Samsung Note 4, Note 5,S7

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RNG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RNG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir ya da iki aya telefon almayı düşünüyorum.Aklımda çok soru var fakat hala tam bir cevap bulabilmiş değilim.Note 4 ile Note 5 arasında kalmama sebep olan şey arkasındaki cam.Note 5 deki cam yüzünden telefonu kılıfla kullanmak istemiyorum.Hemde Note 4 daha çok bütçe dostu geliyor.S7 ise pil konusunda beni üzecek gibi geliyor.Ekran sürelerini de karşılaştırıyorum.Bana olan önerilerinizi bekliyorum...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Tasarilsal detaylar ile ilgili su daha şık şu daha karizma diyemem o nakta sizin zevkinize kalmis. Ama sundugu premium his note 5'de daha iyi. Cerceve olarak note 4 de note 5 gibi aluminyum bir cerceveye sahip. Farklilik soylediginiz gibi arka cam da. Bence arkasi cam oldugu icin note t daha premium bir kasaya sahip.

Teknik detaylara indigimizde note 4 exynos 5433, note 5 exynos 7420. ikiside cok guclu islemciler. Gundelik kullanimda size bir performans farki yasattirmaz ikiside. Ama ust seviye oyun oynarken note 5 cok ileri seviye bir performans sunuyor. Exynos 7420, sd820 ve exynks 8890 cikmadan once piyasadaki en guclu islemci idi. Ram tarafinda note 4 3gb, note 5 4gb. Android platformunda ne kadar cok ram o kadar. Iyi heleki touchwiz gibi buyuk bir arayuzun varsa kesinlikle 4gb ram daha iyi. Kamera konsunda fark baya var. Ayni ortam ayni kosullar ayni aci ile yapilan cekimlerde note 5 hem on hemde arka kamerada bariz onde. Ama note 4'de kendi fiyat segmentinde bu konuda en basarili urunlerden biri bu konuda suphen olmasin. Ekran konusunda note 5 yeni nesil super amoled kullaniyor. Iki urunu yan yana koy ve bak. Goreceksin note 5 in ekrani cok daha iyi. Pil konusunda birbirlerine yakin pil performanslari var. Ama note 4'e son gelen optimizasyon guncellemesi ile pili daha iyi gidiyor. Kiyasladigimizda belki bir tik ondedir note 4 . S-pen de ise iyilestirmeler mevcut. Daha keskin daha hassas yapida note 5 s-pen.

Note 5 vs note 4 yani. Tekno magazadan 1800-1900 liraya note 4 almaktansa, sahibinden'den ilanlara bak sifir samsung TR garantili note 5 leri 2100-2200 tl ye satiyor esnaf. Oralardan al.

Samsung s7 ise her konuda note4 ve note5 den daha iyi. Ekran, kamera, islemci, suya dayaniklilik, parmak izi okuyucu, pil. S7 de note 5 gibi 3000 mah pil ile geliyor ama daha uzun sure pil performansi veriyor s7. Ekrani daha kucuk, yazilimsal optimizasyonlar, exynos 8890'in daha az guc tuketmesi gibi etkenler ile pil siresi daha uzun. Suan bu 3 model icinde en uzun pil suresini s7 veriyor.

Eger alabiliyorsan hepsiburada'dan falan uygun fiyata samsubg s7 al. Yoksa terhin dedigim yerlere bak bi note 5 al.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
S7 burada ki enn iyi tercih olacaktir
Hem islemci bazinda kamera bazinda
Micro sd olmasi su gecirmezligi bu yuzden s7

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
S7 iyidir ekran süresi kişiye göre değişir nasıl kullandığına bağlı...

RNG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.Galiba tercihimi S7 den yana kullanacağım.Umarım tercihim beni üzmez veya yarı yolda bırakmaz.

emirsacu

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Merhabalar,
Note 5 - 4 ve S7 arasında ekran boyutu olarak biraz fark var.
Note 4 - 5 5.7 İnç'ken, S7 5.1 inç.
bu seçeneklerden tabiki en iyisi S7 olacaktır.
ama, siz oyun oynamayı sevenlerdenseniz büyük ekran note 5 tam size göredir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Bir ya da iki aya telefon almayı düşünüyorum.Aklımda çok soru var fakat hala tam bir cevap bulabilmiş değilim.Note 4 ile Note 5 arasında kalmama sebep olan şey arkasındaki cam.Note 5 deki cam yüzünden telefonu kılıfla kullanmak istemiyorum.Hemde Note 4 daha çok bütçe dostu geliyor.S7 ise pil konusunda beni üzecek gibi geliyor.Ekran sürelerini de karşılaştırıyorum.Bana olan önerilerinizi bekliyorum...
Hepsi işini görür bütçe çok yoksa zorlama note 4 al derim...

clonpear

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Telefonu kılıfla kullanmakta mecbursun eğer note 5 veya S7 alacaksan. Arkası Cam yere düştüğü zaman hemen gidiyor.

clonpear

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Note 4 alsan işini görür fakat kamerasından umduğunu bulamayabilirsin.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798

note 4 de note 5 de kılıfsız kullanılabilir note 5 de arkalı önlü buff tamperli cam ile kaplarsanız kırılma riski ve çizilmelere karşı önlem almış olursunuz

note4 için ise ilerleyen zamanda arka pil kapagı yenilersiniz kıllıfsız kullanmaya devamedersiniz.

bütceniz çok yoksa note 4 alın note 5 ile arasında öyle uçurum bir fark yok sadece birisi cam tasarım birisi deri görünümlü kullanım deneyimi hemen hemen aynı olacaktır.

TheMetehan06

Asistan
Reaksiyon puanı
26
En iyi telefonu da alsanız en sağlamını da alsanız arka kapağa kılıf takmanızı şiddetle öneriyorum. Şeffaf ince bir şey alın. Cihaz yere düştükten sonr akeşke demeyin. Note4 de Note5 de istersen 3310 da yere düşsün illaki hasar görür. Yazık, günah o kadar para veriyorsunuz 10 lira alın bişey sonra kırıldığında 500lira masraf çıktığında başınızı duvarlara vurursunuz.

Karşılaştırmaya gelirsek; Note4 ile S7 arasında 1000-1500 lira fark var aradaki uçurumla bir telefon daha alabiliyorsunuz. Eğer bütçeniz çok geniş değilse 2800 verip telefon almanın mantığı yok. S7 mükemmel bir cihaz şüpheniz olmasın, ama aldığınız şey telefon. Yazık o paraya. Ben Note4 almanızdan yanayım diğer cihazlara göre daha sağlam olduğu bir gerçek ve işinizi de oldukça görür.