temiz bi ortamda seviyeli futbol muhabbetleri yapmak.Niyet iyi olunca erdem göstermek pek zor olmaz benim için.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Peki kötü söze kötü sözle cevap vermeme erdemini gösterebiliyor muyuz acaba?Ya da biz bunu başarabiliyorsak bile kötü söze kötü sözle cevap verene destek veriyo muyuz ,suskunluğumuzla..

Bu soruları kendime de soruyorum.Biraz zodur ama bunun farkında ve bilincinde olan biisi kendine daha güçlü mukayyet olur.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Kişiyle alakalı bir durum olduğu için, olayı Gs-Fb-Bjk taraftarı diye kategorize etmenin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. Hepsi için durum aynı. Kişi seviyesizse şayet, bu mesajlarını spor konularında da görürsün, herhangi bir konuda da. Ancak konuyu açma sebebinin Gs taraftarlarına laf atmak için olmadığı, genel bir sorunu dile getirmek için olduğu çok net.
Şu sözün benim için yeterlidir;
Amacım daha temiz bi ortamda seviyeli futbol muhabbetleri yapmak.Niyet iyi olunca erdem göstermek pek zor olmaz benim için.
Destekliyorum.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bence GS taraftarına yüklenerek ortamı gerebileceğini düşünmeliydin.Sonuçta konuyu okuyunca kendine bir cephe seçmiş gibi düşünülmesine sebep oluyor.
Tartışmalı konularda da yönetim gerekeni zaten yapıyor

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
İlk mesajı gelen eleştiilerin haklılığını fark ederek düzenliyorum

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Çıkan tartışmaların çoğunda rakip taraftarın biri geliyor diğerine' ye laf atıyor.

Misal bu hafta ki GS maçı. FB' liler hemen girip Bursa' nın şampiyonlarına sevinenler düşünsün gibisinden yorumlara başladılar. Eee haliyle GS taraftarı sinirli olduğu için yorumu okuyunca tak kafası atıyor. Açıyor ağzını yumuyor gözünü ağzında ne varsa yazıyor.

Normal bir zamanda yapılsa öyle yorumlar o kadar tepki görmez.

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ah ah futbol konusu altındaki yorumları okurken üzülüyorum vallahi..direk hakaret..Öldürün birbirinizi de kurtulun:)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ne zaman açtın konuyu :thumbup:
Bende holigan oluyorum ozaman. fotolu konuda benim anlatmak istediğim ki ilk yorumumun sonunda parantezle yazdım. Bu konuyu açan kişinin düşünce yapısı ile yazılmıştır diye. Böyle aç git tahrik et sonra tahrik edici cevaplar bekle mantığı ile olmaz arkadaşlar. :hammer:

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bu konu eski konu..Senin parantez içi açıklamanı okudum.hem lafım sadece sana değil ..hepimize..Temiz toplum temiz spor temiz yorum:)

Reklam gibi oldu..hehe