Satalı disk xp kurma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xxx3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hp laptop kullanıyorum bilgisayarıma format çekmek istiyorum aslında hp nin kendi kurtarma konsolunu kullanabilirim fakat xp nin yanında ubuntuda kullanıyorum ve eğer hp kurtarma konsolunu kullanırsam ubuntuda gidiyor bende bu yüzden illegal yollara baş vurdum ve bir satalı xp dvd si hazırladım nlite programı ile ama kurulumda hep şu dosya kopyalanamadı diyor ve kurulum sonlanıyor faklı xp cdleri ile denedim hep aynı dosya hata veriyor hata veren dosya usrcntra.dll acaba nasıl bir yol izlemeliyim :wassat:

Cursed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
doğru sata driver ı olmayabilir. ayrıca sata olayına birde bios tan bkıp modu değiştirebilirsin.ozaman sıkıntı yaşıyacağını sanmıyorum diğer xp cdleriyle kurulum yapmaya çalıştığında.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hazırladığın DVD'de bişeyler yanlış gitmiş sanırım.bence sen sadece içinde sata ve SP3 olan bir XP CD'si hazırlasan daha sağlıklı olur arkadaşım.böyle acayip şeylerle doldurulan bir DVD normal olamaz bence en sağlamı benim dediğim gibi.Birde cursed arkadaşın dediği gibi BİOS'a bir bak

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bios olayına hiç bakmadım onun dışında dvd de sadece sata driverleri ve xp var başka bir şey yok laptop oldugu için aslında bios da da bir ayar seçeneği yoktu sanki ama genede bakıcam teşekkürler

xxx3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar biosdan sata desteğini kapattım ama genede olmadı sorunu bir türlü anlamadım neyse artık başka bir önerisi olan var mı ???

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
senin sorunun sadece cd de. bilgisayarın cd yi okuyamamış bios la falan bi alakası yok.şimdi kendine yeni bir cd hazırla. hazırladığın cd yi yazmadan önce virtual pc ile bi test et. hata vermezse yuksek hızda değil 8x 16x gibi bir hızla yazdır. ayrıca biostan sata native mode u kapatırsan(disable) hard diskinden tam performans alamazsın hazır satalı xp yapmışsın açık kalsın (enable)

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ACHI modu kapatıp SATA modunu da IDE yaparsan sorunsuz kurarsın.