SATA HDD + IDE HDD mümkün mü?

dorukoski

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Şuan benim sistemimde 160 GB SATA HDD var fakat ben üzerine 30 GB IDE HDD eklemek istiyorum. Şu şekilde denedim: HDD'yi CD-ROM'dan gelen IDE kablosunun ortasındaki çıkışa bağladım gücü de diğer HDD'deki 5 tane kalın uçlu kablodan aldım. Sistemi bu şekilde yeniden başlattım fakat sanki fabrikadan yeni çıkmış gibi ya boot etmemi bootluysa da "a" tuşuna basmamı söyleyen ekran geldi. Nasıl halledebilirim bunu?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Takmanda sıkıntı yok sadece biostan boot menüsünde birincil hdd yi 160 GBlık sataya vermen yeterli

xenitu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Konfigürasyonda sorun yok. Bu şekilde çalışır. Ancak BIOS ta boot sırasını düzenlemen lazım. Şu anda bilgisayarın yeni taktığın 30 GB lik IDE HDD den boot etmeye çalışıyor. O diskte de boot edecek bir şey bulamadığı için hata veriyor. Biostan birincil HDD yi daha önce üstüne sistem yüklü SATA HDD olarak seçmen gerekiyor.

dorukoski

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bazı forumalrda jumper ayarı yapmak gerektiğini yazmış. Bu lazım mı?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
eger ikiside ide olursa jumper ayarı yeterli olurdu

dorukoski

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani aynı kablo üzerinde hem cd-rom hem de IDE HDD olması sıkıntı yaratmaz öyle mi?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
evet cd ve hdd sıkıntı yapmaz zaten sonuçta işletim sistemi sata hdd üzerinde

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yani aynı kablo üzerinde hem cd-rom hem de IDE HDD olması sıkıntı yaratmaz öyle mi?
şayet jumper ayarlarını yapmazsanız sıkıntı olur...ben aynı ıde kabloya iki adet hdd takamadım.taktımda çalıştıramadım...bir ide kabloya 1 hdd+1 cd-dvd takılabilir...şayet ide kabloya hddyi takarsanız jumper ayarını yapmanız gerekiyor ide hdd ve dvdrw çalışması için..sata zaten ayrı bir çıkış onun jumper sıkıntısı yok...
ed:dwd-cd niz sata ise jumper ayarına gerek yoktur.çünkü onuda ayrı sata çıkışa takıyorsunuz zaten..satada hddleri takarken birinci çıkışa takılması önerilir...0-1-2-3-4-vs.......