Sanırım hifi bir sistem kurdum bakın :D

gokhanbilgin74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Dün inclemisinide yaptım burda edifier x600 kullanıyorum. B ucihazdan önce herkesin evinde bi dönem bulunan şu vcd paleyerler vardırya onun amfisinden faydalanarak ufak bir ses sistemi oluşturumuştum. Bu sistem 10x2 watt gücündeydi. Sesi biraz boğuktu ama bid bass değerleri çok iyiydi. Edifier x600 bilindiği üzere çok temiz berrak sesler veriyor. Tiz performansı mükemmeler zaten çünkü tweeterleri bulunuyor. Benim aklıma bu iki serti beraber kullanmak geldi. Bağladım bir şeklde ses anlatılamaz derecde mükemmel ve doğal. x600 ün dünkü inclememde dediğim gibi cansız midleri doldu bir anda. Akustik genişledi. Stero daha iyi yaşanıyor. Dayım hifici onun sisteminden bir kaç kez dinleme şsansım oldu müziklerimi nerdeyse o ses performansına erişicek sistem. Eğer varsa şansınız kesinlikle bulaşın bu işe alcağınız sesi duyunca müzik dinlemeyi bırakamacaksınız özellikle slow şarkılarda ağzınız kulaklarınaza varıyor sevinçten. :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bende Altec Lansing 2+1 kullanıyorum iş yerimde.
Bende mi HiFi oldum şimdi?

gokhanbilgin74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu forumdaki çoğu arkadaşın hidici olduğunu sanmıyorum mesel hifici olmak değil zaten :D Sadece kaliteli bir ses aldığımı belirme kiçin conconlu bir başlık bu bu kar ciddiye almayın derim :D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Birde ne demeye çalıştığını anlasam cevap vereceğim ama neyse...

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hifi conconların eline düşemez neyseki :blink: böyle bakıyoruz fiyat etiketlerine

gokhanbilgin74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu forumda bazı kurallar farklı anlaşılan. Metni düzenleyemiyorum. Notebook yeni klavyesi biraz garip geldi bana ne yazdığımı ben bile anlamıyorum bazen kusura bakmayın. Başlığı öyle açmamdaki sebep ilgi çekmekti. Bu forumda sanmıyorumki hifi bir sisteme sahip bir kaç arkadaş çıksın varsa 1-2 tanedir. Asıl amacım kaliteyi nasıl arttırdığımı anlatmaktı. Bu arada altec lansingi gözünüzde büyütmeyin 2 modelini dinledim birde notebook dahili hoparlörünü dinledim parasını kesinlikle haketmeyen sistemler. Marka sevdalsı biriyseniz onu bilemem. Ama illa parasını hakeden kaliteli markalar arıyorsanız klipsch harman kordon ve bose ye bakabilrsiniz. Aslında bose de çok fazla hak etmesede altecden çok daha iyi olduğu kesin.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Siz ses sistemleri konusunda bilginiz var sanıyorsunuz ancak buz dağının sadece görünen kısmının farkındasınız.

Nasıl ki benim elimdeki kıçı kırık Altec Leasing HiFi sistemi yerine konmuyorsa, sizin elinizdeki Edefier de konulmuyor, keza Karaköy de 20TL ye satın alınabilen hazır 2x10W lık amfinizde.

HiFi sistemler de öyle çok pahalı şeyler değil. HiFi sistemleri sadece AVM lerdeki etiketine göre değerlendirirseniz pahalı gelebilir. Kıytırık bir Harman Kardon bile 2000 küsür TL ye satılabilir.
Halbuki nette ikinci el ne ürünler dönüyor bir görseniz ağzınız açık kalır.

HiFi değil High End sistemler derseniz tamam onlar aşırı derece pahalı, bi amfi on binlerce € ya çıkabiliyor ikinci eli.

Ekleme: Süper ligde süper final denilen icat olduğu yaz Onkyo nun bir amfisini almıştım 500TL ye. Aynı Amfi Türkiye de 1999TL etiketle satılıyordu o dönem.

gokhanbilgin74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben zaten hiç bir zman çok yii biliyorum dmedim o kadar maddi durumumda yok zaten. Edifier filan tabikide adi. Sınıfı için konuşursak iyi sistemler. Bunları gidipte üst seviye stüdyo ekipmanlarıyla high end , hi-fi ses sitemleriyle karşılaştırmak saçma bişey olur. Dedğim gibi bu işlerdede bir çok piyasa ürünü gibi marka para ediyor. Evet markanın geçmişi vardır kendine ait teknolojileri vardır fakat yeni markalara bakmak her zman faydalıdır.

qedi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siz ses sistemleri konusunda bilginiz var sanıyorsunuz ancak buz dağının sadece görünen kısmının farkındasınız.

Nasıl ki benim elimdeki kıçı kırık Altec Leasing HiFi sistemi yerine konmuyorsa, sizin elinizdeki Edefier de konulmuyor, keza Karaköy de 20TL ye satın alınabilen hazır 2x10W lık amfinizde.

HiFi sistemler de öyle çok pahalı şeyler değil. HiFi sistemleri sadece AVM lerdeki etiketine göre değerlendirirseniz pahalı gelebilir. Kıytırık bir Harman Kardon bile 2000 küsür TL ye satılabilir.
Halbuki nette ikinci el ne ürünler dönüyor bir görseniz ağzınız açık kalır.

HiFi değil High End sistemler derseniz tamam onlar aşırı derece pahalı, bi amfi on binlerce € ya çıkabiliyor ikinci eli.

Ekleme: Süper ligde süper final denilen icat olduğu yaz Onkyo nun bir amfisini almıştım 500TL ye. Aynı Amfi Türkiye de 1999TL etiketle satılıyordu o dönem.

Kesinlikle sana katılıyorum. İlle de paralar saçıp bu sistemlere sahip olmanıza gerek yok.

Ayrıca bir üst mesajda forumda Hi-Fi si olan yoktur deniliyor ama inanın bir zamanlar forumlarda MMX 333 lerle dolanıp da, ses kalitesine gönül vermiş , ve bir şekilde eline 3-5 kuruş geçip de kendi çapında yada değil, hi-fi sistem çok kişide vardır eminim. Hangi işe ne kadar para verildiğinden ziyade, hangi işten ne kadar keyif aldığımız önemlidir.

Sebastiantr' nın başka bir başlıkta güzel bi mesajı vardı. Kulak hangisini duyarsa onu en iyisi zannediyor. Bırakın öyle olmaya devam etsin :)

İyi müzikler ve filmler
:)

zoet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende sizinkine göre high end denilebilecek ve network üzerinden zone lama da yapabilen bir sistem var ama mesela bilgisayarımdan kablosuz muzik için oldukça uygun bir çözüm buldum playGo diye gayet de güzel ,speakerin kalitesi çok da önemli değil zaten içindeki işlemci sesi işleyip upsample ediyor yani formatı ne olursa olsun CD kalitesinde hatta daha iyi ses verebiliyor
O yüzden bazen ihtiyacı iyi anlayıp ona göre para harcamak lazım
Ama home theatre keyfim için harcarım :) orda da reklama girecek ama bizim zöet sistemi gayet başarılı üstelik bir tek home theatre da yapmıyor,evdeki cihazlarınızı internete çıkarıyor,zone lama yapıyor ,27 ses kaynağı bağlanabiliyor vs.