Sarj çok çabuk bitiyor s4 kullanıyorum

jarsus_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 3 aydır s4 kullanıyorum 2 haftadır sarj kafayı yedi . Mesela gece yatmadan %50- 55 de bırakınca ve tüm özellikleri kapayıp uçak moduna alıyorum sabah telefon kapanmış sarjı bitmiş. ve Sarj gün içinde oyun oynamasam wifi açık bırakmasam bile ortalama 1-1buçuk dk da %1 sarj gidiyor. günde 2-3 kere sarj ediyorum. Arkadaş Note 2 de 6 saatte % 9 sarj gidiomuş. Bataryayımı değiştirsem ?? 2 haftadır böyle oldu ama .

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşımda da s4 var. Onunda telinde problem var sanırım. Günde 2 kere sarj ediyor. Fakat neden olduğunu bilmiyorum. Bataryayı değiştirmende fayda var

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ilk kablonuzu ve şarj adaptörünüzü değiştiriniz (bir arkadaşınızdan ödünç istemek en masrafsızı)
sorun hala devam ediyorsa bataryayı değiştiriniz.

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Benimde S4 üm var ama böyle bir sorunum yok. Mesela gece 11-12 de şarj %100 de ise sabah kaltığımda % 98 filan da oluyor. Tabi uygulamalar, wifi vs kapalı. Sadece alarm kurulu. Telefonumu gece gündüz hiç kapatmam.

Hatta şöyle diyeyim telefonu normal kullanımda oyun sadece bir iki kez okey oynadım. Wifi yi çok kullanmadım. 4 gün filan gitti şarjı.

Çok oyun oynarsan ancak oda 24 saat kullanıyorum. Oda en az 2-3 saat oynamam lazım. Yoksa sıkıntı yok.

jarsus_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benimde S4 üm var ama böyle bir sorunum yok. Mesela gece 11-12 de şarj %100 de ise sabah kaltığımda % 98 filan da oluyor. Tabi uygulamalar, wifi vs kapalı. Sadece alarm kurulu. Telefonumu gece gündüz hiç kapatmam.

Hatta şöyle diyeyim telefonu normal kullanımda oyun sadece bir iki kez okey oynadım. Wifi yi çok kullanmadım. 4 gün filan gitti şarjı.

Çok oyun oynarsan ancak oda 24 saat kullanıyorum. Oda en az 2-3 saat oynamam lazım. Yoksa sıkıntı yok.
İlk başlarda bende de öyleydi 2 haftadır durum böyle. Servisi arıcam yarın olmassa gönderirim yada batarya alıyım.

jarsus_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki batarya değişince Telefonu nasıl sarj ediyim ?

jarsus_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk bataryayı alınca bitirin sonra 16 saat sarj edin falan diyolar ama dolunca elektiriği kesmiyo mu ? telefonu nasıl sarj ediyim batarya değiştikten sonra

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bakalım bende s4 aldım yeni 2 hafta oldu böyle bi sorun olacakmı :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı olay 2 gündür bende de var.öğlen 12 de şarjdan çıkardım telefonu hiç bir şey yapmadığım halde 1.5 saat içinde %25 şarj gitti. önceden böyle değildi nasıl düzelteceğim bilmiyorum. yardım lütfen !!!

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bataryana bak şişmiş olabilir samsung dan açıklama geldi s4 ün bataryaları yaklaşık 2. 2.5 ay sonra şişiyor en yakın samsung servisine götürürsen bataryan şişmişse ücretsiz olarak:thumbup1: değiştirirler

djyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung kullanmıyorum şarjı nasıl bilmem ama sony de boyle bi sıkıntı yok telefonun sürekli şarzda duruyorsa bataryan şişmiş olabilir şarz aletin orjinal degilse telefonun şarzı %100 bile şarz eder ;) orjinalleri doldurdumu şarj etmeyi keser bildigim kadari ile

