Samsung M3 1TB 2.5" Hard Disk Tamiri

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Kısaca anlatayım.

Başlıktaki hard diskten bir tane aldım. İçinde film vs vardı. İstediler biz de verdik.

Birileri USB 3.0 ı yeni gördüğünden girişini ters takmaya çalışmış, girişinde sıkıntı meydana gelmiş.

Samsungu aradım format atarız dediler. Bende bilgilerim kalsın istedim .Götürdüm bir teknik servise. Kutu açıldı. Anakart hddye bitişik mi neymiş.

Götürdüğüm yer aynısından alırsın açarız anakartını alıp bozuğa takarız vs belki olur dedi. soketi bozulmuş bulunmaz vs dedi.

Kısaca var mı tavsiyesi olan?

599848284_741.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

biri başlıktaki m3u yu m3 olarak değiştirebilir mi?

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu kartlardan nefret ediyorum hepsi bütün!!! neden tüm 1 tb 2.5" lerin ana kartı hdd ile birleşik.bir sony de bu şekilde değil yanılmıyorsam.bu üreticilerden nefret ediyorum !

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
bunun çözümü yok mu yav? valla onca dosyam var. kurtarmam lazım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
@Ahbârî
Normalde içerisinde bildiğimiz 2.5" HDD bulunuyordu ve bu diski masaüstü veya dizüstü bilgisayara SATA portu üzerinden takıp kullanıyorduk. Değiştirmişler mi?

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
@Ahbârî
Normalde içerisinde bildiğimiz 2.5" HDD bulunuyordu ve bu diski masaüstü veya dizüstü bilgisayara SATA portu üzerinden takıp kullanıyorduk. Değiştirmişler mi?
malesef o kadar teknik bilgim yok. cevap veremeyecem :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
malesef o kadar teknik bilgim yok. cevap veremeyecem :)
Eğer açıp bir iki fotoğraf paylaşırsan yorum yapabiliriz.
Anakart hddye tümleşik denilen şu olsa gerek aşağıda görülen devre harici diskin anakartı. Ucuna diski takıp kutuya yerleştiriyorsun ve al sana harici disk. Bu Samsung'un ürününde disk anakartı harddisk anakartı üzerinde barındırılıyor ve SATAya gerek kalmıyor. Eğer USB bağlantı dışında SATA bağlantısı varsa verilerini kurtarabilirsin.
2-5-2-5-inch-usb-2-0-hdd-case-hard-drive.jpg

Sonuçta tamir etmen gerekecek. Telefon servislerine göster. Onlar değiştirebilir.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
anlamadım ama pek açınca görüğüm böyle değildi. hdd nin öteki yüzü komple yeşil ve ucunda da soket denilen herhalde çıkış vardı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben pek bilmiyor gibiyim ama [MENTION=88071]pumperking[/MENTION] biliyor anladı sanırsam durumu.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Eğer açıp bir iki fotoğraf paylaşırsan yorum yapabiliriz.
Anakart hddye tümleşik denilen şu olsa gerek aşağıda görülen devre harici diskin anakartı. Ucuna diski takıp kutuya yerleştiriyorsun ve al sana harici disk. Bu Samsung'un ürününde disk anakartı harddisk anakartı üzerinde barındırılıyor ve SATAya gerek kalmıyor. Eğer USB bağlantı dışında SATA bağlantısı varsa verilerini kurtarabilirsin.
2-5-2-5-inch-usb-2-0-hdd-case-hard-drive.jpg

Sonuçta tamir etmen gerekecek. Telefon servislerine göster. Onlar değiştirebilir.

sadece sony'lerde resimde gösterdiğiniz şekilde yanılmıyorsam.youtubeda bir adam açmıştı içini ve başka diske takmıştı.
bende wd vardı hatta durun

http://forum.shiftdelete.net/harici-diskler/332704-western-digital-usb-3-0-notebook%27a-takmak.html

2. mesajımda kendimin çektiği fotoğraflar var.usb çıkış bölümü de hdd'ye entegre.başka hiçbir yerde kullanılamıyor.
bu şekilde yapan firmaları allah bildiği gibi yapsın.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
aynen pumperkingin dediği gibi. buna bir çözüm lazım. tamir edilmesi lazım, içi lazım bana.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
[MENTION=88071]pumperking[/MENTION]

bir tane daha 3.0 hdd alacam da. anakartla tümleşik olmayan model biliyor musun?

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@pumperking

bir tane daha 3.0 hdd alacam da. anakartla tümleşik olmayan model biliyor musun?

ben de çok aradım.kimse içini açıp bakmadığı için kesin bişi diyemiyor.youtubeda sony'nin içini açan bi latin vardı.sorduğumda sonyler tümleşik değil dedi ama güvenemedim.malum 3. dünya ülkesiyiz bize gelenler nasıldır allah bilir.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
ben de çok aradım.kimse içini açıp bakmadığı için kesin bişi diyemiyor.youtubeda sony'nin içini açan bi latin vardı.sorduğumda sonyler tümleşik değil dedi ama güvenemedim.malum 3. dünya ülkesiyiz bize gelenler nasıldır allah bilir.

o zaman mecbur ya aynı sistem olandan alacaz ya 2.0 alacaz eski ya da 3.5" alacaz. bakalım artık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iomega almıştım 2 yıl once onda yukarıdaki fotolar gibi ayrılabiliyor