Sandboxie 3.72 Final

Bu konuyu okuyanlar

Militarist

Müdavim
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
7,620
Reaksiyon puanı
130
Puanları
63
Alıntı:
Berkin Bozdoğan´isimli üyeden Alıntı
Kum havuzu tekniğini kullanarak yazılımların bilgisayara kaydettiği verileri yönetmenizi sağlayan Sandboxie, gizlilik ve sistem sağlığı için pratik bir çözüm.

Bazı yazılımların sistemde sorunsuzca çalışmasını istersiniz; ama o an için yaptığınız ayarları veya girdiğiniz şifreleri kesinlikle hatırlamasını istemezsiniz. Ya da başka hesap açmadan sanal bir alternatif kullanıcı yaratmak için ne yapmanız gerekir? Sandboxie bu sorunlar için tam bir çözüm. Yaptığı iş, anlatırken oldukça basit; bununla beraber beraberinde getireceği uygulama zenginliği yüksek.

Nasıl Çalışır?

Yazılımın çalışma mantığı çok basit. Yazılımlar çalıştıklarında kurulu oldukları diskten veri okurlar ve kendi üzerlerindeki değişiklikleri diske yazarlar. Sandboxie ve benzeri uygulamalar ise burada devreye girer ve arada bir kum havuzu oluştururlar. Bu şekilde, diskten okunan veri önce kum havuzunda toplanır; sonra oradan okunur. Yazılan veri ise sadece kum havuzuna yazılır. Kum havuzunda olmayan bir veri talep edildiğinde ise yine gerçek kayıt alanından okunarak havuza taşınır.

sandboxie_01.jpg

Nasıl Kullanılır?

Sandboxie çalıştıktan sonra kendi menüsünden bu yazılım aracılığıyla çalışacak yazılımı seçmeniz yeterli. Bundan sonra çalışan yazılımla beraber aynı klasörler içinde işlem yapmak isteyen yazılımları Sandboxie'nin ana penceresinde görebilirsiniz. Burada görülen her yazılım aslında sabit diskteki gerçek veriler üzerinde değil, Sandboxie tarafından yaratılmış havuzdaki veriler üzerine işlem yapıyor.

sandboxie_02.jpg



 

efe77

Asistan
Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
395
Reaksiyon puanı
38
Puanları
28
Sürekli kullandığım bir program. Denemek istediğim programları önce sandboxie ile kuruyorum. Beğenirsem ve virüs/trojan yoksa programı kuruyorum. Bir tık ile tüm sandboxie içeriğini anında silebiliyorsunuz. Sandboxie ile kurduğum programları genellikle de portable olarak kullanıyorum. Yine tarayıcımı sandboxie ile açıp güvenli olarak sörf yapabiliyorum.

Program ve sörf meraklılarına tavsiye ederim.
 

phoenix_

Doçent
Katılım
19 Temmuz 2012
Mesajlar
728
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
avast falan da tehlikeli olabilecek yazılımları sandbox içinde çalıştırmak istiyor.Gözünüzün yemediği yerlerde çok işe yarıyor.
 

Jura

Öğrenci
Katılım
20 Ağustos 2012
Mesajlar
67
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
avast falan da tehlikeli olabilecek yazılımları sandbox içinde çalıştırmak istiyor.Gözünüzün yemediği yerlerde çok işe yarıyor.

Sandbox çok kolay geçilir bu kadar güvenme. Anti-anubis modülü eklenirse zararlıya sen sanboxtan geçirsende anubis tarzı sitelerde taratsanda virüs olarak göremez.
 
Üst