Samsung'dan Iphone 'a rakip iki yeni cihaz!

Reaksiyon puanı
189
Android mobil isletim sistemi konusunda Performansin donanima bagli calistigi sozune katilmiyorum, Dalvic V.M. demek performans demek,bu nedenle ios android olamaz,ayrica sistem ile yapiyi ayni cumle icinde kullanirken,belirtilen sistemin ne sistemi oldugunu da belirtmek yapinin da hangi sisteme ait oldugu bakimindan onemlidir, benim anlamam onemli degil, kaldi ki ios un anlami iphone operating system,yani sistem gereksiz yere kullanilmis, :)

Kelime oyunu yapmaya gerek yok ne demek istediğimi anladığınızı umuyorum. Ayırca VM her zaman performansı düşüren bir etkendir. LLVM kullanan yazılımlar bile tam performansı asla garanti edemezler. Android'de Dalvic dışında Java ile geliştirilen yazılımların da kullandığı bir JVM var ve performans yerlerde açıkçası. VM üstüne VM. Ha bu problem bir yere kadar aşılamıyor mu aşılabiliyor. SDK ile değil de NDK ile yazılım yaparsanız biraz daha performans artışı oluyor ama yine iOS'un verdiği performansı yakalayabilmesi için öncelikle işletim sisteminin çok iyi optimize edilmiş olması gerekir. Donanım olarak iPhone 4 ile Samsung Galaxy Ace birbirlerine çok yakın ama ikisi arasındaki performans farkı gözle görülür seviyede.

Açıkçası VM'in performans amacı ile kullanıldığını zannediyorsanız yazılım teknolojilerine uzaksınız demektir. Zira VM performanstan ödün verip yazılımın multi-platform çalışması için kullanılan bir şeydir.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kelime oyunu yapmaya gerek yok ne demek istediğimi anladığınızı umuyorum. Ayırca VM her zaman performansı düşüren bir etkendir. LLVM kullanan yazılımlar bile tam performansı asla garanti edemezler. Android'de Dalvic dışında Java ile geliştirilen yazılımların da kullandığı bir JVM var ve performans yerlerde açıkçası. VM üstüne VM. Ha bu problem bir yere kadar aşılamıyor mu aşılabiliyor. SDK ile değil de NDK ile yazılım yaparsanız biraz daha performans artışı oluyor ama yine iOS'un verdiği performansı yakalayabilmesi için öncelikle işletim sisteminin çok iyi optimize edilmiş olması gerekir. Donanım olarak iPhone 4 ile Samsung Galaxy Ace birbirlerine çok yakın ama ikisi arasındaki performans farkı gözle görülür seviyede.

Açıkçası VM'in performans amacı ile kullanıldığını zannediyorsanız yazılım teknolojilerine uzaksınız demektir. Zira VM performanstan ödün verip yazılımın multi-platform çalışması için kullanılan bir şeydir.

Samsungun androidi nasil kullandigi samsungu ilgilendirir,android open source bir mobil isletim sistemidir,kimi mukemmel donanim ile androidi yerlerde surundurur,kimisi de dusuk donanim ile havalara ucurur, Apple kendine guvenemedigi icin tum donanim ve isletim sistemini pc den farkli bir yapida sunuyor son kullaniciya,Bilisim terimlerini kenara atip yerine yanlis karsiliklari olan kelimeler kullanilirsa cok farkli anlamlar cikar ortaya, dedigim gibi benim anlamam kadar baskalarinin da anlamasi onemli, Bilerek dalvic yazmistim ayni hatayi tekrarlamissin, bir kere dalvik Vm ile JVM cok farkli seylerdir, Teorikte ayni sekilde calisirlar ama farkli seylerdir, Jvm java kodlarini dogrudan makine koduna cevirir,dvm gruplar halinde makine koduna cevirim islemi gerceklestirir,yani secicidir,bir ornek vermek gerekirse bir sebze bahcesi dusunelim,jvm ye bu bahceden bir kac sebze getirir misin dedigimizde jvm isaret ettigimiz kisimdaki tum sebzeleri bulur ve bir kasa icinde getirir,Dvm ise her sebze cesidini ayri ayri sepetlerde sunar,Bu calisma mantigi da mikro cihazlarin daha fazla performansli calismasini saglar. Soyledigim gibi vm ayri sey dvm ayri seydir,jvm nin esas amacidir multi platform olayi ,dalvikin boyle bir amaci yoktur, dalvik vm nin amaci butun uygulamalari kendine has farkli bir user ile androide has bir linux processi seklinde calistirmaktir.Benim yazilim ile ugrasip ugrasmamami bosver de ilk once iosu sonra da android isletim sistemi yazilim mimarisini iyi incele.

Reaksiyon puanı
189
İkisinin de yazılım mimarisini biliyorum. Benim değinmek istediğim nokta da şu: bir VM katmanı üzerinde çalışmak zorunda kalan bir yazılım her zaman direk CPU üzerinde çalışan bir yazılımdan daha az performans verir. Bu yüzdendir ki android her zaman bu katmanlar yüzünden daha az performans verecektir. Programlama açısından bir çok avantaja sahiptir ama performans açısından içler acısıdır. iOS'da hiç bir VM yoktur ve performansı tamamen buradan gelir...

Bu arada netten ilk bulduğun şeyi de cevap diye paylaşman hiç olmamış :) Ayıp ayıp :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Yazilimcilar ayni ornekleri verirler vermezler, bu seni ilgilendirmez,ki jvm ve dalvic vm konusunda verilen ornekler birbiriyle uyumludur, senin benim bilgimi sinayacak bilgin oldugunu zannetmiyorum, ben bilgim sayesinde ingilteredeyim, senin dedigin gibi googledan ornek bularak gelmedik bu gunlere, keske sen irdeledigimiz konunun aslini googledan arastirmis olsaydin da isin dogrusunu yazsaydin, ama ben hakliyim demek icin yazmis olman bu platformdaki bilisim konularına asina olmayan arkadaşlarımızi yanlis bir noktaya yonlendirmek demektir,

Reaksiyon puanı
189
olur böyle vakalar, türk polisi yakalar! :D

O değil kaz yandı hala çevirmemekte ısrar ediyorlar ya ben ona yanıyorum :D

Arkadaşım kendi yaptıklarını sanki ben yapıyormuşum gibi lanse etmeye çalışma. Sen yeteri kadar iyi incelemiş olsaydın iki mimariyi internetteki ilk örnekle birebir kopya şeyi yazmazdın bana.

İşi sidik yarışına getirmeye gerek yok. İyi geceler :)

Reaksiyon puanı
10,315
O değil kaz yandı hala çevirmemekte ısrar ediyorlar ya ben ona yanıyorum :D

Arkadaşım kendi yaptıklarını sanki ben yapıyormuşum gibi lanse etmeye çalışma. Sen yeteri kadar iyi incelemiş olsaydın iki mimariyi internetteki ilk örnekle birebir kopya şeyi yazmazdın bana.

İşi sidik yarışına getirmeye gerek yok. İyi geceler :)

yav abey, çok kızmışsın belli ki, yumruklar kazara bana gelmiş,
valla ben masumum arkadaş! :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ya arkadaşlar iOS'in mimarisi Android'den daha iyi diye polemiğe giriyorsunuz da neden bu kadar inatlaşma var anlamıyorum. Evet iOS'in mimarisi daha iyi. Bunu şu anda Android kullanan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Önceden de iOS kullanıyordum. Ancak mimari iyi olacak diye sistem daha iyi demek olmuyor ya. Android'de beni çeken şey iOS'te yoktu işte. Kapalı kutu gibi sistem. Deli gibi her yeni çıkan şeyi kuran, linux vs denemeleri yapan ben iOS'te bunaldım, sıkıldım. Bir de her yeni sistemde jailbreak bugün çıkacak yok yarın çıkacak deyip 1-2 ay beklemek bunalttı. Android aynı Crysis gibi. Evet ağır, sistem istiyor ama kullanması/oynaması zevk veriyor. Üstelik Jelly Bean ile uçuyor. iPhone 4 dengi donanımı olan Galaxy Nexus'u 4.1'le bulan incelesin. iOS'teki rahatlığın aynısı var artık.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Ne yarişi, agiza alinmayacaj bir cumle, bilmiyorsun java virtual machine, dalvik vm hakkinda yanlis bilgiler veriyorsun, sonra ustune sdk yarisi vs deyip enteresanliga imza atıyorsun, bundan sonra susuyorum ve sana yanit vermiyorum, yasim 39,birilerine bir seyler ispat etme yasini coktan gectim, android severlere saygilar sevgiler.

Reaksiyon puanı
189
Ne yarişi, agiza alinmayacaj bir cumle, bilmiyorsun java virtual machine, dalvik vm hakkinda yanlis bilgiler veriyorsun, sonra ustune sdk yarisi vs deyip enteresanliga imza atıyorsun, bundan sonra susuyorum ve sana yanit vermiyorum, yasim 39,birilerine bir seyler ispat etme yasini coktan gectim, android severlere saygilar sevgiler.

Hangi bilgi yanlış allah aşkına? Dalvik'te kodun 2 kere derlenip çalıştığı mı? VM'in performansı yerlere çektiği mi? Direkt CPU üzerinde çalışan bir kodun herhangi bir VM üzerinde çalışan bir koddan her zaman daha hızlı çalışacağı mı? Asıl ben susuyorum çünkü sen ne hakkında konuştuğunu hiç bilmiyorsun ve sağdan soldan toplama bilgilerle konuşuyorsun. Onu geçtim körü-körüne bir şeyi savunan kimse ile tartışmaya değmez açıkçası.

Bu arada yaşın benim için hiç bir şey ifade etmiyor...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Neden iki kere derlenip calisiyor, anlamamissin, sagdan soldan bilgi toplama konusuna gelince ornegi internetten bulmadigimi belirtmek isterim, buldugumu farzet, ben senin bilginin hangi kaynaktan geldigini sorgulamaktan acizmiyim, sonuca bakarim, orneklerin patentini sen mi aldin, dvm ile jvm yi harmanlayip ayniymis gibi lanse eden ben degilim sensin, iosun yazilim mimarisi cok iyiyse neden ios uygulamalari android uygulamalarindan 3 kat daha cok cokuyor, apple bu sorunu kapatmak icin crash sonrasi sessizce ana ekrana dusuyor, kalitesinden dolayi mi, yo ben soylemiyorum bunu crash analizleri yapan crittercism soyluyor, kalkmis bana dalvic vm yi kotuluyorsun, yukarida yazdiklarini iyi oku, bir de su linkteki yaziyi incele, yakindan incele,ios bu gibi nedenlerden dolayi kullanici dostu degil, kullanicinin goremedigi kac turlu soruna sahip, analiz firmalari olmasa söylediklerini yiyecez ama, apple donanimini halledemedi ki ios yazilimini halletsin, crash sorunlarinin cogunun donanim kaynakli oldugunu zaten belirtmisler. artistik hareketlerle, bad laflarla bilgi kirliligi yaparsin, baska bir sey olmaz yani.

http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2012/02/02/does-ios-crash-more-than-android-a-data-dive/

Crittercism web sitesi, 2.sayfa.
http://www.crittercism.com/press.html

Reaksiyon puanı
10,315
bazen "ah şu konuda öyle bilgim olsaydı ki hakemlik yapabilseydim" diyesim oluyor.
ne ki, bu iki güzide arkadaşımızın sahip oldukları teknolojik bilginin bir milyonda biri kadar bile bilgim yok.
ama bu denli üst düzey bilgi sahibi olan bu iki arkadaş niye kavga ediyor, aralarında birbirini nakzeden bilgi hatası nedir diye de çok meraklandığımı itiraf etmeden geçemeyeceğim.

