Samsung Galaxy S2 Vs Sony Ericson Xperia S Peki Ya Sizce?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jibbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle Merhabalar Sizin Görüş Ve Düşüncelerinizi Alabilirmiyim?
Oyun Konusunda
Hız Konusunda
İşlemci Konusunda
Performans Konusunda
Hangi Cihazın Avantajları Daha Üstün
Hangi Cihazların Dez Avantajları Daha Üstün
Yorumlarınızı Görüşlerinizi Alabilirmiyim?

Samsung Galaxy S2
528588_328300150557620_100001329126394_827687_1514753747_n.jpg

553974_328300273890941_100001329126394_827689_1091333412_n.jpg

564975_328306500556985_100001329126394_827713_1525709369_n.jpg

579417_328306697223632_100001329126394_827716_1992756316_n.jpg

Sony Xperia S
579707_328306890556946_100001329126394_827718_778739357_n.jpg

575306_328307243890244_100001329126394_827723_1412302938_n.jpg

575306_328307247223577_100001329126394_827724_1448620103_n.jpg

NT1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Xperia u daha guzel
Sony-Xperia-P-Smartphone-with-Aluminium-Unibody-and-WhiteMagic-Display-silver.jpg

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
12 mp kamera hd ekran kaliteli ses çıkışı karizmatik görüntü xperia s diyorum

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
xperia s tabi ki de.

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tamamen senin ihtiyacına bağlı kamerası güzel olsun diyorsan Xpreia s al derim.Ama samsungdaki 1.2 exynos cortex a9 işlemci qualcomm un 1.5 ghz snapdragon işlemcisinden hızlıdır.Ghz farklarına bakmayın Samsungdaki işlemci daha yeni teknoloji ile üretilmiştir.Xpreianın ekran çözünürlüğü iyi fakat buda işlemciye extra yük bindirip performansı düşürücektir.Samsungdaki ekran çözünürlüğü düşük olmasına rağmen kullanılan ekran teknolojisi Sonyden iyidir.Benim fikrimi soruyorsan Samsung Galaxy S2 derim.Çünkü yerel performansda internet performansında her konuda xpreiadan hızlıdır.ve 480x800 çözünürlüğüde gayet yeterlidir.Kendim inceledim.Yüksek çözünürlük her zaman iyi anlamına gelmemektedir.1280x720 ekrana sonydeki snapdragon işlemci ağır kalıcaktır.Tabiki kamerası daha iyi olsun diyorsan tercih yinede senin :)

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kamera ve ekran çözünürlüğü olarak Xperia S daha iyi.
Ekranların hangisinin daha iyi görüntü verdiği ise size kalmış. Çünkü Samsung'ta Super Amoled var. Diğer tarafta ise LCD ekran.
İşlemci ve grafik çözümü olarak Xperia S her ne kadar yeni bir cihaz olsa da eski yongalara sahip. İşlemci ve grafik yongası Samsung'ta daha güçlü. Ayrıca eğer şu anda Galaxy S2 alırsanız Android'in serbestliğinin ne olduğunu tam olarak görebilirsiniz. Çünkü geliştiriciler neredeyse bir yıldır aynı donanıma çözüm üretiyorlar ve Custom ROM ve Cyanogenmod gibi çözümler hali hazırda var. Cihazın eksiklerinin birçoğu yamanmış durumda. Diğer tarafta Sony daha yeni satışa çıktığı için bu geliştirmeleri görmek zaman alacaktır. Son olarak belirtmek isterim Galaxy S2 daha ince ve daha hafif bir cihaz. Cepte taşırken hissedilmiyor. Ben Galaxy S2 diyorum. Karar size kalmış.
Ayrıca benden size tavsiye burada yazılanları okuduktan sonra mutlaka iki cihazı da elinize alarak inceleyin. Sonuçta kullanacak olan sizsiniz.

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kamera ve ekran çözünürlüğü olarak Xperia S daha iyi.
Ekranların hangisinin daha iyi görüntü verdiği ise size kalmış. Çünkü Samsung'ta Super Amoled var. Diğer tarafta ise LCD ekran.
İşlemci ve grafik çözümü olarak Xperia S her ne kadar yeni bir cihaz olsa da eski yongalara sahip. İşlemci ve grafik yongası Samsung'ta daha güçlü. Ayrıca eğer şu anda Galaxy S2 alırsanız Android'in serbestliğinin ne olduğunu tam olarak görebilirsiniz. Çünkü geliştiriciler neredeyse bir yıldır aynı donanıma çözüm üretiyorlar ve Custom ROM ve Cyanogenmod gibi çözümler hali hazırda var. Cihazın eksiklerinin birçoğu yamanmış durumda. Diğer tarafta Sony daha yeni satışa çıktığı için bu geliştirmeleri görmek zaman alacaktır. Son olarak belirtmek isterim Galaxy S2 daha ince ve daha hafif bir cihaz. Cepte taşırken hissedilmiyor. Ben Galaxy S2 diyorum. Karar size kalmış.
Ayrıca benden size tavsiye burada yazılanları okuduktan sonra mutlaka iki cihazı da elinize alarak inceleyin. Sonuçta kullanacak olan sizsiniz.

