Samsung'dan Iphone 'a rakip iki yeni cihaz!

artinda

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samsung daha duyurulmamış Iphone' a rakip iki farklı cihaz üzerinde çalışıyor. Sammobile sitesinin haberine göre Samsung 2013'ten önce iki farklı cihaz üzerinde çalışıyor. Samsung' un üzerinde çalıştığı cihazlar: Galaxy S3 Mini ve Galaxy S2 Plus.

samsung-galaxy-S2-plus-resmi-2.jpg

MWC 2012 öncesi Eldar Murtazin tarafından ortaya atılan Galaxy S II Plus iddiasını destekleyen herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Ancak İspanyol VTR sitesi, bu isime sahip yeni bir Galaxy S II sürümünü tüm detayları ve görselleriyle birlikte listeleyerek aygıtın varlığını doğruladı. Samsung'un şimdiye kadar en çok satılan akıllı telefonu ünvanını elinde bulunduran Galaxy S2 'nin güncellenmiş Plus modeli, 350 dolar gibi gayet iyi bir seviyeden ilerleyen aylarda pazara giriş yapacak.

Iphone 5' rakip olacak Galaxy S2' nin detayları

Fiyat 350-400 Euro civarı.

4.5 inç büyüklüğünde WVGA (800 x 480 piksel) Super AMOLED ekran,
1.5GHz çift çekirdekli çipset,
1GB RAM,
16GB dahili hafıza ve microSD
kart desteği,
8MP kamera,
Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 ve Android 4.1 JB işletim sistemi.

IPhone 4S' e rakip olan Galaxy S III Mini' nin detayları

Fiyat 250 Euro civarı.

4.0 inç büyüklüğünde WVGA Super AMOLED ekran,
1.5GHz hızında çift çekirdekli çipset,
1GB RAM,
5 MP kamera,
Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 ve Android 4.1 JB işletim sistemi.

IFA 2012'de sergilenecek bu modeller arasında Galaxy Note 2'nin de olacağı söylentiler arasında. Böylece Samsung'un fiyat bazında telefon sıralaması da şöyle olacak:

(Yüksekten düşüğe)

Galaxy Note 2,
Galaxy S3,
Galaxy S2 Plus,
Galaxy S3 Mini.

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
S2yLe zten appleeeee gitti s3 Le Ele Aldi Dunyayi Samsung Rakipligi Kalmamis Herkez Samsung Diyor ama samsungta hakkini veriyor

ahmet1400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim ablam gibi teknolojiden anlamayan 2000 TL bütçeli olan bir çok kişi telefon mu alınacak diğerlerine bakmadam bile ( baksa pişman olur ) gidiyor Apple alıyor Türkiye'de Apple işte tam olarak böyle satıyor telefonları..

barbunyaza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hırsız samsung. şimdi bu telefonlar çıkınca 2binliraya satılan s3 bugunku fiyatı olan 1500den bin liraya düşermi bence düşebilir hatta belki bu yeni ürünler çıkmadan bile düşebilir.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
hımm hiç samsung killer diye birşey duyduğumu hatırlamıyorum ama iphone kiler ipad killer çok duymuşluğum var sizinde duyduğunuzu pek sanmıyorum iphone a pahalı diyenler hiç s3 fiyatına bakmıyorlar galiba ha birde bir sene sonraki s3 fiyatına bakalım birde iphone s4 fiyatına hangisi daha çok zarar yapacak durun tahmin etmeyin pek düşecek isim belli s3 tabiki sebeb ? o kısmıda size kalmış

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
S3 mini ciksa dahi 5 MP sanmiyorum. Artik iddaalar artti. Minimum 8 MP..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
sonuçta Note 2 ve S3 üzerine bir tepe seviye telefon çıkmayacak.

artinda

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu çıkacak ürünler zaten orta seğment olarak tabir ediliyor. Bir çok sitede bu şekilde bahsediliyor.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
orta segmente hitap etmsi samsung un hırsızlığını örtmez yine bir yerlerden çalıntı yapmıştır rahat durmaz

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
samsung note 2den başka cihaz çıkarırsa yakın bir zamanda ne Iphone nede HTC gibi cihazına sahip olmuyor demektir bana pek mantıklı gelmiyor... S3 fiyatında düşüş olacak buna da eminim