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Yaklaşık 3 aydır s4 kullanıyorum 2 haftadır sarj kafayı yedi . Mesela gece yatmadan %50- 55 de bırakınca ve tüm özellikleri kapayıp uçak moduna alıyorum sabah telefon kapanmış sarjı bitmiş. ve Sarj gün içinde oyun oynamasam wifi açık bırakmasam bile ortalama 1-1buçuk dk da %1 sarj gidiyor. günde 2-3 kere sarj ediyorum. Arkadaş Note 2 de 6 saatte % 9 sarj gidiomuş. Bataryayımı değiştirsem ?? 2 haftadır böyle oldu ama .
batarya masrafına girip para verme servise ver servis gerekirse batarya verir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı sorun bendede olmaya başladı. Ben yurt dışından getirtmiştim sanırım garantisi burda geçerli olmaz. Yeni bataryalar ne kadar ve her zaman bu sorun oalcak mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öncelikle herkese selamlar. 2 ay önce aldığım s4 ü batarya şişme problemi ile servise gönderdim bana yeni batarya ile geri gönderdiler. Ancak şarj problemi devam edince tekrar gönderdim ve tekrar batarya değiştirip gönderdiler. ilk değişimde kore ikinci değişimde japon markası batarya geldi. Ancak ikisi de aynı problemi veriyor. Problem yukarıda diğer arkadaşların bahsettiği gibi. şarja taktığım telefon tam dolu dedikten sonra şarjdan çıkarınca %98 - 92 aralığına direk düşüyor. yarım saat 1 saat içinde %80 lere düşüyor. Cihazı sıfırladım wi-fi ve mobil kapattım tasarruf moduna aldım ekranı kapattım. Hiçbirşey yapmadığım halde şarj bitiyor. Cihazım garantili servise göndereceğim ama bana tekrar batarya değişip göndermelerinden ve sorunumu çözmemelerinden endişeleniyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ewet arkadaşlar bende casper via a3216 aldım bu sorun şuan bendede var hiç birşey yapmadıgım halde çabuk bitiyo %50 %40 da bi yavaşlama oluyor ama yani %100 den niye okadar çabuk aşagıya iniyiyo anlamış degilim aldıgım yere gittim bataryaya bişiyler yaptı bi allete taktı eve götür tekrardan fuul şarz et dedi yaptım sorun devam ediyo oyun falan yok kilidi aç kapa :D insan sitrese giriyo tabi bu olunca mesela telefon %95 ekranı 2 dk kapatıyorum açıyorum %90 veya 91 ama yeni aldım 1 hafta olmadı dedikleri gibi biraz bekliycem batarya kendine gelsin diye olmazsa göndercem :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende s4 kullaniyorum tek sikıntım sarj vee wifiyi iyi görmemwsi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende aynı sorun vardı format attım eski haline döndü 5-6 ay geçti yine aynı bugün tekrar format atacağım boşuna batarya alıp masrafa girmeyin çözüm fabrika ayarları

kralgalatasaray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
format at düzelir samsunglarda bu sorunlar olur belli bir süreden sonra bendede oldu format attım düzeldi

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
format at düzelir samsunglarda bu sorunlar olur belli bir süreden sonra bendede oldu format attım düzeldi
Bir de yazılarımız da biraz daha dikkatli olsak. Android en çok samsung'da kullanıldığı için olayı hemen samsunga bağlamayalım. "ANROİD"'lerde bu normaldir. Bakınız şu an G2'lerde bile format atın deniliyor. (Sonra samsung antileri sarıyor o yüzden diyorum. :) )

kralgalatasaray

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir de yazılarımız da biraz daha dikkatli olsak. Android en çok samsung'da kullanıldığı için olayı hemen samsunga bağlamayalım. "ANROİD"'lerde bu normaldir. Bakınız şu an G2'lerde bile format atın deniliyor. (Sonra samsung antileri sarıyor o yüzden diyorum. :) )

samsungu kötülemek için söylemiyorum zaten kendimde samsung kullanıyorum.tabiikide sizin dediginiz gibi sadece samsunga baglamamak gerekir sorunu androidli telefonlar belli bir süreden sonra böyle sıkıntılar çıkarabiliyor.

