Samsung Galaxy S3 ROM için yardım ?

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Arkadaşlar androidde , rom , root,kernel gibi şeyleri hiç bilmiyorum.Samsung Galaxy S3 aldım sadece. Cyanogenmod diye birşey de duydum. Bunlar ne işe yarıyor arkadaşlar iyi birşeyse nasıl kurabilirim bunları telefona ?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Root ile telefonun kontrolunu ele gecirirsin kernel ile telefonun pda sini yani asıl sistem gibi bir sey, rom ile telefonunu hizlandirip gorunusunu degistirebilirsin ayrica romun ve rootun nasil yapilacagi forum konularinda mevcuttu en son

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Batarya ile ilgili alakaları yok yani. Bataryadan şikayetçiyim de .

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bataryanin sorunu ya bataryanin kendisinde bisi vardir ya sarj aletinde ve ya donanimsal bir sorundur. Rom root kernel onlar ile alakasi olmaz

senask

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meraba.7 aydir galaxy s3 kullaniyorum. Telefonum yurt disi yani spot. Etrafimdaki tum s3 kullanicilarina otomatik guncelleme geliyor. Ben 4.1.1 de kaldim yerimde sayiyorum.manuel olarak yapmayi deniyorum cihaziniz modifiye edildi yazisiyla karsilasiyorum. Yardimci olur musunuz,ne yapmaliyim ? Odin kullanarak surumumu yukseltsem ne gibi sikintilar olabilir ? Hat cekilme falan diyorlar. Bu konularda bilgim yetersiz.lutfenn bi cozum yolu sunun bana yaa,surumu yukselteyim derken telefonumdan da olmak istemiyorum. Bu islemleri yaptiktan sonra pasaport kaydi falan basima dert olur mu ? Lutfen bilgilendirin arkadaslar.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Cyanogenmod'un s3 jellybean 4.1.2 için olan romunu link verebilecek var mı ? Koca forumda konusu yok bunun.Ayrıca türkçe desteği var mı romun ?

Reaksiyon puanı
2,148
Stable olanlar kararlı sürüm demek ama eski, nightly'ler en yenisi, en üsttekini indir, bi problemleri yok.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
[video=youtube;SC-K8VYR9FQ]http://www.youtube.com/watch?v=SC-K8VYR9FQ&feature=player_embedded[/video]

Çok sağol kardeş ancak ekrandaki yazıları göremiyorum ve tam açıklamalı değil.Romu indirdim 190mb ancak nereye atıcam,nasıl işlemlere başlayacağım anlamadım.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
anlamıca bisi yok kardeş cwm ve rom dosyasını sd kart ana dizinine atıcaksın sonra telefonu kapatıp ses açma tuşu + anasayfa tuşu + power tuşuyla açıp yukarda verdiğim videoya göre hareket ediceksin yazan yazılar önemli değil adamın açığı şeyin kaçıncı sırada olduğuna baksan yeter

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kolay yani yanlış anlama :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
maxicepten ve andronovadan çeşitli romlar bulabilirsin
(reklam amaçlı yazmadım)

Reaksiyon puanı
2,148
Hiçbir şey anlamadım bir de bu cwm geldi bir rom yükleyemicem herhalde of

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kardeş eyvallah yardımcı oldun ama ben anlayamadım bunları k.bakma. Videolu anlatım olmadan bişey yaparsam telefon hard brick yiyecek forum sayfalarından kolay anlaşılmıyor bunlar.

Anlayamadıysan sonra yap, hiçbirimiz videodan izlemedik veya bunları doğuştan bilmiyoruz, biraz araştırma yapın, telefonu aldığınız gibi gelip rom nasıl yüklenir diye konu açmak doğru değil.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Videolu anlatım lazım olmaz bu şekil :(

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Arkadaşlar demin root attım odin 3.04 ile lakin şu var usb hata ayıklamayı açmayı unutmuşum.Cihaz şuan normal çalışıyor.

SuperUser geldi fakat CWM gelmedi.Hata ayıklamayı açmadığım için mi ?

Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaşlar demin root attım odin 3.04 ile lakin şu var usb hata ayıklamayı açmayı unutmuşum.Cihaz şuan normal çalışıyor.

SuperUser geldi fakat CWM gelmedi.Hata ayıklamayı açmadığım için mi ?

CWM telefonun programlar menüsünde bulunan bi uygulama değildir, telefon kapalıyken ses açma+home+power tuşlarıyla girilir CWM'ye.
Ayrıca neyle root ettin? Root ettiğin dosya CWM barındırmıyor olabilir.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
CWM telefonun programlar menüsünde bulunan bi uygulama değildir, telefon kapalıyken ses açma+home+power tuşlarıyla girilir CWM'ye.
Ayrıca neyle root ettin? Root ettiğin dosya CWM barındırmıyor olabilir.

Dediğin kombinasyonu yapınca android system recovery diye bir menü geldi sanırım cwm bu. Uygulamalar menüsünde yok dosyayı nerden bulduğumu hatırlamıyorum şuan.

USB hata ayıklamayı açmayıp rootlamışım hata ayıklama önemli birşey miydi ?

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Reaksiyon puanı
2,148
Cwm ise bi yerlerinde Cwm veya clockworkmod yazar, yazmıyorsa değildir. Sen yine de verdiğim linkten cwm yüklemesi yapabilirsin emin olmak için.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
USB hata ayıklamayı açmayıp rootlamışım hata ayıklama önemli birşey miydi ?

Reaksiyon puanı
2,148
Yok. Root etmişsin sonuçta. Şimdi aç hata ayıklamayı açık dursun başka zaman lazım olur belki.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Yok. Root etmişsin sonuçta. Şimdi aç hata ayıklamayı açık dursun başka zaman lazım olur belki.

Çok sağol yardımcı oldun bana hakkını ödeyemicem. Birşey daha var super userden root kaldırınca garantisi geriye döner mi ? ROM var elimde adam dosyaları sd carda atın zipli şekilde sonra odinle flashlayın diyor. Nasıl flashlayacağım ?

Reaksiyon puanı
2,148
cwm'de install zip from sdcard veya hafıza kartına attıysan dosyayı install zip from extsdcard var, oradan seçeceksin zipli rom dosyasını, tabi bunu yapmadan önce wipe yapman lazım wipe data/factory reset wipe cache ve advanced altında wipe dalvik cache seç uygula, sonra da install zip from... seçeneklerinden biriyle romunu yükle

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
cwm'de install zip from sdcard veya hafıza kartına attıysan dosyayı install zip from extsdcard var, oradan seçeceksin zipli rom dosyasını, tabi bunu yapmadan önce wipe yapman lazım wipe data/factory reset wipe cache ve advanced altında wipe dalvik cache seç uygula, sonra da install zip from... seçeneklerinden biriyle romunu yükle

CWM yükleyemedim downloading modda odin sarı ışıkla görmüyor mavi ışık yanıyor.CWM yükleyemedim maalesef

Not : ODİNv 3.04 sürümüdür

Reaksiyon puanı
2,148
Bu videodaki gibi yaptığına emin misin?

[video=youtube;zE0zjG7taBs]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zE0zjG7taBs[/video]