craftingMaterial
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 189
Android mobil isletim sistemi konusunda Performansin donanima bagli calistigi sozune katilmiyorum, Dalvic V.M. demek performans demek,bu nedenle ios android olamaz,ayrica sistem ile yapiyi ayni cumle icinde kullanirken,belirtilen sistemin ne sistemi oldugunu da belirtmek yapinin da hangi sisteme ait oldugu bakimindan onemlidir, benim anlamam onemli degil, kaldi ki ios un anlami iphone operating system,yani sistem gereksiz yere kullanilmis,![]()
Kelime oyunu yapmaya gerek yok ne demek istediğimi anladığınızı umuyorum. Ayırca VM her zaman performansı düşüren bir etkendir. LLVM kullanan yazılımlar bile tam performansı asla garanti edemezler. Android'de Dalvic dışında Java ile geliştirilen yazılımların da kullandığı bir JVM var ve performans yerlerde açıkçası. VM üstüne VM. Ha bu problem bir yere kadar aşılamıyor mu aşılabiliyor. SDK ile değil de NDK ile yazılım yaparsanız biraz daha performans artışı oluyor ama yine iOS'un verdiği performansı yakalayabilmesi için öncelikle işletim sisteminin çok iyi optimize edilmiş olması gerekir. Donanım olarak iPhone 4 ile Samsung Galaxy Ace birbirlerine çok yakın ama ikisi arasındaki performans farkı gözle görülür seviyede.
Açıkçası VM'in performans amacı ile kullanıldığını zannediyorsanız yazılım teknolojilerine uzaksınız demektir. Zira VM performanstan ödün verip yazılımın multi-platform çalışması için kullanılan bir şeydir.