bunu da ancak bu sahada "guru" olmuş çok üst düzey bilgi sahibi olan biri cevaplayabilir... ki böyle birini de sanırım burada bulmak zor olsa gerek! :)

backspace951

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
528014_372928302775402_1376328517_n.jpg

Iphone neden akilarak calismaliki telefonda ana ekran bile yok sadece menu o telefona 100 Mhz islemcide enine boyuna yeter.
benim yorumlarmi alinti yaparak iphoneni savunmayin iphonun ne ..k oldugunu herkes bilir.

birde bisey dha soyliyeyi iphone sadece yazilim uretiyor ve bir dizayn veriyor samsung ve lg iphone icin telefon yapiyor yani gozunuzun agi karasi iphonenizde S3 un firmasindan cikiyor. yani ayni mahellenin cocuklari ama iphone onun bunun cocugu ;)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Apple zaten Samsung'a rakip olamaz bunu S2,S3,Note ile gördük..Galaxy Note 2'de tanıtıldı.

sadoece.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şuanda Danimarkadayım ve 8 yaşındaki Çocuğun bile Elinde İphone var 4Sten aşağı kullanmazlar zaten... İphone desem elime 5 tane 1 günde gelmezse adam değilim... Ama gel görki Bi halta yaradığını düşünmüyorum.. ekran yok... Donanım yok! Hafıza kartı takılmaz..! Batarya yedeği OLMAZ sim desen arkadaşınkini takayım desen HİÇ OLMAZ.. Bluetooth O yok zaten Şahsen çok kullandığım bişiidir. PC'ye bağla İtunes olmasa Bi Halt edemezsin.. S3 ora parasıyla 1000Tlye bulunur.. ama iphone Zavallısı Hala Aynı fiyata neye verilir o kadar para anlamam Zaten!
Bir bilgisayarcıyım ve S3 Benim gözümde 50 iphoneye bedel (İş görme açısından yoksa alır satar s3 alrıım =)

Bu videoda İphonenin Yapabildiği KAÇ ŞEY VAR SÖYLEYİN BANA!!!

[video=youtube;46IiRyigUH0]http://www.youtube.com/watch?v=46IiRyigUH0[/video]

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Apple tasarim konusunda bazi hirsizliklari disinda iyi bir firma da is teknoloji+tasarjma gelince sinifta kaliyo malesef, teknoloji kore ve japonlarin isi, apple ise cikan teknolojileri urunlerine gec entegre ediyor, 4 ve ardindan 4s i cikardi, bu cok komik oldu gercekten, ios asla bir android olamaz, android demek linux demek, linux demek unix demek, unix demek open source demek, bu da her sey demek, ios gelistiricileri, iosun gunumuz mobil isletim sistemleri arasinda yetersiz kaldigini kendileri soyluyor, halen s4 u savunanlar var, apple in sonu da hp gibi olmasin sakin, abd ulusal cikarlari icin her seyi kilifina uyduran bir ulke malesef, apple onlar icin cok degerli, dava baslamadan apple firmasinindi zaten.

ios de unix tabanlı bir işletim sistemidir. Yani açık kaynak(open source) üzerine kurulmuştur fakat kaynağa erişim izini vermezler.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ios de unix tabanlı bir işletim sistemidir. Yani açık kaynak(open source) üzerine kurulmuştur fakat kaynağa erişim izini vermezler.

