SATA HDD'de problem ve HDD yazma sorunu

bfrheostat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Biraz acil bir durum söz konusu.

Kısaca özetleyeyim olayı. Komşumuzun PC'si çok yavaş çalışıyormuş diye gittim. Bu akşam gördüğüm, PC'nin sık sık felç olması ve çeşitli bilinmeyen dosyalar için sürekli "Gecikmeli Yazma Başarısız" problemi çıkması... Kendi oluşturduğum RAR dosyasını masaüstüne attığımda da 2 saat boyunca sürekli TCM.rar için aynı problemi çıkarttı. 3,5 GB'lık bir DVD'yi 1 saatte yazdı ve veri tanımlamada başarısız oldu (DVD çöp yani). Ben de sorunun harddiskle alakalı olduğuna karar verdim ve eve getirip verileri yedeklemek adına masaüstü PC'me taktım.

lK2ZB.jpg

POjlH.jpg

İlk fotoğrafta; üstteki, komşumuzun 500 GB Seagate Barracuda 7200.12 SATA HDD'si. Alttaki ise benim Samsung harddiskim. İkinci fotoğrafta ise kabloların nereye takıldığını görüyorsunuz (bulanık da olsa). Ancak PC açılırken her ikisi de takılıysa işletim sistemi açılmıyor. BIOS failure ya da "please plug a disk" türü hatalar çıkıyor ve BIOS'u açamıyorum. Kabloların yerlerini değiştirmem de fark etmedi.GÜNCELLEME: HardWare Initiate Failed. Please Check Device... hatası alıyorum sadece üstteki harddiski taksam da???

SORU:
* İki HDD bağlama durumunda neyi yanlış yapıyorum? (Seagate için DVD-RW'a uzanan güç kablosunu taktım, başka takabileceğim bir uzantı yoktu) (bunun için master boot sector flag'ini bir Ubuntu live cd'siyle kaldırmam önerildi)
* Komşumun harddiskinde mi problem var yoksa RAM'inde mi?

dipnot: İki harddiskte de Windows XP var. Benimkisi orijinal, komşumuzunki korsan.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
dostum komşununkindede işletim sistemi var ve sende zaten var olduğu için çakışma yapıyor bence ! onun kolay yolu sen kendi sistemini aç ve komşunun olan hddyide sonradan bağla sisteme o zaman görecektir !

bfrheostat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AmbaSSador, dediğiniz yöntem işe yaramadı.

HDD kendi başınayken de "HardWare Initiate Failed" hatası almaktayım. Herhangi bir Live CD kullanamıyorum bu yüzden. Başka öneriniz var mı?

emresezin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dahili harddiskleri harici disk gibi çalıştıran aparat takımları var sistemini normal olarak acıp bu aparatla diğer harddiski bağlayıp sorunu cözebilirsin yada boardun destekliyosa sorunlu harddiske hardformat atabilirsin

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
AmbaSSador, dediğiniz yöntem işe yaramadı.

HDD kendi başınayken de "HardWare Initiate Failed" hatası almaktayım. Herhangi bir Live CD kullanamıyorum bu yüzden. Başka öneriniz var mı?
dostum kendi hddni normal olarak bağladığın kablo çıkışına bağla başka bir kabloya değil sorun ondan kaynaklı

mrıc123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bıostan kendi hdd ni 1. bot edecek şekilde ayarla yani arkadaşının diskini windows açıldıktan sonra görsün oda olmadı jumper 1 de ise arkadaşının kini 2 ye al kendininki 1 değilse 1 e al sorun arkadaşının hdd si ile senin hdd nin çakışması daha doğrusu windows sürümlerinin çakışması kandırarak acma diyorum ben buna çünkü 2. diski windows göremeyecek acılınca görürsün bölümleri kq .

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Hiren Boot yada Erd Commander ile açılışı sağlayıp komşunuzun diskindeki yedekleri alabilirsiniz.

bfrheostat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için teşekkür ederim :)