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Bende de s4 var 2 dk tapatalka giriyim dedim. %15 sarj su gibi gitti. Dahada gidiyo

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
samsungu kötülemek için söylemiyorum zaten kendimde samsung kullanıyorum.tabiikide sizin dediginiz gibi sadece samsunga baglamamak gerekir sorunu androidli telefonlar belli bir süreden sonra böyle sıkıntılar çıkarabiliyor.
Yok zaten sen kötülemiyorsun. Millet hep samsung yazısını görünce antileşip bilmeden konuşmaya başlıyor. O yüzden dedim. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şöyle bir şey söyleyim. Androidde bu oluyor diye bir şey yok. Deep Sleep denen olaydan görüyorumki garip bir şekilde kimsenin haberi yok. Android telefonlar ekranı kilitlediğinizde kısa bir süre sonra derin uyku denilen bir moda geçer ve bataryayı minimum seviyede kullanır. Fakat çok bilinçli kullanıcılar telefona yükledikleri saçma sapan programlar ile ki bu programlar google play de bile uygun görülmüş uygulamalar olabilir, yüklenen bazı programlar veya oyunlar ile birlikte sürekli arka planda bir şeyler çalıştırmaya başlar ve telefonun ekranı kilitli olsa dahi bu olay yüzünden derin uykuya geçmez. Akşam % 50 de bıraktığın bir cihazı sabah kapanmış bulabilirsin. Bataryası arızalı cihazlar atıyorum şarjı %25 veya %15 veya %20 her neyse, az kaldığında birden kapanır ve şarja taktığınızda 0 göstererek tekrar şarja başlar.

Ama derin uykuya geçmeyen cihazda bahsettiğiniz hızlı bir şekilde durduğu yerde bile şarjın azalması olur. Bunun çözümüde tabiiki formattır. Format sonrası bilmeden yüklediğiniz ve derin uykuya geçmeye engel olan program da silineceği için bataryanız normal halinde çalışmaya devam edecektir.

Cihazlarınız root lu olsa çok fazla metod var bu olayı önlemek için. Benim cihazımda garantiliydi ama garanti prosedürlerini bildiğim için direk root ettim cihazı çünkü samsungun bana donanım dışında garantide bir yardımı asla olmuyor. Kaldı ki bunu da yok sıvı teması yok darbe almış diye başından savarak hallediyorlar.

Grenify isimli program hala root istiyormu bilmiyorum. Markette var ve root olmadan sistem dosyalarına müdahale edemeyeceğiniz için, sadece bu şekilde yüklediğiniz ve sizin belirleyeceğiniz tüm uygulamaları program tarafından tek tıklamayla uyutulmasını sağlıyor. Ekranı kapatmadan önce ana sayfanıza atacağınız grenify kısa yoluna bir sefer basıp, programdan seçtiğiniz tüm applicationlarınızı uyutabilir ve derin uyku moduna geçmeyi engellemeleri riskini ortadan kaldırabilirsiniz... Kolay gelsin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Su dediklerimi yap sarh azaliyor uyarisi vedriginde hemen sarja tak 100 de100 olunca 10 sk bkle cikar telwfonu 2g yap 2 hafta saglikli bole yap baklaom ne olucak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya gençler mesela aksam telefonumu şarja takıp kapatıyorum. Sabah oldugunda aciyorum %100 diyor şarjdan çıkarıyorum %96 oluyor. Yardım lütfen

C

Casler

SDN Okuru
Bnde casper VIA v5 var sorun su şarja takiyorum 100 oluyor 10 dakika daha bekleyip çıkarıyorum çıkarınca 100-99 sonra 70 e hemen düşüyor sonra yine yavaşlıyor tekrar düşüyor 40 a ne yapmalıyım bataryadami sorun bulamadim

YusufEm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar nolur bana yardım edin
Bende S4 var I9500 telefonu kullanmadiğin halde şarzı 2şer 2şer azalıyor yeni pil almama rağmen aynı durum 2şer 2şer azalıyor.Acaba sorun anakarttami lutfen yardim edin