Samsung S2 Portable 1TB HDD bilgisayar(lar)da görünmüyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hessa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hessa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli arkadaşlar!
3 ay önce aldığım Samsung S2 Portable 1TB HDD bir anda -hiçbir kullanıcı müdahalesi olmadan- bilgisayarım tarafından algılanmaz oldu. 20 küsür bilgisayarda denememe rağmen hiçbirinde gözükmedi. Herhangibir tavsiyesi olan var mı?
Derdim içindeki bilgileri kurtarmak. Bilgileri kurtarmak ile alakalı tavsiyesi olan var ise yazabilir mi? Eğer kurtaramazsam garantiye göndereceğim.
Şimdiden teşekkürler.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Kablo denediniz mi?

Ayrıca şöyle bir önerim var,

Eğer her şey denemiş ve başarılı olamamış iseniz; kutunun içinde HDD' yi çıkarın veya bir bilgisayarcıya çıkarttırın, herhangi bir bilgisayara taksın ve içindeki bilgilere ulaşsın.

Tabi bu HDD' nin çalışması durumunda yapılacak bir şey.

hessa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyeniz için teşekkürler!
Az önce aynı marka ürünün kablolarını denedim. Işık yanıyor ve fakat içinden sadece kısık bir dönme sesi geliyor. Farklı kablolar ile de denedim olmadı. Kutuyu açacağım ama bu seferde garanti kapsamının dışına çıkacak. Bir ara yol, yöntem bulmam gerekiyor.
Yardımın için teşekkürler!

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Herhangi bir linux sisteminde deneyebilirsiniz.

hessa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=48898]beyazayeb[/MENTION] sorun aletin bilgisayarca görülmemesinde linux sistemleri bu durumda işe yaracak mıdır?
Tavsiyen için teşekkürler!

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
@beyazayeb sorun aletin bilgisayarca görülmemesinde linux sistemleri bu durumda işe yaracak mıdır?
Tavsiyen için teşekkürler!

Windows un göremediğini bazen Linux görebiliyor.
Benzer bir sorun yaşamaşımtım ve linuxla olumlu sonuç almıştım.
Sende de işe yarayabilir.
Buda işe yaramaz ise hardiski kutudan çıkartıp direk bağlayarak deneyebilirsin.

hessa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows un göremediğini bazen Linux görebiliyor.
Benzer bir sorun yaşamaşımtım ve linuxla olumlu sonuç almıştım.
Sende de işe yarayabilir.
Buda işe yaramaz ise hardiski kutudan çıkartıp direk bağlayarak deneyebilirsin.

Ya inan garantisi kaçmayacağını bilsem sökeceğim ama garanti kapsamının dışında haraket etmek istemiyorum. Bu arada linux'ta olmadı. Maalesef...

Alpaslanbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım harddiskinizin formatı raw a dönüşmüş bu durumda içindeki dosyaları kurtarmak için bunları deneyin Easy Recover File , Active File Factory , Get Data Back dosyalar önemli değilse bilgisayarım a sağ tıklatıp yönet e girin depolama>disk yönetimi altında diskiniz (bilgisayarımda görünmediği halde) görülebilir.Görünüyorsa diske sağ tıklayıp Birimi Sil' e tıklatın ve sonrasında yeniden bölüm oluşturun.Bunlar Windows 7 içindir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Alpaslanbey, peki raw a dönüşme doğal bir şey mi, ben yıllardır seagate westerndigital harici disklerini kullanıyorum sadece samsungda başıma geldi, nedeni hakkında bilginiz varmı, buarada ms-dos üzerinden chkdsk komutu ile sorgu gönderdiğimde diskin formatını FAT olarak okumakta bilgisayarım, şimdi recovery my files ile tarıyorum, bazı dosyaları bulmaya başladı sizce hdd yi söküp sata dan bağlansam sorunsuz bir şekilde dosyalara ulaşma ihtimalim nedir, çünkü aradaki usb portun bu sorunu oluşturduğunu düşünüyorum, cevaplayabilirseniz memnun olurum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:clap:alparslan bey çok teşekkürler dediğiniz şekilde pc gördü ve cihazım kurtuldu çok teşekkürler tekrardan

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba bendede ayni sorun var samsung marka raw formatina donmus acilmiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar alparslan ber aynı cihazdan bende de var daha düne kadar cihazı gören pc bugün hiçbir şekilde görmüyor ışığı yanıyor problem nedir teşekkürler .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Alparslan bey dediğiniz gibi yaptım ama olmadı . Lütfen Yardımcı olun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,

Ben mac bilgisayar kullanıcısıyım. samsung harici diskimin ışığı sabit yanıyor ancak bilgisayar tanımıyor. Mac bilgisayar için izlenmesi gereken bir yol var mı ?

yardımlar için şimdiden teşekkürler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
allah kahretsin samsung 1 tl hard disk gece işyrini kapatırken bir sorun yoktu güvenli çıkış yapıp çıktım ertesi gün öğlen gelip taktığımda görmüyor ışık yanıyor çalışıyor ama görmüyor

m.borak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler benimde samsung s2 portable marka harici harddiskim var bilgisayar görmüyor. sizin bu dediklerinizi yaptım ama olmadı. ne yapabilirim. yukarıda dediğiniz diske sağ tıkla diyorsunuz ama bende o da gözükmüyor .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba bendede samsung m3 portable harddisk var aynı olay bendede oldu ışık yanıyor ama pc görmüyor lütfen bi yardım

TrajikAdam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bendede aynı dert var. üstelik bilgisayardan yönet dediğimde bile görülmüyor. Nasıl halledeceğim 10yıllık tüm fotograf ve belgelerim var içerisinde lütfen yardımı olun
şimdikten teşekkürler

smgsun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili dostlar;aşırı doldurmayla birlikte Samsung S2 portable 3 1TB harici harddiskim yavaş yavaş belirtiler göstererek bir anda açılmamaya başladı.Windows,Linux,Mac üzerinde en az 40bilgisayarda denedim ancak sonuç aynıydı.Lisanslı,ücretsiz,profesyonel her yazılımı denedim ancak sonuç yine aynıydı.Firmware sıfırladım yine olmadı.RAW oalrak bile gözükmüyordu.Piyasada çok tutulan bir harddisk değil,USB 3.0 girişi board üzerinde birleşik.Samsungun daha çok tutulan M3 1tb modelinin kutusunu açığ onun kartını S2'ye taktım ve başarılı oldum.Verilerimin tamamını normal kopyalama yöntemiyle kopyaladım ve biçimlendirdim.Arşivimi kurtardığım için mutluyum ama bence hala sorunlu bir model.
ARKADAŞLARA TAVSİYEM 100TL BİR BÜTÇE AYIRIP İKİNCİ EL BİLE OLSA M3 MODELİNİ ALIN VE ÜZERİNDEKİ KARTLARI DEĞİŞTİRİN ARŞİVİNİZİ KURTARIN.

quzma123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi Baya Sene Geçmiş Ama Yardım Ederseniz Sevinirim

Western Digital Wd Caviar Green 1TB "Marka"

Abi Bilgisayar Açılınca Şöyle Bir Durum Oluyor

Sata 1 :
"Abi İşte Sorun Bu Yani Bilgisayar Görmüyor "
Sata 2 : None

Formatta Atamıyorum Hata Veriyor Lütfen Yardım Edin

m6r8l6AAICADs=