tamamen satis stratejisi, az-orta-cok bilgiye sahip kullanicilari musteri portfoyune dahil etmenin ve onlari bu musteri portfoyunde tutmanin en kolay yolu open source den uzak durmak olsa gerek, iphone herkesin kolay bir sekilde kullanmasi icin tasarlanmis bir akilli telefon ama bu eksikleri olmadigi anlamina gelmiyor, en buyuk eksikligi de unixin donanimdan maksimum seviyede yararlanmasi ozelligini kendi iphone donanimlari ve ios yazilimi arasinda tam olarak kullanamamasi (bkz : iOS uygulamalari android uygulamalarindan daha fazla cokuyor makalesi icin tiklayiniz), unix cok akilli bir isletim sistemi,turevleri de cok akilli ama unixi yazilim hapsine tuttun mu kullanildigi donanima kuser.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
tamamen satis stratejisi, az-orta-cok bilgiye sahip kullanicilari musteri portfoyune dahil etmenin ve onlari bu musteri portfoyunde tutmanin en kolay yolu open source den uzak durmak olsa gerek, iphone herkesin kolay bir sekilde kullanmasi icin tasarlanmis bir akilli telefon ama bu eksikleri olmadigi anlamina gelmiyor, en buyuk eksikligi de unixin donanimdan maksimum seviyede yararlanmasi ozelligini kendi iphone donanimlari ve ios yazilimi arasinda tam olarak kullanamamasi (bkz : iOS uygulamalari android uygulamalarindan daha fazla cokuyor makalesi icin tiklayiniz), unix cok akilli bir isletim sistemi,turevleri de cok akilli ama unixi yazilim hapsine tuttun mu kullanildigi donanima kuser.

Bunları bende biliyorum beni alıntılayarak uzun uzun yazmanıza gerek yoktu ama elinize sağlık, ben sadece ios işletim sisteminin de unix olduğunu belirtmek istedim :)

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bunları bende biliyorum beni alıntılayarak uzun uzun yazmanıza gerek yoktu ama elinize sağlık, ben sadece ios işletim sisteminin de unix olduğunu belirtmek istedim :)

dikkat edersen ustteki yazmis oldugum mesajda iosun unixin turevi oldugunu bildigimi duvar yazisi gibi yazmadim :) maksadim ben biliyorum,sen bilmiyorsun polemigi degildi,burda yazilmayani yazmak,ezberciligi bozmakti gayem.

tcspirit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim gibi büyük telefonlar sevmeyenler için s3 mini pilide çıkıyorsa ideal gibi duruyor

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
hırsız samsung. şimdi bu telefonlar çıkınca 2binliraya satılan s3 bugunku fiyatı olan 1500den bin liraya düşermi bence düşebilir hatta belki bu yeni ürünler çıkmadan bile düşebilir.

bunun samsungla ilgisi yok tamamen ithalatçılarım ..uştluğu :) demeden geçemeyeceğim avatar mesaj uyumu :D sanki 2000 tl ye s3 aldın da sitem ediyorsun zaten sanmıyorum ki 1800 den fazla para veripte s3 alan olsun :)

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunun samsungla ilgisi yok tamamen ithalatçılarım ..uştluğu :) demeden geçemeyeceğim avatar mesaj uyumu :D sanki 2000 tl ye s3 aldın da sitem ediyorsun zaten sanmıyorum ki 1800 den fazla para veripte s3 alan olsun :)

avatar msj uyumunu geçen biri daha yazdıda tam anlamını kavrayamıyorum bence gayet güzel samsung resmı koyup apple savunmak daha sacma olurud :D s3 e degil 2bin 2lira vermem ben :D 1800 olsun şimdi 1600e var birde hazır yazıyorken yeni iphone arifesinde samsungun yeni model çıkaracagını sanmıyorm eger s4 gelmeyecekse çünkü daha düşük kalitede bir ürün zaten iphonela yarışmak için çıkartılmıyordur. anlamsız olur yeni ürün çıkarmak şu an için.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
avatar mesaj olayını bende yeni keşfettim :D samsung bundan sonra her bütçeye hitap eden zilyon tane daha cihaz çıkaraktır tahminimce :D lakin sende gördüğüm kadarıyla ip5 bekliyorsun ama onun 4sten çok farklı çıkacağını düşünmüyorum :D ayrıca çok ön yargılısın nedir bu sahiplenme anlamadım :D