Samsung s21 - iPhone 11

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
fiyat hariç karşılaştırma yaparsak genel olarak en iyisi hangisi?
Ekran hariç iPhone 11 genel toplamda daha iyi bir cihaz.Satış rakamları her şeyi anlatıyor.Samsung S10-Note 10 serilerinden sonraki amiral gemisi cihazlarda sinek avlıyor.İphone 11 hem ülkemizde hemde yurtdışında milyonlarca sattı.Kağıt üzerindeki verilere göre değerlendirip düz mantık kuran insan S21 in daha iyi olduğunu zanneder ama kağıda değil günlük kullanıma bakan aradaki farkı anlar.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
iphone 11 eskidi s21 daha yeni her zaman güncel olan iyidir.
Eskidi dediğin 2 yıllık cihaz.Hala 7-8 kullanan bir sürü insan var.Emin ol 2 yıl sonra 2 cihazı eline alıp kullan S21 in performans olarak iPhone 11 in baya gerisinde kaldığını göreceksin.

EnesKAYA

Back-End Developer
Reaksiyon puanı
162
iphone 11 eskidi s21 daha yeni her zaman güncel olan iyidir.
Keşke dediğin gibi olsa ama malesef öyle olmuyor. iPhone cihazlar eskise dahi uzun süre güncelleme almaya devam ediyor ki iPhone 11, Apple tarafından halen daha üretimde olan ve mağazasında yer alan bir telefon. iPhone 14 çıkınca üretimi elbet duracak ama en az 4/5 yıl daha güncelleme almaya devam edecek. Samsung, Apple'a göre daha fazla farklı modelde telefon ürettiği için yeni modelleri çok seri çıkıyor. Yeni bir telefon alıncaya kadar zaten bir üst modeli çıkmış oluyor ve senin tabirinle: "Eskiyor." Bu yüzden en fazla 2/3 yıl daha güncelleme alır, sonra desteği kesilir.

Her iki telefon da kendi klasmanında önerilen cihazlar. Fiyatı geçtiğimize göre, her iki telefonu da performans olarak karşılaştırman lazım:

YouTube'da bunun gibi iki cihazı karşılaştırma videoları var. Bu videoları inceleyerek en son kararı yine kendin verebilirsin.

Reaksiyon puanı
60
Keşke dediğin gibi olsa ama malesef öyle olmuyor. iPhone cihazlar eskise dahi uzun süre güncelleme almaya devam ediyor ki iPhone 11, Apple tarafından halen daha üretimde olan ve mağazasında yer alan bir telefon. iPhone 14 çıkınca üretimi elbet duracak ama en az 4/5 yıl daha güncelleme almaya devam edecek. Samsung, Apple'a göre daha fazla farklı modelde telefon ürettiği için yeni modelleri çok seri çıkıyor. Yeni bir telefon alıncaya kadar zaten bir üst modeli çıkmış oluyor ve senin tabirinle: "Eskiyor." Bu yüzden en fazla 2/3 yıl daha güncelleme alır, sonra desteği kesilir.

Her iki telefon da kendi klasmanında önerilen cihazlar. Fiyatı geçtiğimize göre, her iki telefonu da performans olarak karşılaştırman lazım:

YouTube'da bunun gibi iki cihazı karşılaştırma videoları var. Bu videoları inceleyerek en son kararı yine kendin verebilirsin.
Çok teşekkürler brom

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
S21 çok daha iyi. Marka takıntısını ve fanboyluğu bırakın. 11 güzel bir cihaz değil. Bahsi geçen telefon XS olsa anlarım. Ama 11 tasarımı olsun, malzeme kalitesi olsun, kamerası olsun güzel değil. Ön kamerası rezalet. Arkadaşımla Pubg oynuyoruz, ikimizde akıcı aşırı ayarlardayız, arkadaşın 11'i 1 saat sonra arkadaşın elini yakıyor ve fps drop girip duruyor. Ancak benim Note 10+ tık demiyor. Hemde GOS'a rağmen.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S21 çok daha iyi. Marka takıntısını ve fanboyluğu bırakın. 11 güzel bir cihaz değil. Bahsi geçen telefon XS olsa anlarım. Ama 11 tasarımı olsun, malzeme kalitesi olsun, kamerası olsun güzel değil. Ön kamerası rezalet. Arkadaşımla Pubg oynuyoruz, ikimizde akıcı aşırı ayarlardayız, arkadaşın 11'i 1 saat sonra arkadaşın elini yakıyor ve fps drop girip duruyor. Ancak benim Note 10+ tık demiyor. Hemde GOS'a rağmen.
Yav he he inandım inandım.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Sen inan diye değil insanlara faydası olsun diye yazıyorum.
Şu yazdıklarına kendin bile inanmıyorsun.Yazdıklarında en saçma olanıda kameranın rezalet olduğunu iddia etmen.En fanatik Samsung hayranına “video performansında en iyisi hangi marka” diye sor sana vereceği cevap Apple olur.”Fotoğraf tarafında en doğal renkler hangi markada” diye sor yine sana vereceği cevap Apple olur.Samsungu sevmene itirazım yok ama yaptığın yorumlar gerçekçi değil.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
iPhone 11 sabit 60FPS veriyor.Hiç drop girdiğini bile görmemiştim.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,880
Şu yazdığına kendin bile inanmıyorsun.Yazdıklarında en saçma olanıda kameranın rezalet olduğunu iddia etmen.En fanatik Samsung hayranına “video performansında en iyisi hangi marka” diye sor sana vereceği cevap Apple olur.”Fotoğraf tarafında en doğal renkler hangi markada” diye sor yine sana vereceği cevap Apple olur.Samsungu sevmene itirazım yok ama yaptığın yorumlar gerçekçi değil.
Deneyimlerimi söylüyorum. Zaten ön kamerası rezalet dedim. Zoom performansı da kötü. Sen haklı ve bilgili olduğunu sanıyorsun ancak klasik bir fanboydan farkın yok.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Deneyimlerimi söylüyorum. Zaten ön kamerası rezalet dedim. Zoom performansı da kötü. Sen haklı ve bilgili olduğunu sanıyorsun ancak klasik bir fanboydan farkın yok.
Se 2020 kullanıyorum.Ön kamera fotoğraf kalitesinden çok memnunum.Se 2020 nin çok iyi selfie fotoğraf çektiği bir ortamda 11 in ön kamerası nasıl kötü olabiliyor? İkisindede A13 bionic chip var.Sana tek katıldığım nokta zoom.Zoomun maksimum 5x olması kamerayı çöp yapmaz.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Ya bakın hiç gerek yok biliyor musunuz. Direk S21. İstediğin konuda karşılaştır, batarya,ekran ,kamera, suya dayanıklılık hızlı şarj vs. S21'de GoS denen şeyden FPS değerleriniz sabit olmuyor bu kadar. 11'i de deneyimledim S21 FE' yi de.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
fiyat hariç karşılaştırma yaparsak genel olarak en iyisi hangisi?
S21 in ekran kalitesi,120hz modu olması,fotoğraf kalitesi,tasarımı ve hoparlörü iPhone 11 den daha iyi. iPhone 11 in ise işlemcisi,malzeme kalitesi,video kalitesi,güncelleme desteği ve sosyal medya performansı daha iyi. İkisi arasından tercih yapacak olsaydım iPhone 11 i tercih ederdim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ya bakın hiç gerek yok biliyor musunuz. Direk S21. İstediğin konuda karşılaştır, batarya,ekran ,kamera, suya dayanıklılık hızlı şarj vs. S21'de GoS denen şeyden FPS değerleriniz sabit olmuyor bu kadar. 11'i de deneyimledim S21 FE' yi de.
Hocam adam 11 in kamerasına berbat dedi ya.Ben onun teknoloji bilgisinin berbat olduğuna inandım.S21 i beğenmesine bir itirazım yok ama bu kadar saçmalayacağı aklıma gelmezdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

S21 in ekran kalitesi,120hz modu olması,fotoğraf kalitesi,tasarımı ve hoparlörü iPhone 11 den daha iyi. iPhone 11 in ise işlemcisi,malzeme kalitesi,video kalitesi,güncelleme desteği ve sosyal medya performansı daha iyi. İkisi arasından tercih yapacak olsaydım iPhone 11 i tercih ederdim.
Adam 11 in ön kamerasına rezalet dedi.Ben şok ben üzgün.??

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
S21 çok daha iyi. Marka takıntısını ve fanboyluğu bırakın. 11 güzel bir cihaz değil. Bahsi geçen telefon XS olsa anlarım. Ama 11 tasarımı olsun, malzeme kalitesi olsun, kamerası olsun güzel değil.
Sanırım S21 Plus dan bahsettiniz çünkü S21 in arkası plastik. iPhone 11 in malzeme kalitesi normal S21 den daha iyi. Fakat ekran çerçeveleri iPhone 11 in gerçekten çok kalın ve ekran kalitesi ne iyi ne de kötü denilecek seviyede.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Sanırım S21 Plus dan bahsettiniz çünkü S21 in arkası plastik. iPhone 11 in malzeme kalitesi normal S21 den daha iyi. Fakat ekran çerçeveleri iPhone 11 in gerçekten çok kalın ve ekran kalitesi ne iyi ne de kötü denilecek seviyede.
Sen asıl komediyi bilmiyorsun.S21 batarya performansı iPhone 11 den daha iyiymiş.???????? Bu saçmalığa kendilerini öyle bir inandırmışlar ki gülmemek elde değil.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Hocam adam 11 in kamerasına berbat dedi ya.Ben onun teknoloji bilgisinin berbat olduğuna inandım.S21 i beğenmesine bir itirazım yok ama bu kadar saçmalayacağı aklıma gelmezdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adam 11 in ön kamerasına rezalet dedi.Ben şok ben üzgün.??
Arkadaş ön kamerada gece fotoğraflarından bahsediyor sanırım.11 serisinin ön kamerasının gece modunun olmaması nedeniyle kötü sonuçlar verebiliyor. Fakat aydınlıklı yerlerde gayet güzel fotoğraflar çekebiliyor. iPhone 11 Pro kullanmıştım ön kamerası S10 dan daha iyiydi (S10 nun ön kamerası Note 10 ile aynı) fakat S21 Ultra kadar güzel değildi.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Arkadaş ön kamerada gece fotoğraflarından bahsediyor sanırım.11 serisinin ön kamerasının gece modunun olmaması nedeniyle kötü sonuçlar verebiliyor. Fakat aydınlıklı yerlerde gayet güzel fotoğraflar çekebiliyor. iPhone 11 Pro kullanmıştım ön kamerası S10 dan daha iyiydi (S10 nun ön kamerası Note 10 ile aynı) fakat S21 Ultra kadar güzel değildi.
Hocam ön kamerada gece modu yok.Bu doğru ama ön kamerada gece selfie bir insan kaç kere çeker? bunun için ön kameraya rezalet diyorlarsa yine benim gözümde saçma bir yorum olur.