Samsung ml 2251 yazıcı hatası - windows 7

hibadar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar mühendisiyim. şirkette 2 adet samsung ml-2251N yazıcımız var. kasalara win 7 kurduktan sonra ikisinde de aynı sorun oluştu. yazıcılar PC yi yeniden başlaıtnca 1 kereliğine yazdırıyor ama 2. kez yazdırmıyor. yeniden başlatınca yine 1 defa yazabiliyoruz. uzun zamandır çözemedim. yardım edenlerden allah 1000 kez razı olsun.

hibadar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
farklı sitelerden en az 15 kez yükledim olmadı. devamlı 1 kereliğine çıktı veriyor ve kırmızı ışık yanıyor. yeniden başlatınca düzeliyor.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Win7 yüklemeniz tesadüf olmuş olabilir. Belki de yazıcıda bir problem oluştu. Olaya bir de bu yönden bakın.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
usb Kablosunu değiştirdiniz mi ?

Böyle bir sorunu halk eğitim merkezinde görmüştüm. windows7 yükledikten sonra drivri yüklemelerine rağmen hata veriyordu adamlar bu sorun karşısında şöyle bişi yapiyordular driveri kaldır tekrar kur yazdır.eğer güncel driver denediğinde olmadıysa yapacağın en mantıklı şey işletim sistemini değiştirmen ama güncel driverini bulup yüklersen sorun çözülür sen bana driverin id kodunuda ver ben bir bakayım.

ikinci bir konu windows 7 sürümün 32 bit mi ? 64 bit mi ona dikkat et

Birde anakart tüm driverlerini eksiksiz kur chipset usb desteği özellikle bu ikisi windows 7 otomatik driver tanıma olduğundan bu tür sorunları vermeside gayet normaldir.

--- Mesaj Güncellendi ---

http://www.samsung.com/tr/support/model/ML-2251N/STS-downloads
yukarıdaki link yazıcının güncel driverlerini bulabileceğin link anakart marka modelini verirsen sana onunda güncel driverler linkini verebilirim teşekkürler.

hibadar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart Adı Asus P8H61-M LE
SamsungML-22500E2E everest le bakınca bu yazıyor.ıd kodunu nerden bulacağmı bilemedim.
yazıcı samsung ML-2251N
windows 7 starter 32bit.
1 aydır çözemedim yazıcılar çok da lazım. lütfen yardım edin.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
P8H61-M LE
s_arrow.jpg
P8H61-M LE/BR
s_arrow.jpg
P8H61-M LE/CSM
s_arrow.jpg
P8H61-M LE/USB3

seçeneklerinden hangisi anakartına uyumlu tam olarak bakıp söyler misin

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
üzgünüm P8H61-M LE yazıyor sadece
nasıl anlayabilirim? kurmaya çalıştım bu linkleri ama...

anakartın üzerinde P8H61-M LE şu yazından sonrasında mesela rev.1.0 yazar veya BR Yani devamında bişi varmı yok mu birde sen anlamıyorsan pc bu kadar neden kurcaliyorsun ki? anakart modelini daha bilmiyorsun :S fazla oynama

hibadar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aşk olsun. ben bilgisayarcıyım üniverstede öğrettikleri kadar anlıyorum işte.
kasalar 0 olduğu için açmadan everest le bakmıstım ve o kadarını görmüstüm.
kasayı açtım baktım P8H61-M LE Rev 1.02

sorun belli.şirkette 2 kasamız da yeni,yazıcılar da aynı model. şimdi kasalardan birini formatlayıp XP ye çevirdim, sorun kalmadı.yazıcılardan 1i halloldu. problem işletim sisteminin aptallığı WİNDOWS 7 STARTER
2. kasaya format atmadan çözebilirmiyiz?