SATA3 HDD Almayı düşünüyorum

Bu konuyu okuyanlar

frkanaksoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, CASPER NIRVANA 15.6 NB(CSY.4200-8N45A-S) cihazımı 2 sene önce Teknosa'dan aldım, ve nerdeyse garantisi bittiği gün HDD'de sorun çıktı bilgisayar açılmamaya başladı, yedeklerimi bi şekilde kurtardım format attım fakat HDD kullanımı %100 gösteriyor sürekli olarak, HDTune programından bad sector'e bakayım dedim ve baktığıma pişman oldum durum o derece vahim... velhasıl yeni HDD almaya karar verdim SATA3 hdd'lere bakarken kendi hdd'min SATA2 olduğunu fark ettim ve kafamda soru işareti oldu acaba SATA3 HDD alırsam bilgisayarıma uyar mı diye şu an kullandığım HDD Toshiba MQ01ABD075 bu konuda pek bilgim yok biraz araştırdım ve notebook'lar için böyle bi konu bulamadım teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen moderatör:

berkayztr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar merhaba, CASPER NIRVANA 15.6 NB(CSY.4200-8N45A-S) cihazımı 2 sene önce Teknosa'dan aldım, ve nerdeyse garantisi bittiği gün HDD'de sorun çıktı bilgisayar açılmamaya başladı, yedeklerimi bi şekilde kurtardım format attım fakat HDD kullanımı %100 gösteriyor sürekli olarak, HDTune programından bad sector'e bakayım dedim ve baktığıma pişman oldum durum o derece vahim... velhasıl yeni HDD almaya karar verdim SATA3 hdd'lere bakarken kendi hdd'min SATA2 olduğunu fark ettim ve kafamda soru işareti oldu acaba SATA3 HDD alırsam bilgisayarıma uyar mı diye şu an kullandığım HDD Toshiba MQ01ABD075 bu konuda pek bilgim yok biraz araştırdım ve notebook'lar için böyle bi konu bulamadım teşekkürler şimdiden.

MaxBlast programını araştırın ve onunla düzeltmeye çalışın, çok güçlü ve iyi bir program. Yakın bir arkadaşımda da aynı sorun yaşandı ve ona bu program ile yardımcı oldum, bizzat kendim düzelttim. Yaklaşık 500 GB bir HDD 'si vardı 24 saat civarında sürdü ama hiçbir sorun kalmadı sorunsuz şekilde hala kullanıyor. Full tarama ile sorunu çözebilirsiniz gibime geliyor şansınızı deneyin derim :)

Kullanımıda anlatayım ;

MaxBlast 4 indir. Nero ile ISO olarak bir CD'ye vs. yazdırın. Sonra bu CD ' yi bilgisayarına takıp oradan başlatacaksın. Sana CD mi Yoksa Floopy mi diye soracak. CD 'yi seçmek için " F " tuşuna basacaksın. Sonra kullanım ekranı gelecek burada Utulities 'den Zero Fill Drive var. 2 tane olacak birisi quick diğeri full. Full yaparak devam et. Biraz uzun sürer ama kesin sonuç alırsın.

Bu yöntem ile birlikte HDD ilk aldığın güne döner, eski dosyalarını Recovery programlarıyla vs. kurtaramazsın tamamen temizleyip atar kesin çözümdür sector bad hatalarına çözüm olur. Boşuna cebinden para çıkmamış olur böyle bir yol söyleyeyim dedim. SATA 3 uyar mı uymaz mı o konuda bilgim yok böyle yardımcı olmak istedim :)

Son düzenleyen moderatör: