Samsung UE6030 Serisi TV Hakkında

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhabalar,

Yaklaşık 1 ay önce 40UE6030 televizyon almıştık salona, şimdi aynısının bir boy ufağı olan 32UE6030 serisi bir televizyon daha almış bulunduk(15 senelik televizyonlar ömürlerini doldurunca) :) Tabi iki tane olunca biri de benim bulunduğum oda da olunca bol bol kurcaladık. :mrgreen: DLNA özelliğine sahip ve ethernet girişi bulunmakta televizyonda. Smart Tv değil maalesef :) Şimdi sorularıma gelirsek:

1. Televizyonla bilgisayar birbirine çok yakın; ama modemimiz wifi özellikli olduğundan ve konum olarakda televizyonlara uzakta bulunduğundan, Ethernet girişinin bir ucunu televizyona, bir ucunu bilgisayara bağlayıp nasıl internete bağlanabiliriz :)

2. DLNA özelliğini nasıl kullanabilirim :) Evde telefon, bilgisayar bakımından pek bi zengin. 2 adet Samsung telefonumuz var(GT-I9000 ve GT-I9100G) ama custom rom kullandığımızdan Samsung'un içinde yolladığı All Share uygulaması yok. :) Evde geniş çaplı bir Ev Ağı kurulumu gerekecek sanırım. :)

3. Üsteki iki sorudan bağımsız olarak, USB bağlayıp video felan şeçmek istediğinizde arayüz çok yavaş kalabiliyor. Bir çözümü var mıdır?

Yardımlarınızı bekliyorum. :) Teşekkürler şimdiden :)

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabi bu arada ben boş durmadım, arayüz güncellemelerini yaptım ama bir işe yaramadı. 3. soru iptal diyebiliriz yani. :) DLNA konusunda da basitmiş aslında. Bütün iş internetteymiş. :) Şimdi tek sorum var ben ethernet kablosunun bir ucunu TV ye bir ucunu pc ye bağlayıp televizyonu nasıl internete bağlayabilirim. :) Buna bir çözüm bulamadım.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım bir güncel daha demek gerek.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Tabi bu arada ben boş durmadım, arayüz güncellemelerini yaptım ama bir işe yaramadı. 3. soru iptal diyebiliriz yani. :) DLNA konusunda da basitmiş aslında. Bütün iş internetteymiş. :) Şimdi tek sorum var ben ethernet kablosunun bir ucunu TV ye bir ucunu pc ye bağlayıp televizyonu nasıl internete bağlayabilirim. :) Buna bir çözüm bulamadım.

[video=youtube;Li3uRxHucvk]http://www.youtube.com/watch?v=Li3uRxHucvk&feature=youtu.be[/video]

sorunun cevabı bu videoda

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Televizyon modeme yakın olsa dediğiniz olurdu, hatta hubsuz bile olurdu; ama modem koridorda ve televizyondan en az 15-20m uzakta kalıyor. O kadar kablo + Görüntü kirliliği, yaptığımıza deymez. PC ile Televizyon dip dipe olduğundan oradan bir aktarma olamaz mı ki? :)

derya1978

Asistan
Reaksiyon puanı
26
bu tv den memnunmusunuz hasan70 arkadaş bende aynısını almayı düşünüyorum ama karar veremedim

yuksel8803

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba aldığınız tv de İnternet özelliği yok arkasındaki ethernet girişi sadece güncelleme ve TV'nizin içinde mevcut olan samsung 3d explorer programını çalıştırıp samsungun ücretsiz olarak sunduğu 3d filmleri izlemenize yarar.

DLNA özeliğine gelince TV'nizde sadece allsahayer özelliği var androit tabanlı telefonunuz veya tabletiniz varsa ancak ikisi de aynı ağa bağlı olmak koşuluyla kablosuz veri aktara bilirsiniz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

EH6030 güzel televizyon fakat biraz daha fazla para verip es6140 veya es6340 almak daha mantıklı.