Yardım Sanal hayata sıfırdan başlamalı mıyım?

Bayırdır

Asistan
Reaksiyon puanı
30
Selamlar, ben bu yaz tatilini neredeyse bu konu yüzünden harcadım. Devamlı hesabım mı çalındı diye düşünmekten ve kontrol etmekten gerçekten yoruldum ve yeni geçtiğim okulda bu takıntılarım kalmasın diye sırasıyla önce bilgisayarımı sıfırlamak ardından da telefonumu sıfırlamak istiyorum. Fotoğrafları nereye yedekleyeceğim bilmiyorum. Telefon'da ki fotoğraflarımı yedeklemedim bilgisayardakiler de Drive gibi yerlerde kayıtlı. Bunları bir mail adresi olmadan kayıt etmek istiyorum ve flashbellecklerde virüs vardır diye güvenemiyorum. Youtube geçmişim ve abone olduğum kişiler gidecek bir kanala 19 aydır katıl üyesiyim o gidecek. Bir youtube kanalında moderatörüm onu alt hesaba aldırabilirim aslında.Yani değer mi bilmiyorum fakat sağlığım için yapmalıyım sanırım. Temmuzun 3 ünde başlayan bu korkumun başı aslında bir false-positive den kaynaklanıyordu. Fakat ben bunu kafama takarak ve her olayın altından bir bit yeniği arayarak takıntı haline getirdim. Ayrıca her olayı dikkatli dikkatli düşününce olayları üzerime çektim. Bu takıntının yanına da başka bir olay gelince kaldıramamaya başladım. 2. si çok rahat çözülür de bu konuda kararsız kaldım.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Selamlar, ben bu yaz tatilini neredeyse bu konu yüzünden harcadım. Devamlı hesabım mı çalındı diye düşünmekten ve kontrol etmekten gerçekten yoruldum ve yeni geçtiğim okulda bu takıntılarım kalmasın diye sırasıyla önce bilgisayarımı sıfırlamak ardından da telefonumu sıfırlamak istiyorum. Fotoğrafları nereye yedekleyeceğim bilmiyorum. Telefon'da ki fotoğraflarımı yedeklemedim bilgisayardakiler de Drive gibi yerlerde kayıtlı. Bunları bir mail adresi olmadan kayıt etmek istiyorum ve flashbellecklerde virüs vardır diye güvenemiyorum. Youtube geçmişim ve abone olduğum kişiler gidecek bir kanala 19 aydır katıl üyesiyim o gidecek. Bir youtube kanalında moderatörüm onu alt hesaba aldırabilirim aslında.Yani değer mi bilmiyorum fakat sağlığım için yapmalıyım sanırım. Temmuzun 3 ünde başlayan bu korkumun başı aslında bir false-positive den kaynaklanıyordu. Fakat ben bunu kafama takarak ve her olayın altından bir bit yeniği arayarak takıntı haline getirdim. Ayrıca her olayı dikkatli dikkatli düşününce olayları üzerime çektim. Bu takıntının yanına da başka bir olay gelince kaldıramamaya başladım. 2. si çok rahat çözülür de bu konuda kararsız kaldım.
Anksiyette var galiba aynısı bendede var bir şeyi defalarca düşünüyorum. Yapma birşeyin üstüne gitmeden atağı gecemessin

HakanÇ11

Asistan
Reaksiyon puanı
133

Başlıktaki soruya cevaben tabii ki hayır. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım atladığım yer olursa hatırlatabilirsiniz. Öncelikle bu durum Obsesif Kompulsif Bozukluk olarak tanımlanıyor. (Vesvese yani.) Öncelikle hesaplarınızda iki faktörlü doğrulama açın. Bitwarden gibi parola yöneticileri kullanın. Hesaplarınızda gizlilik ayarlarını yapılandırın rahat etmek için. Korsan yazılımlar, Korsan Windows kullanmayın. Hesaplarınız zaten telefon numaranıza veya kurtarma e postasına bağlıysa çözersiniz. Önceki konularınıza cevaplar verdim çok fazla tekrar yapıp yormayayım. Eğer dayanılmaz raddeye geldiyse Pardus, Linux Mint gibi sistemlere göz atabilirsiniz bilgisayar için. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akşam cevap verirken zorlanabiliyorum. Kafaya takmayın tarama yaptıysanız sonuç temizse sıkıntı yoktur. Hesabınız çalınınca dünyanın sonu da gelmiyor kurtarırsınız.

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Evet. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım atladığım yer olursa hatırlatabilirsiniz. Öncelikle bu durum Obsesif Kompulsif Bozukluk olarak tanımlanıyor. (Vesvese yani.) Öncelikle hesaplarınızda iki faktörlü doğrulama açın. Bitwarden gibi parola yöneticileri kullanın. Hesaplarınızda gizlilik ayarlarını yapılandırın rahat etmek için. Korsan yazılımlar, Korsan Windows kullanmayın. Hesaplarınız zaten telefon numaranıza veya kurtarma e postasına bağlıysa çözersiniz. Önceki konularınıza cevaplar verdim çok fazla tekrar yapıp yormayayım. Eğer dayanılmaz raddeye geldiyse Pardus, Linux Mint gibi sistemlere göz atabilirsiniz bilgisayar için. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.
İçi rahatlaması için başka cihazda yapıp şifreyi değiştirip çift faktörlü koruma yapsa iyi olur

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Sadece bu olayda yok çoğu olayda acaba yaptım mı. Acaba olur mu gibi sorular soruyorum.
Bendede var bu genetik galiba arabayı kitleyince bile 3kere kontrol ediyorm abimde aynı kuzenlerimdede var herşeyi 1den defa kontrol ediyorm ve gene içim rahat olmuyor

HakanÇ11

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Sadece bu olayda yok çoğu olayda acaba yaptım mı. Acaba olur mu gibi sorular soruyorum.
Bak yeni geldi aklıma ciddi virüs bulaştırdığımda Zemana Antimalware'in beni ipten almışlığı var. Öneririm. Güzel durmasa da cidden yeri geldiğinde kurtarıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bendede var bu genetik galiba arabayı kitleyince bile 3kere kontrol ediyorm abimde aynı kuzenlerimdede var herşeyi 1den defa kontrol ediyorm ve gene içim rahat olmuyor
Kapı Kilitleme, Priz ve Ocak altını kapatma da var bende. 2-3 kez kontrol ediyorum bazen ?