Samsung galaxy s7 - İphone 6s

BerkayAkkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bu iki telefon arasında kaldım. Telefonda ağır oyunlar oynayan birisi değilim.Günde max 1-1,5 saat sosyal medya max 30dk şarkı dinlerim. Onun dışında 12 sınıf öğrencisiyim telefona dersle alakalı bir sürü videolar atmayı planlıyorum bana yazdığım kullanımlarla yaklaşık 1,5-2 saat video izleme imkanı verebilirse iyi olur.
Stabil kullanım vs bunlar hakkında pek bişi bilmem şuana kadar hiç apple ürünü kullanmadım.
Aslında gönlüm apple dan yana ancak sınıfta 7-8 kadar iphone 5s kullanıcısı var hep telefonu şarja takmakla uğraşıyorlar bende bu duruma düşmekten biraz çekiniyorum. İphone 6s yazdığım kullanımları şarjı bitmeden bana sunabilirmi yoksa samsung galaxy s7 yemi yönelmeliyim.Bunlara ilaveten telefonu sık değiştiren birisi değilim beni en az 3 yıl götürmesi lazım.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Her ikisi de çok iyi ama ben oyumu 6s'ten yana kullanıyorum.:)

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Batarya konusunda S7 6S'e göre çok daha önde. Ekran açısından da önde. Kolaylık, işlevsellik açısından (içine video,şarkı atman için) daha iyi. Bizim sınıfta 6/6+/6S/5S kullananlar var ama ya powerbank taşıyorlar yada her ders/teneffüs şarja takıyorlar. Okadar para verip mağdur olmanın anlamı yok bence. 6S senin kullanımınla üzebilir. S7 emin ol 3 yıl rahatlıkla götürür. Kastırıcam diye uğraşmazsan kasmıyor zaten telefon. Yanlış hatırlamıyorsam Mayıs'tan bu yana S7 Edge kullanıyorum. Beni üzen noktası olmadı.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Derslerle ilgili birsürü video atıcağınızı belirtmişsiniz. Eğer buradaki bahsettiğiniz iphone 6s, 16gb'lık olan model ise kesinlikle yeterli olacağınız düşünmüyorum hafızanın. O nedenle bu konuda sam. s7 daha iyi. Ayrıca bu konuda s7'nin bir diğer artısı sa hafıza kartı desteği sunması. Cihaza video atmak için cihazı pc'ye takmanıza bile gerek yok. Sd kartı takın pc'ye bellek gibi atın içine çıkarın pc'den takın telefona mis gibi istediğin kadar video at hafıza kartına. Direkt telefon hafızasına atmak isteden bile gene s7 daha acamtajlı çünkü 32gb dahili hafızaya sahip.

Pil süresi konusunda sansung s7 piyasanın en iyisi değil ama iphone 6s ile karşılaştırdığınızda s7 daha iyi pil süresi sunuyor.

Video izlemek büyk ekranda daha keyif verir ve daha iyi bir kullanım deneyimi sunar. S7 ekran boyutu konusunda ip6s'den nispeten daha büyük olduğu için bir diğer avantajı da bu.

Sizin kullanmayı hedefladiğiniz şekilde samsung s7 daha iyi bir tercih olur.

İphone 6s'in de iyi olduğu noktalar var tabiki. Uzun vadede daha stabil çalışır. Zaman geçtikçe performans kaybı olmaz. Yani uzun vadede daha iyi bir tercih olur.

Ama ben alıcam öyle 4-5 yıl kullanmam, zaten 4-5 yıla değiştiririm diyorsanız kesinlikle samsung s7 alın. Çünkü en azından 2-3 senelik kullanımda ip6s'e göre daha iyi bir ekrana, daha iyi kameraya, daha iyi pile, suya dayanıklı bir cihaza sahip olmuş olursunuz.

Bartu Bilgi

Asistan
Reaksiyon puanı
21
iPhone a video atmakta zorlanirsin çok zor