Kamerası iyi evet.Fakat Super amoled plus ekran LCD ekrandan iyidir.Lcd ekranlar çözünürlüğünü tam olarak veremezler.Yani xpreiadaki 1280x720 ekran tam çözünürlüğünü veremez.Ama Super amoled plus 480x800 çözünürlüğün tamamını kullanır.Super amoled plus ekran Lcd ekrana göre dahada parlaktır.Ve hangi açıdan bakarsanız bakın görüntü kaydı yaşamazsınız.LCD ekranlarda yan şekilde bakıldıgında görüntü kaybı yaşanır.Birde Xpreiadaki işlemciye 1280x720 çözünürlük ağır gelir.Kaldıki Galaxy Nexusu hatırlayın ondaki işlemci s2 ile aynı olmasına rağmen ekran çözünürlüğü yüksek diye S2 kadar hızlı olamıyor.Xpreiadaki işlemci daha yavaş dolayısı ile nexustan bile yavaş olucaktır.S2 kamera harici daha mantıklı bir seçim.1280x720 ekran yeni 2 çekirdekli Cortex a15 işlemciler veya 4 çekirdekli cortex a9 işlemciler ile daha iyi bir kullanım sunarlar.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kamerası iyi evet.Fakat Super amoled plus ekran LCD ekrandan iyidir.Lcd ekranlar çözünürlüğünü tam olarak veremezler.Yani xpreiadaki 1280x720 ekran tam çözünürlüğünü veremez.Ama Super amoled plus 480x800 çözünürlüğün tamamını kullanır.Super amoled plus ekran Lcd ekrana göre dahada parlaktır.Ve hangi açıdan bakarsanız bakın görüntü kaydı yaşamazsınız.LCD ekranlarda yan şekilde bakıldıgında görüntü kaybı yaşanır.Birde Xpreiadaki işlemciye 1280x720 çözünürlük ağır gelir.Kaldıki Galaxy Nexusu hatırlayın ondaki işlemci s2 ile aynı olmasına rağmen ekran çözünürlüğü yüksek diye S2 kadar hızlı olamıyor.Xpreiadaki işlemci daha yavaş dolayısı ile nexustan bile yavaş olucaktır.S2 kamera harici daha mantıklı bir seçim.1280x720 ekran yeni 2 çekirdekli Cortex a15 işlemciler veya 4 çekirdekli cortex a9 işlemciler ile daha iyi bir kullanım sunarlar.

LCD ekranla Super Amoled'i karıştırmışsınız sanırım. LCD'de kayıp olmaz, SAmoled'de olur. Ayrıca son yıllarda LCD teknolojisinde meydana gelen yenilikler görüntüleme açısını sınıra getirdi. Sony'nin ekranı 178 dereceden görünebilecek bir ekrandır. Yiğidi öldür hakkını yeme diye boşuna dememişler. Ha o zaman neden Galaxy S2'nin SAmoled+'ı ile kıyaslıyoruz derseniz o da gerçek siyah ve renklerdeki yüksek kontrast oranıdır. İşlemci gücünün ekran çözünürlüğüne etkisini konuşmak istemiyorum açıkçası. Ama grafik yongası olarak Adreno220 1600 tl'lik bir cihaz için zayıf bir seçenek günümüzde.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
telefonun şekli olarak xperia s
ama özellik olarak s2

Dr.Yunus

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galaxy s 2 almadan önce son bir kez media markt e gidip inceledim . ordaki görevliye gösterdim hangisi dedim cebinden çıkardı s2 yi sony e hiç bulaşma dedi değmez ;) değmez bencede o paraya

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Galaxy s 2 almadan önce son bir kez media markt e gidip inceledim . ordaki görevliye gösterdim hangisi dedim cebinden çıkardı s2 yi sony e hiç bulaşma dedi değmez ;) değmez bencede o paraya
valla şuan için banada öyele geliyor ben bu ceoları anlamıyorum arkadaş bu sony ericsson cok güzel kasa tipleri yaparken kalas gibi bir cihaz uretmesi...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
önceki telefonum S2 yi bugün xperia s ile değiştirdim şuan halen inceliyorum telefon gerçekten çok güzel.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bende su yonden olaya yaklasayim gunumuzde kullaniciya da bagli olaeak en saglam telefon sonyden cikiyor fakat her hangibir ariza sureci sıkıntli geciyor . . . Parca azligi ve tamir icin usta yoklugu bunun sebebi haaa garanti var diyorsaniz en fazla 2 yil :D s2 tercihimdir

