Şanlıurfa'da patlama! 31 ölü, 100'e yakın yaralı var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Saldırıda 31 kişi yaşamını yitirdi ve 100'den fazla kişi yaralandı Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edilmişti. Vali Küçük, bu iddiayı doğruladı.

30495650.jpg

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 31 kişi hayatını kaybetti.

YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

KOBANİ'YE GEÇMEK İSTİYORLARDI
Suruç'taki patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Kobani'ye geçmek üzere toplandıkları merkezde gerçekleşti. Bölgedeki kaynaklar, patlamanın Amara Kültür Merkezi'nde, gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada gerçekleştiğini kaydediyorlar. Gençlerin, başta İstanbul olmak üzere, Kobani'ye geçmek üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden geldikleri, Kobani'ye yardım, oyuncak gibi malzemeler götürülmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI
Yaşanan dehşeti bölgede bulunan görgü tanıkları anlattı. Görgü tanıklarından Garip çelik şunlkarı söyledi:

"Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullar kobaniye geçeceklerini anlatıyorlardı. tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik.

Gerçekten şok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı. Ambulanslar çok geç geldi. Araçlar yaralıları almak istemedi, kargaşa çıktı. Polisler havaya ateş etti. İnsanlar ağlayarak geliyor. Sabah yolda kontrol yoktu ama sonra gelenler kontrol edildi alana gelirlerken. Planlanmış olabilir. Biz İstanbul’dan geldik. Dün yola çıkıp geldik.Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapılıyordu. Patlama olurken kameram açıktı çekim yapıyordu, alttan üste doğru patlama oldu. Mantık olarak poşet içinde veya yerde olması mantıklı gelmiyor, canlı bomba ihtimali var. Kitlenin tam ortasında oldu. İstanbul’dan birlikte geldiğim arkadaşlarım hayatını kaybetti."

Kadir Ergün - Görgü tanığı:

"Saat 12 sıralarından oldu. Olay yerine 100 metre uzaklıktaydım. Cenazeler hep paramparça olmuştu. Kelimelerle ifade etmek çok zor. Kobani yolunda da patlama gerçekleşmiş. İlk saldırı kültür merkezinde yapıldı. En az 15 cenaze var olay yerinde bekliyor. Kan ihtiyacımız var. Aşırı bir kan ihtiyacımız var. Suruç halkına ağrı yapılıyor. Herkes kan vermeye çağırılıyor. 2. Bir patlama olması ihtimali var."

AMARA KÜLTÜR MERKEZİ
Amara Kültür Merkezi, bölge halkının çeşitli kurslar aldığı ve yoğun olarak rağbet gören bir yer olarak biliniyor. Hem bölgede yaşayanlar, hem de kültür merkezine gelenler genellikle kültür merkezinin yanındaki çay bahçesinde oturuyor.

30501378.jpg

Hürriyet

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
(20.07.2015)-Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde bugün saat 12:00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır.

İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir.

Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır.

Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
sakın ola sansürsüz video ve fotolara bakmayın akıl sağlınız kötü etkilenebilir.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
HDP mitinginde de patlamıştı bomba. Kimin işi acaba?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
sakın ola sansürsüz video ve fotolara bakmayın akıl sağlınız kötü etkilenebilir.

Deepweb'den alışık olduğum için etki etmiyor artık bu tarz görsel ve videolar. Bu arada ben konuyu hiç bilmiyorum kim kimi neden patlatmış ne olmuş diye fakat bir grup toplanmış ve patlatmışlar neden başka grubu patlatmıyorlar? demek ki var bir iş bu işin içinde.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Lanet olsun bu Işid örgütüne Allah Belalarını versin. Gencecik bedenleri toprak oldu. Bu olayları ırk,din olarak ayırıp tasvip edenlerede lanet olsun.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Lanet olsun bu Işid örgütüne Allah Belalarını versin. Gencecik bedenleri toprak oldu. Bu olayları ırk,din olarak ayırıp tasvip edenlerede lanet olsun.

Din, Irk olarak ayırmıyorlar. Birazcık araştırdımda şöyle diyorlar:

Fırat Çakıroğlu şehit edildiğinde ''Bir faşist daha geberdi'' diye açıklama yapan SGDF'lilerin canlı bomba ile havaya uçması?

''Tanrı Uludur!''

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Böyle olaylar can sıkıcı şeyler. Barış içinde yaşamak varken neden bu terör. Ayrıca attıkları sloganlarda Arin diye bahsettikleri kişi bir canlı bomba. Terörizmi savunurken yine terörizm kurbanı olmak büyük ironi. Ülkemizde ve dünyada bu tarz şeyler görmemek ümidi ile.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Böyle olaylar can sıkıcı şeyler. Barış içinde yaşamak varken neden bu terör. Ayrıca attıkları sloganlarda Arin diye bahsettikleri kişi bir canlı bomba. Terörizmi savunurken yine terörizm kurbanı olmak büyük ironi. Ülkemizde ve dünyada bu tarz şeyler görmemek ümidi ile.

Sebebi şu ne ekersen onu biçersin. Örnek:

11143322_840873072676509_5751366307374980388_n.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Geçen tatile gitmiştim, turda bir öğretmen abla vardı. Cizrede ingilizce öğretmenliği yapıyormuş. 6 ayı yada 1 yılımı ne kalmış sonra istanbulamı ne dönecekmiş.

Kendisi anlatıyor, orada ki kadınlar üreme aracı, kadınlara zerre saygı ve hakları yok. Her kadın 5-10 çocuk doğuruyor. Kanun falan yok herkes kafasına göre (çözüm süreci zırvalığından dolayı)

Çok fazla elektrik faturası ödüyoruz, gücü kapatıyoruz 3 kişinin daha elektiriği gidiyor tekrar açıyoruz tekrar geliyor dedi.

Şikayet ediyoruz fakat kimse bişi yapmıyor. Çocuklar devlete ve Türk ırkına karşı kin nefret ile büyütülüyor dedi öğretmen hanım.

Belki şuan ki nesili dizginleyebilirler fakat bir sonra ki nesil kin ve nefretle gelicek demişti.

Öğretmen kafasından uyduracak değil ya bunları duydum ve aktardım.

Yani ne ekerlerse onu biçerler.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
264
Sebebi şu ne ekersen onu biçersin. Örnek:

11143322_840873072676509_5751366307374980388_n.jpg

Geçen tatile gitmiştim, turda bir öğretmen abla vardı. Cizrede ingilizce öğretmenliği yapıyormuş. 6 ayı yada 1 yılımı ne kalmış sonra istanbulamı ne dönecekmiş.

Kendisi anlatıyor, orada ki kadınlar üreme aracı, kadınlara zerre saygı ve hakları yok. Her kadın 5-10 çocuk doğuruyor. Kanun falan yok herkes kafasına göre (çözüm süreci zırvalığından dolayı)

Çok fazla elektrik faturası ödüyoruz, gücü kapatıyoruz 3 kişinin daha elektiriği gidiyor tekrar açıyoruz tekrar geliyor dedi.

Şikayet ediyoruz fakat kimse bişi yapmıyor. Çocuklar devlete ve Türk ırkına karşı kin nefret ile büyütülüyor dedi öğretmen hanım.

Belki şuan ki nesili dizginleyebilirler fakat bir sonra ki nesil kin ve nefretle gelicek demişti.

Öğretmen kafasından uyduracak değil ya bunları duydum ve aktardım.

Yani ne ekerlerse onu biçerler.
bulabilirsem sizlere bir video linki vericem.Çocukların nasıl yetiştirildiğiyle alakalı bir video

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
264
Buyrun video .Görün nasıl yetişiyor , yazık günah o küçük çocuklara.Cahil geldiler cahil gidiyorlar.Devletin zaten umurlarında değil.Eğer umurlarında olsaydıı şimdiye kadar bir şeyler yapılmış olurdu.:closedeyes:

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Dogunun bu halde olmasi batinin sucudur. Batinin dogudaki cikarlari dogurultusunda surdurulen emrivaki olaylar.

Promethium

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Buyrun video .Görün nasıl yetişiyor , yazık günah o küçük çocuklara.Cahil geldiler cahil gidiyorlar.Devletin zaten umurlarında değil.Eğer umurlarında olsaydıı şimdiye kadar bir şeyler yapılmış olurdu.:closedeyes:
Şivan Perver 'le bi yetkili el ele tutuşmuştu bak hatırlayamadım şimdi. :rolleyes:

MertYurdakul

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Fırat Çakıroğlu şehit edildiğinde ''Bir faşist daha geberdi'' diye açıklama yapan SGDF'lilerin canlı bomba ile havaya uçması?

''Tanrı Uludur!''
İlahi adalet diyelim. :)

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3

''Tanrı Uludur!''

Bu yazıyı nereden aldın? Kim söyledi herkes bir şeyler zırlıyor asıl olan saçmalık bu medyanın her dediğine kananlardır her yazılana çizilene inanıyor musunuz?
32 tane ölen gencecik fidanların üzerine halen ahlaksızca konuşanlar varsa yazıklar olsun ve kendini insan yerine koymasın kesinlikle!
Ben bir insan olarak lanetliyorum.

En büyük cahillik bir video bakıp hepsini aynı görmendir. benim bir çok arkadaşım var doğulu emin ol senden daha parlak fikirlere sahip ölenlere bak en basit orada trabzonlu olan da var hakkarili olan da.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
264
Bu yazıyı nereden aldın? Kim söyledi herkes bir şeyler zırlıyor asıl olan saçmalık bu medyanın her dediğine kananlardır her yazılana çizilene inanıyor musunuz?
32 tane ölen gencecik fidanların üzerine halen ahlaksızca konuşanlar varsa yazıklar olsun ve kendini insan yerine koymasın kesinlikle!
Ben bir insan olarak lanetliyorum.

En büyük cahillik bir video bakıp hepsini aynı görmendir. benim bir çok arkadaşım var doğulu emin ol senden daha parlak fikirlere sahip ölenlere bak en basit orada trabzonlu olan da var hakkarili olan da.
Neticede böyle bir şey var mı? Evet var.Benden parlak fikirlere sahip olanlar vardır ama doğunun bir çoğu HDP'ye oy veriyor.HDP niçin orada APO için.Apo niçin var PKK için.Bu kadar basit , herkesi aynı kefeye elbette koymuyorum lakin Böyle yetişen bir sürü çocuk var.Benim karşı komşumun çocukları var Türkiye bayrağına "bu bizim bayrağımız değil , bizimki sarı rekli " diye cevap veriyor.On yaşlarında çocuk , sence kim akıl veriyor o çocuğa ? (Elbette size katılıyorum herkes aynı değil.Bu olayda ölen bir sürü genç insan var ve kimse ölmeyi haketmez.)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Zerre kadar üzülmedim. Teröristsever terörden ölmüşse kimse ağlamasın. Tek üzüldüğüm nokta bu olayların Türkiye'nin zararına amaçlarla üretilmesi ve yakında hepimiz pkklıyız eylemleri bile görebilecek olmamız.

Bu olayı sebep gösterip askerimize kurşun sıkanlar Allah'ın laneti üzerinize olsun. Şehidimize Allah rahmet eylesin.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Orada umarım masum bir insan ölmemiştir, ölen varsa da allah rahmet eylesin ama o eylemcilere zerre üzülmedim. Işid yapınca terörist eylem, Pkk yapınca barışçıl eylem he mi? Çakma hümanist terörist sevici insan müsveddeleri sizi. Sizin b.ktan savaşınızı çekmek zorunda değiliz işinize gelince askere burası kürdistan gidin burdan diyin işinize gelmeyince, ışid saldırınca tece nirde, where is us air force diye ağlamasını biliyorsunuz. Gidin b.k çukurunuzda ne halt yiyorsanız yiyin.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=34511]7.43[/MENTION] [MENTION=288507]Elusive[/MENTION] Sonuna kadar katılıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
O insanlar kim olurlarsa olsunlar hiçbir insan, hiçbir insanın ölümüne sevinemez. Ayıp be ayıp...

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Kusura bakmayın böyle söylemlerde bulunursanız bu ülkede kan durmaz. O zaman herkes kalksın komşusunu doğrasın Lanet getirsin

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bu memlekette 40 bin cana kıymış örgütün bayraklarını, bölücübaşının posterlerini taşıyacaklar, geberen militanlarının isimlerini haykıracaklar, polis, asker, sivil öldürüldüğünde zılgıtlar atıp halay çekecekler, sonra kendileri geberdiğinde Türk Milleti yas tutacak öyle mi? Ne diyeyim sizin zihniyetinizi anlamıyorum, anlamak da istemiyorum.

Siz bölücülere göz yumdukça, insan olmayana insanmış gibi muamele ettikçe bu ülkede kan durmayacağı gibi daha fazla akacaktır elbette. Bir gün gelir de pkk silahının namlusu size çevrilirse umarım onlar da size hümanistçe yaklaşırlar.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
O insanlar kim olurlarsa olsunlar hiçbir insan, hiçbir insanın ölümüne sevinemez. Ayıp be ayıp...

Fırat Çakıroğlu insan değil miydi, genç değil miydi? Ölmeyi hak mı etmişti? Bir faşist daha geberdi diyen sosyalist bozuntuları değil miydi bunlar? Allah'ın sopası yok işte.
Ayrıca "Kobaniyi beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" diyorsunuz, IŞİD karşılık verince de zırlıyorsunuz. Lan kobanede olan it dalaşı sizle IŞİD arasında değil miydi? Demokratik Kongoyla mı çatıştınız sanki orda? Ne bekliyordunuz yani? Savaş oyuncak değildir girdin mi çıkamazsın. Çanakkaledeki gibi veya kurtuluş savaşındaki gibi cepheden kaçıp köyleri yakmaya benzemez ha bu, kan alırlar adamdan kan.
Masumların hayatını riske atmaya da kimsenin hakkı yok. Böyle protestolara devam edip terörist seviciliği yaptığınız sırada İstanbulda a
Allah korusun bir bomba patlatsa kim verecek hesabını? Masum insanlar var bu ülkede. Gidin it dalaşınızı kobanide yapın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
önlem alınmazsa yakın zamanda ülkemizde ırak ve suriyeden farklı olmayacaktır....adam gibi terörle mücadele kanunu bile yapamadılar.idam mutlaka gündeme gelmeli ve yasalaşmalıdır.başkada çözüm yoktur.hep beraber yaşayıp göreceğiz....