Sarımsak kokusunu önlemenin yolu bulundu

Bu konuyu okuyanlar

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
Sarımsaklı yemekler yemeyi sevenler için bilim insanlarından iyi haber: Kokuyu geçirmenin çok kolay bir yolu bulundu!
fft81_mf3520895.Jpeg




ABD ’nin Ohio eyaletinde bulunan Ohio State Üniversitesi, sarımsak kokusunu geçirmenin yolunu buldu. 2010 yılında üniversiteye bağlı Gıda Teknologları Enstitüsü (Institute of Food Technologist, IFT) tarafından yapılan ve geçtiğimiz günlerde Gıda Bilimi Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, sarımsak içeren bir yemeğin yanında süt içilmesi kokunun geçmesini sağlıyor.
Araştırmaya göre sarımsaklı bir yemekten sonra tam yağlı ya da yağsız süt içildiğinde, ağız ve burundaki uçucu kokuları emen birleşenlerin yoğunluğu azalıyor. Öte yandan yüksek yağ oranı nedeniyle, tam yağlı süt yağsız süte göre biraz daha etkili oluyor.
Sarımsaklı bir yemek yedikten sonra süt içmek etrafa yaydığınız kokarca efektini gidemeye yardımcı olabiliyor. Fakat araştırmacılar, yemekten sonra yemek yerine yemek esnasında süt tüketmenin daha iyi sonuçlar vereceğini belirtiyor.
Soframızın ‘kötü çocuğu’ sarımsak, magnezyum, B6 Vitamini, C vitamini ve selenyum açısından oldukça zengindir ve sağlığımız açısından birçok faydası bilinmektedir. Ayrıca bol miktarda kükürt bileşeni içeren sarımsak, kötü kokunun yanı sıra yemeklere kattığı güzel koku ve tatla da ön plana çıkıyor.

radikal
 

batu78

Öğrenci
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
99
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
iyi olduğu öğrendiğim.
deneyecegim
 

Feridelinko

Öğrenci
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Bu yöntem de kokuyu azaltma da faydalı oluyor. hatta her defasında uğraşmadığınız için elinizde devamlı kokmamış oluyor. pratik bir yöntem, kesinlikle tavsiye ederim
 

Son mesajlar

Üst