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bakalım nasipse bugun alıcam :D görüşlerimi size iletirim ^^

vipbts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar konuyu görünce dayanamadım üye oldum bilgisi olmadan yorum yazan arkadaşlar telefon almak isteyen arkadaşların kafasını karıştırdığına inanıyorum ve kendimçe almak isteyenlere yardimci olacağım inşallah yaralı olur
öncelikle sony xperia s ve samsung galaxy s 2 ikiside güzel telefon fakat alirken bir defa aliyorum güzel olsun diyorsan dikkatli secim yapacaksınız

ben her iki telefonuda kullandim benim secimim sony xperia s oldu neden
çünkü sony xperia s hiz konusunda iyi ekran kalitesine gelince sony devrim yapmiş samsung pixel sayısı düşük ve keskin hatları yok sony ise çok keskin görüntüsü var kamera tartısmaya bile gerek yok sony teknolojisi süper fotoğraf çekmenize yardımcı olur
diyeceksiniz samsung galaxy de hafıza kartı takılıyor doğru takılıyor ama maximum 32 gb zaten sony de içinde 32 +1.50 gb hafıza var
samsungların tv bağlantısı yok fakat sony de var mini hg yuvası var ayriyeten ara aparatı ile oyun konsolu niyetine kullanabilirsiniz tv ye bağla joypad ile oyun oyna ps store yüklü yani playstation sertitikası var
unutmadan sony bekleme modundayken kameraya geçişi sağlayan dünyanın en hızlı telefonu şuan itibariyle 1 saniye gibi bir süre zarfında fotoğraf çeker

gelelim samsun galaxy ye onunda artıları var bluetooth versiyorun yüksek hafıza kartı takılıyor hafif boyutlari biraz ha ince az bir süre de şarzı fazla gidiyor

arkadaşlar sony xperia ile ilgili akliniza takılan bir şey varsa yardımcı olmaya çalışayım resim video gibi görsel isteğiniz olursa onuda ekleyebilirim

iyi günler diliyorum saygılarla

samet58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabıkıde sana katılıyorumm mukemmelll bı cıhaz alalı 3 gun oldu

--- Mesaj Güncellendi ---

bence xperia S galaxy s 2 den ustun bı cıhazzz

srdrgkc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 aydır Xperia S kullanıyorum samsunga göre çok daha üstün bir telefon olduğunu söyleyebilirim. işletim sistemi iksininde android ancak görsel olarak samsungun çigileri çizgi filmi anımsatıyor sony ise daha ciddi çizgilere sahip bir cihaz. 1080p çözünürlükte çekim yapabilen 12.1 mp kamera exmor sensörü ile daha az ışık ortamında bile gündüz kadar iyi fotoğraf çekebilme özelliğine sahip. youtubeden 1080p çözünürlükte indirdiğim videoları çok net ve takılmadan izlemek mümkün. işlemci hızına gelince şuana kadar bi kasma yaşamadım dokunduğum anda görüntü karşıma geliyor. üstelik telefonun alt kısmında bulunan ışıklı şerit çok şık bi hava veriyor telefona. bu arada xperia s in ekranı led aydınlatmasıyla çok çok daha net bi görüntüye sahip. saygılarımla...

serdargvn55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana kalırsa kullanış görünüş hafiflik ve sağlamlık olarak s2
ama xperia s daha yeni ve s2 den daha fazla güncelleme alıcak kamera ve arayüz olarakta xperia s daha iyi
tabi sen neye göre almak istersin o sana kalmış zevkler ve renkler tartışılmazz

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
vipbts , sony yetkili firmasında çalışan birisi olabilir :)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
samsung net.. aldı başını gidiyor..

berklann

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tamamen senin ihtiyacına bağlı kamerası güzel olsun diyorsan Xpreia s al derim.Ama samsungdaki 1.2 exynos cortex a9 işlemci qualcomm un 1.5 ghz snapdragon işlemcisinden hızlıdır.Ghz farklarına bakmayın Samsungdaki işlemci daha yeni teknoloji ile üretilmiştir.Xpreianın ekran çözünürlüğü iyi fakat buda işlemciye extra yük bindirip performansı düşürücektir.Samsungdaki ekran çözünürlüğü düşük olmasına rağmen kullanılan ekran teknolojisi Sonyden iyidir.Benim fikrimi soruyorsan Samsung Galaxy S2 derim.Çünkü yerel performansda internet performansında her konuda xpreiadan hızlıdır.ve 480x800 çözünürlüğüde gayet yeterlidir.Kendim inceledim.Yüksek çözünürlük her zaman iyi anlamına gelmemektedir.1280x720 ekrana sonydeki snapdragon işlemci ağır kalıcaktır.Tabiki kamerası daha iyi olsun diyorsan tercih yinede senin :)

çok iyi dedin hocam hislerime tam anlamıyla tercüman oldun :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Samsung tekel olma yolunda, adamlar 2000'lik telefonları 3310 satar gibi satıyorlar tehlike büyük. Bence diğer firmalara destek lazım, rekabet şart.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdslar her ıkı telefonuda ınceledm fakat karar veremedm ben hızlı her alanda ınternete baglanabılecegm flm ızleyeblcgm bı telefoın ıstıyorum daha once sony kullandm mukemmel telefonlar samsung sevmesemde kafam karstı s2 veya xperıa s kullanıcıları olan arkdslar ankarada olan varsa yardmcı olablrmı ???

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bişe sorucam benim şuan xperia s im varda kilit şifresini unuttum nasıl açabilirim biraz araştırdımda bypass diye bi program var google play da onu önceden tele yüklemen gerekiyomuş bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim Teşekkürler..:biggrin: