SDN Bu Bir Hatamı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nemesis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar 2 gündür dikkatimi cektim bende hep bu sekilde bir görüntü var bu bir hata mı yoksa avatar boyları ile ilgili bir düzenleme mi ?

gghkb8.jpg

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu sorun resimlerini SDN'ye göz attan yükleyenler değilde yönlerdirme ile resim koyanlarda oluyor bakalım çalışıyorlarmış

yakında düzelir.

kolay gelsin...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Arkadaşlar, daha önceleri resim yüklemek isteyen kullanıcılarımızın "Göz at" yöntemiyle, sunucuya resim yüklemelerine izin vermiyorduk. Çünkü yeterli olanağımız yoktu. Bundan dolayı da seçilen resimler kendi sunucumuza< yüklenmediğinden, resimlere müdahale edemiyorduk; böylece çok büyük olabiliyordu. Buna çözüm olarak da, resimleri kodlama yöntemiyle yeniden boyutlandırıp gösterilmesini sağlıyorduk. Ancak bu yöntemin büyük bir handikapı vardı. O da, resimler kodlama yöntemiyle yeniden boyutlandırıldığı için, aslında orijinal boyutuyla açılıyor, daha sonra tarayıcı tarafından küçültülerek gösteriliyordu. Böylece konulara girdiğinizde büyük resimli üyeler normal görünse bile, resimlerin yüklenmesi uzun sürüyordu.

Hasılıkelam, şimdi yeni sunucumuza (tamamen kendimizi ait yeni sunucu) geçtiğimiz için, artık resimlerin sunucuya ("Göz at" diyerek, bilgisayarınızdan doğrudan) yüklenmesine izin verebildiğimiz için, ayarlarımızı değiştirdik. Böylece de, eskiden büyük boyutlu olan resimler eski hallerine döndü. Biz de farkettikçe tek tek bu üyelerin resimlerini düzenliyoruz.

Şöyle ki; bundan sonra foruma yükleyeceğiniz resimlerin boyutu ne olursa olsun, resim forumumuza yüklenecek ve forum yazılımımız kodlama yöntemiyle değil de, doğrudan resim dosyasına müdahale ederek yeniden boyutlandırma yöntemiyle resmi forum sınırlarına otomatik olarak ayarlayıp yeni bir dosya olarak kaydedecek.

Bu mektubumu burada noktalarken, küçüklerin yanaklarından öperim.

Saygılar.

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
Güzel acıklama benimde dikkatimi cekmişti...tşkler elmacık

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Elmacık açıklama içinde öpücük içinde teşekkürler :D :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
dikkat edin küçüklerin yanaklarından öpüyor, büyüklerin ise ??? o konu açıklığa kavuşmamış. büyükseniz ondan fazla yanında takılmayın :P
icon_biggrin.gif

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
E büyükleri de unutmadım ama el öpmeyi sevmiyorum. Öpecek başkaca bir yer bulamayınca sadece küçükler dedim. Büyükler lütfen alınganlık göstermeyin :D :P

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Elmacik'in foruma küskünlüğü geçince, üye sevgisi tavan yaptı :P

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
benim de dikkatimi çekmişti bazı resimler bi acaip olmuş :S çok büyükler mesela Nmss'in eklediği resimdekiler gibi bir kaç tane daha var.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
iol dedi ki:
Elmacik'in foruma küskünlüğü geçince, üye sevgisi tavan yaptı :P

Küskünlük forumdan kaynaklanmıyor doğrusu. Bir zaman paylaştığım şiirin iki mısraı şöyleydi:

Yeter mene galp yarası vermeyin,
Üreğimde sağ olmayan yaram var.

Şimdi iyileşmeyen yaramızı sargı beziyle sardık bir şeyimiz yokmuş gibi davranıyoruz. Türk filimlerindeki gibi "yaşayacaksın sen, çocuklarımız olacak, ölmeyeceksin" nidalarıyla aslında zaten ölmüş olana seslenip avunuyoruz sadece.

Ne yapayım, ben herşeye küsüm diye herkesi de kendime mi küstüreyim.

Hadi büyüklerin de yanaklarından öpelim, onlar da küsmesin.

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Dane-i fülfül siyah,
hali mahbuban siyah.
Her dû su zen, inkucah, ankucah

Diye karşılık vereyim :^)