Şarjdan çıkarınca renkler kötüleşiyor

BenjaminF

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Laptop umu sarjdan çıkarınca ekran kalitesi düşüyor.Renkler falan kötü görünüyor. Sarja takınca ekran daha farklı görünüyor.Bunun bir çözümü var mı ben bulamadım. Windows 10 kullanıyorum. Bilgisayar Acer marka.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Şarjdan çıkarınca tasarruf moduna geçiyor olabilir.
Pil/Güç ayarlarınızı kontrol edin.

Batuhan Sertol

Asistan
Reaksiyon puanı
489
Selamlar BenjaminF,

Öncelikle bu sorunu ilk Windows 10 kullandığımda yaşamıştım ama hemen çözülebilecek bir problem, öncelikle klavyenden Windows Tuşuna basarak arama kısmına "Ayarlar" yazarak o pencereyi aç. Daha sonra ise, Sol üstten "Sistem" seçeneğine tıkla ve karşına gelen liste "The Judge Moderatörümüzün Dediği Gibi" menüsünden sol aşağıda yer alan "Pil" kısmına tıkla ve Pil tasarrufu kısmından gerekli ayarlamaları yapabilirsin.

Eğer bu seçenek işe yaramadıysa Monitör kısmından karşında yer alan parlaklık ayarları, Gece Işığı ayarları gibi ayarları kontrol etmen dahilinde çözebileceğini düşünüyorum. Windows 10 işletim sistemi yer alan dizüstü bilgisayarlarda bu durum sık sık görülüyor, şarjdan çıkardıktan sonra oluşan ekran ışığı düşüşü ve gece ışığı ayarları bu konuda önemli yer alıyor.

Teşekkürler, İyi Forumlar

BenjaminF

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Selamlar BenjaminF,

Öncelikle bu sorunu ilk Windows 10 kullandığımda yaşamıştım ama hemen çözülebilecek bir problem, öncelikle klavyenden Windows Tuşuna basarak arama kısmına "Ayarlar" yazarak o pencereyi aç. Daha sonra ise, Sol üstten "Sistem" seçeneğine tıkla ve karşına gelen liste "The Judge Moderatörümüzün Dediği Gibi" menüsünden sol aşağıda yer alan "Pil" kısmına tıkla ve Pil tasarrufu kısmından gerekli ayarlamaları yapabilirsin.

Eğer bu seçenek işe yaramadıysa Monitör kısmından karşında yer alan parlaklık ayarları, Gece Işığı ayarları gibi ayarları kontrol etmen dahilinde çözebileceğini düşünüyorum. Windows 10 işletim sistemi yer alan dizüstü bilgisayarlarda bu durum sık sık görülüyor, şarjdan çıkardıktan sonra oluşan ekran ışığı düşüşü ve gece ışığı ayarları bu konuda önemli yer alıyor.

Teşekkürler, İyi Forumlar
Kontrol ettim. Maalesef prizde ki gibi olmuyor

ekc_1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 11 için anlatıyorum Ayarlar > Sistem > Ekran > Parlaklık > Parlaklığı içeriğe göre değiştirin kısmında ki seçeneği Kapalı yapıyoruz sorunumuz çözülüyor.