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten farklıymış. S3 mini, s2 plus. İsimleri bile çok değişik.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Abd adaletinin nasil calistigini bilmeyen mi var, is juriye kaldiysa kore firmasinin kaybetmesi normaldir, yazimsal konularda yanilgi payi da cok fazladir, applein kavgali olmadigi bir firma mi var, kore firmalarinin hepsiyle catisma icerisinde, abd=apple=ulusal cikarlari, samsungu biliyoruz, taniyoruz, donanimsal ve yazilimsal konulardaki basarisini da biliyoruz, steve jobsun iphone tasarimini nerelerden caldigini da biliyoruz, japon firmasi kadar olamadi, boy olcusemiyorum demiyor, isi kendi lehlerine karar verecek abd hukukuna pas geciyor, apple isterse dunyanin patentini alsin, yazilim open source degilse hangi hakki iddia ediyorsun, sayen open source ise zaten hak iddia etmezsin, samsung bilenmis bicak gibi simdi, piyasaya cok farkli donanimsal ve yazilimsal teknolojilerin cikmasini bekliyorum.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Urun segmentindeki guzellige bak, apple ister istemez iphone fiyatiyla oynayacak, farkli iphone serileri cikarmasina gerek yok, 3gs yi bile satabiliyorlarsa... Abd milletin alisveristeki bagimli yanlariyla iyi oynuyor, marketing seytanlari=apple. :D

Reaksiyon puanı
189
Urun segmentindeki guzellige bak, apple ister istemez iphone fiyatiyla oynayacak, farkli iphone serileri cikarmasina gerek yok, 3gs yi bile satabiliyorlarsa... Abd milletin alisveristeki bagimli yanlariyla iyi oynuyor, marketing seytanlari=apple. :D

Apple yeni seri bir cihaz soktuğunda son fiyata yeni cihazı verir ve diğerlerini aşağıya çeker. Her zaman yaptığı şey bu :) Yoksa samsung'dan tırsıp fiyat kıracak bir firma değil :) Unutmayalım ki yüzlerce farklı firmanın elde ettiği işletim sistemi pazarını Apple tek başına tehdit ediyor :)

tooclose

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz daha bekleyelim bakalım Samsuns Galaxy S3 Mini hoşuma gitti.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
4,5 inc ekrana 480*800 çözünürlük. Pikselleri de görseydik.. Ne rakibi yahu güldürmeyin beni.

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
gecen sene ki s2 ye destek vermiyodu şimdi bunlar çıkar s2 yi tanımazlar bile

backspace951

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hırsız samsung. şimdi bu telefonlar çıkınca 2binliraya satılan s3 bugunku fiyatı olan 1500den bin liraya düşermi bence düşebilir hatta belki bu yeni ürünler çıkmadan bile düşebilir.

Galaxy S3 3000 bine satilsada alinmali fiyatinin hakkinida verir Iphone 4s neyine o fiyat 3.5 ekran neki? oyun uynucaksin iki parmagini ekrana koysan ekran gorunmicek 200 de yenisin almam.

Iphone nun fiyati dusmuyor derseniz Iphone-nin toplam kac modeli var 4-5 digilmi samsunqun sadece Galaxy serisinin model sayisi belli bile digil Samsung kullanicinin istedigi herseye sahip ister fiyat ister dizayn isterde her konuda.

Reaksiyon puanı
10,315
yahu bu konu bana biraz saçma geldi.
300-400 $'lık bir telefon nasıl olur da muhtemelen bin doların üzerinde fiyatlandırılacak bir telefona rakip olabilir.
samsung S3'ten daha klas ve pahalı bir telefon çıkarırsa ancak böyle bir alet iphone5'in rakibi olabilir.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Galaxy S3 3000 bine satilsada alinmali fiyatinin hakkinida verir Iphone 4s neyine o fiyat 3.5 ekran neki? oyun uynucaksin iki parmagini ekrana koysan ekran gorunmicek 200 de yenisin almam.

