Samsung, güncelleme konusundaki stratejisini değiştiriyor

  • Konuyu başlatan Fuat Keleş
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

F

Fuat Keleş

SDN Okuru
Samsung, daha hızlı güncelleme sunabilmek için çalışmalara başladı. Şirketin Avrupa bölgesi için yeni bir planı bulunmakta.

Samsung, akıllı telefon endüstrisinde oldukça önemli bir yere sahip. Çıkardığı modellerle hep en rekabetçi firmalar arasında yer alan şirket, ulaştığı kullanıcı sayısı bakımından da rakiplerinin hep bir adım önüne geçebiliyor. Donanım kadar yazılım alanında da ön planda olmak isteyen firma, görünüşe göre strateji değişikliğine gidecek.

Kullanıcılarına daha verimli sürümler sunmak için kolları en başından beri sıvayan Samsung, hız konusuna da el atacak. Şirketin, yeni planlama haritası üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Samsung, daha hızlı güncelleme sunmak istiyor​

Android 12 konusunda piyasanın hızlı üyelerinden olan şirket, geniş kapsamlı bir akıllı telefon grubuna yeni güncellemeyi dağıttı. Öte yandan firmanın dağıtım sırasında yaşadığı önemli bir bölge sorunu yer almakta. Şirketlerin yıllardır uyguladığı bölge politikaları, cihazlar için sunulan güncellemelerin denetlenmesini oldukça kolaylaştırmakta. Ancak bu durum geliştirme aşamasında da oldukça büyük zamansal sorunları beraberinde getirmekte.

samsung-guncelleme-konusundaki-stratejisini-degistiriyor1.jpg


CSC kodu üzerinden bölgelendirme yapılan akıllı telefonlar, yeni plana göre birleştirilecek. Samsung’un, daha yeni seriler için, daha az bölge kodunu sunacağı iddia edildi. Hiper-lokalize ürün yazılımı için kolları sıvadığı da doğrulanan şirket, daha az bölge kısıtlamasıyla daha hızlı bir şekilde güncellemeleri kullanıcılarıyla buluşturabilecek. Varyant sayısında da bu plana bağlı bazı azalmalar görülmesi mümkün.

İlk olarak Avrupa bölgesi için başlaması planlanan proje, zamanla tüm dünya geneline yansıyabilir. EUX CSC olarak belirlenen yeni Avrupa bölge kodu, 2022 içerisinde piyasaya çıkacak cihazlarda yerini alacağa benziyor. Öte yandan bu değişiklik sayesinde kullanıcıların, yeni güncelleme sürümleri için uzun süreler beklemesine de gerek kalmayacak.

Samsung


Android 12‘yi hali hazırda dağıtan ve neredeyse bitirmek üzere olan şirket, yeni stratejisini özellikle Android 13 dağıtılırken gözler önüne serecek. Planlamalar yolunda giderse, akıllı telefon sahiplerinin yıllardır konu olan sıkıntıları da ortadan kalkmış olacak. Bakalım şirket, akıllı telefon piyasasında ön plana çıkabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

Peki sizler Samsung‘un yeni hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kaynak: Samsung, güncelleme konusundaki stratejisini değiştiriyor
 

wittroc

44
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,323
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,155
Puanları
113
Yaş
20
Samsung'un bölge politikası Çinli şirketlere kıyasla biraz daha hızlı. Oppo kullandığım dönemde hem dağıtım yavaştı, hem Avrupa'da dağıtımın başlaması aylar sürmüştü. Çare olarak Hindistan ROM kurmuştum.
 

Airbus

Profesör
Katılım
20 Mart 2016
Mesajlar
1,331
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,002
Puanları
113
En son 2 sene yani 2 büyük yazılım güncelleme politikasından vazgeçip S8 e güvenlik güncellemelerini vereceklerini söyleyip sonra S8 in güncellemelerinden vaz geçmişlerdi. Bu uygulama da eski kullanıcıları yeni cihazlara yönlendirmek için yaptıkları bir satış stratejisi gibi geliyor bana. Neyse ki artık Samsung kullanmıyorum da böyle saçma güncelleme politikalarıyla uğraşmak zorunda değilim.
 
Üst