Soru Sanal Pc

ovander

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forumun yeni üyesiyim.Sanal pc hakkında yardımınıza ihtiyacım var. işlemci : AMD A6-3500 APU with Radeon(tm) HD Graphics 2.10 GHz Ram: 8 gb Ekran kartı : nvidia geforce gt 420 4 gb depolama : 120 gb SSD 150 gb HDD
bilgisayarıma sanal pc kurmak istiyorum.1 gb ram ayırsam yeter .Sanal pc yi ssd ye değilde hdd ye kurabilirmiyim.Ssd de çok yer kalmadı ve kaç gb ayırmalıyım

Reaksiyon puanı
19,112
Virtual box'dan söz ediyorsunuz sanırım.Her sanal makine için minimum 20 GB gereklidir. Sanal makineyi uzun süre kullanmayı planlıyorsanız 50 GB önerilir.

ovander

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virtual box'dan söz ediyorsunuz sanırım.Her sanal makine için minimum 20 GB gereklidir. Sanal makineyi uzun süre kullanmayı planlıyorsanız 50 GB önerilir.
Hocam uzun süreli kullanacam ama sadece 1 oyun yüklü olacak.Aynı zamanda yukarıdaki mesajımda 1 gb ram yazmıştım aslı 2 gb ram olacak.Benim asıl sorum şu : SSD ye değilde D diski olarak kullandığım HDD ye kursam olurmu

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Merhaba, hoş geldiniz.

CTRL+ALT+Delete ile Görev yöneticisini açın.
CPU kısmına gelin, Sanallaştırma Etkin & Devre dışı diyecektir kontrol sağlayın..

Bir diğer yol ile öğrenmek için;

msinfo32 komutunu çalıştırın.
Sistem özeti altında Hyper-V, Sanallaştırma ibarereleri göreceksiniz kontrol sağlayın.

HDD ve SSD ikisine de kurabilirsiniz.