Iphone nun fiyati dusmuyor derseniz Iphone-nin toplam kac modeli var 4-5 digilmi samsunqun sadece Galaxy serisinin model sayisi belli bile digil Samsung kullanicinin istedigi herseye sahip ister fiyat ister dizayn isterde her konuda.
dizayn konusunda dediklerin doğurudu zaten dizayn ı da iphonedan çaldı samsung bunu bilmiyen yok :) sizler bu kafa ile sadece donanım canavarı olursunuz hiç bir işe yaramıyan fiyatı yüksek dediniz iphone ların şu an samsunglar daha yüksek millet hava atmaya çalışıyor dediniz (kedi ciğer ilişkisinden dolayı yani alamıyorsan bütcen yoksa kötüle )şu anda s3 cüler daha bir havalandı zaten s3 de olsa s4 hızında çalışıyor ios daki hızı veremiyor orası ayrı bir konu uygulama sayısı ve kalitesi desek zaten ondada ios un eline su dökemez sadece ekranamı bahane buldun sen ?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Apple tasarim konusunda bazi hirsizliklari disinda iyi bir firma da is teknoloji+tasarjma gelince sinifta kaliyo malesef, teknoloji kore ve japonlarin isi, apple ise cikan teknolojileri urunlerine gec entegre ediyor, 4 ve ardindan 4s i cikardi, bu cok komik oldu gercekten, ios asla bir android olamaz, android demek linux demek, linux demek unix demek, unix demek open source demek, bu da her sey demek, ios gelistiricileri, iosun gunumuz mobil isletim sistemleri arasinda yetersiz kaldigini kendileri soyluyor, halen s4 u savunanlar var, apple in sonu da hp gibi olmasin sakin, abd ulusal cikarlari icin her seyi kilifina uyduran bir ulke malesef, apple onlar icin cok degerli, dava baslamadan apple firmasinindi zaten.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Apple tasarim konusunda bazi hirsizliklari disinda iyi bir firma da is teknoloji+tasarjma gelince sinifta kaliyo malesef, teknoloji kore ve japonlarin isi, apple ise cikan teknolojileri urunlerine gec entegre ediyor, 4 ve ardindan 4s i cikardi, bu cok komik oldu gercekten, ios asla bir android olamaz, android demek linux demek, linux demek unix demek, unix demek open source demek, bu da her sey demek, ios gelistiricileri, iosun gunumuz mobil isletim sistemleri arasinda yetersiz kaldigini kendileri soyluyor, halen s4 u savunanlar var, apple in sonu da hp gibi olmasin sakin, abd ulusal cikarlari icin her seyi kilifina uyduran bir ulke malesef, apple onlar icin cok degerli, dava baslamadan apple firmasinindi zaten.
Diyorsunda apple dizayn ve tasarımları kendisi yapıyor tamam samsung gibi çalmıyor teknoloji açısından biraz geride ama senin almış olduğun güncel araba ile aynı klasmanda koşmasını da bliyor andorid demek linux dmesi kolay birde mac tarafına bakınca oda bir unix türevi pek bir fark yok yani aralarında biri kapalı stabil ve hızlı (jb yapınca kapalısı kalmıyor )diğeri root yapınca özgür oluyor ve bu durumu bile bile özgür yazılım denmesi biraz acayip kaçıyor özgürdüde neden rootlayınca garnti maranti hiç birşeyi kalmıyor bu demek değilmidir özgürlüğünüz kısıtlanmış?

Reaksiyon puanı
189

iOS'un nasıl bir sistem yapısı olduğu hakkında hiç bir fikrin yok değil mi?

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
iOStaki destekleri Androidde bulamazsiniz.. Her cikan onemli uygulama ilk iOS ile cikiyor. Samsung = Cakma Apple..

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Sistem ile yapi, bilisimden anlayan birinin kullanacagi kelimeler degil,yazilim mimarisi de de anlasilsin bari, iosa gelince androidden once ios zaten kullandim, teknolojiye bakis acim sudur, hangi teknoloji daha iyiyse karsilastirmani yap ve o teknolojiye gec, adapte ol, ios hakkinda bilgiye sahip degilsin gibi ibareler yanlis ibareler, teknoloji ile ilgilenen bir kisi iphoneyi bir kez olsun eline almis ve ozelliklerini incelemistir, fikirlerimi soyledim, iosu senin yazdigini bilseydim daha dikkatli davranirdim.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Senin ozgurlukten anladigin rootlamak mi, konusmama gerek yok.
senin için diyemem ama genel android kullancısı için duvarkağıtı değiştirmek ana ekrana widget koymak özgürlük oluyor o yüzden en azından konuşuyorsan andorid için konuşma bir flash ınız vardı diğer oslardan üstün tutan andoridi şimdi oda yok

Reaksiyon puanı
189
Sistem ile yapi, bilisimden anlayan birinin kullanacagi kelimeler degil,yazilim mimarisi de de anlasilsin bari, iosa gelince androidden once ios zaten kullandim, teknolojiye bakis acim sudur, hangi teknoloji daha iyiyse karsilastirmani yap ve o teknolojiye gec, adapte ol, ios hakkinda bilgiye sahip degilsin gibi ibareler yanlis ibareler, teknoloji ile ilgilenen bir kisi iphoneyi bir kez olsun eline almis ve ozelliklerini incelemistir, fikirlerimi soyledim, iosu senin yazdigini bilseydim daha dikkatli davranirdim.

Bir yapı içerisindeki şeyler birbirleri ile etkileşimli çalışmaya başladıklarında adına sistem denir :) Ayrıca iOS ile Android aslında birbirlerine çok benzerler. Android kernel olarak linux'u kullanır, iOS ise XNU. İkisi de UNIX'den esinlenerek geliştirilmiş kernellerdir. Fakat android sistem yapısı gereği itibariyle bir çok düzensiz yazılım katmanı içerdiğinden sistem performansı ancak çok yüksek kaynaklar ile artar. iOS direkt olarak cpu ile muhattap ve daha optimize (android sahipleri bu kelimenin anlamını pek bilmezler) bir yapıya sahip olduğundan düşük kaynaklar ile bile yüksek performansı verir.

Teorik olarak iki cihazla da yapılabilecek şeyler aynıdır. Birinde uygulamaya dökülür, diğerinde dökülmez bu üreticinin bileceği iş. Ayrıca iOS'un da OS X gibi bazı yerleri açık kaynak projelerle geliştirilmiştir. Hatta hatırlarsanız Apple'ın cihazlarında flash'dan vaz geçmesinin ana sebeplerinden biri flash'ın açık kaynak olmayışıydı. Bunun yanında safarinin ve google chrome'un altyapısı olan WebKit projesi yine Apple tarafından başlatılan başka bir açık kaynak proje.

JB yapılmış bir iOS tabanlı cihaz aile yapılabilecek şeyler görünenden çok çok daha fazla. Sistemin aslında ne kadar çok esnek olduğunu o zaman görebilirsiniz. Androidin kazandığı nokta burası. Geliştirime çok fazla açık. Fakat iOS genel geliştirme anlamında Apple'a mahkum. Geri kalan her şey apple için 3. partidir.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
senin için diyemem ama genel android kullancısı için duvarkağıtı değiştirmek ana ekrana widget koymak özgürlük oluyor o yüzden en azından konuşuyorsan andorid için konuşma bir flash ınız vardı diğer oslardan üstün tutan andoridi şimdi oda yok

jelly bean kullaniyorum,flash tabanli siteler gayet iyi calisiyor, flash destegi olmayacak demek flash jelly beande calismayacak demek degil,aksine cok iyi calisiyor. root konusunu arastir.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir yapı içerisindeki şeyler birbirleri ile etkileşimli çalışmaya başladıklarında adına sistem denir :) Ayrıca iOS ile Android aslında birbirlerine çok benzerler. Android kernel olarak linux'u kullanır, iOS ise XNU. İkisi de UNIX'den esinlenerek geliştirilmiş kernellerdir. Fakat android sistem yapısı gereği itibariyle bir çok düzensiz yazılım katmanı içerdiğinden sistem performansı ancak çok yüksek kaynaklar ile artar. iOS direkt olarak cpu ile muhattap ve daha optimize (android sahipleri bu kelimenin anlamını pek bilmezler) bir yapıya sahip olduğundan düşük kaynaklar ile bile yüksek performansı verir.

Teorik olarak iki cihazla da yapılabilecek şeyler aynıdır. Birinde uygulamaya dökülür, diğerinde dökülmez bu üreticinin bileceği iş. Ayrıca iOS'un da OS X gibi bazı yerleri açık kaynak projelerle geliştirilmiştir. Hatta hatırlarsanız Apple'ın cihazlarında flash'dan vaz geçmesinin ana sebeplerinden biri flash'ın açık kaynak olmayışıydı. Bunun yanında safarinin ve google chrome'un altyapısı olan WebKit projesi yine Apple tarafından başlatılan başka bir açık kaynak proje.

JB yapılmış bir iOS tabanlı cihaz aile yapılabilecek şeyler görünenden çok çok daha fazla. Sistemin aslında ne kadar çok esnek olduğunu o zaman görebilirsiniz. Androidin kazandığı nokta burası. Geliştirime çok fazla açık. Fakat iOS genel geliştirme anlamında Apple'a mahkum. Geri kalan her şey apple için 3. partidir.

Android mobil isletim sistemi konusunda Performansin donanima bagli calistigi sozune katilmiyorum, Dalvic V.M. demek performans demek,bu nedenle ios android olamaz,ayrica sistem ile yapiyi ayni cumle icinde kullanirken,belirtilen sistemin ne sistemi oldugunu da belirtmek yapinin da hangi sisteme ait oldugu bakimindan onemlidir, benim anlamam onemli degil, kaldi ki ios un anlami iphone operating system,yani sistem gereksiz yere kullanilmis, :)