Samsung 850 PRO SSD performans testleri ve ilk sonuçlar

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Merhab arkadaşlar

Bu mesajı Güney Kore'den yazıyorum. İlk haberi zaten burada yazmıştım. Az önce resmi olarak duyurulan Samsung 850 PRO SSD için ilk test sonuçlarını hemen paylaşayım;

samsung-ssd-v-nand1404191146.jpg

Okuma hızı: saniyede 550 MB/s
Yazma hızı: saniyede 520 MB/s

Rastgele performansa bakıldığında ise okuma hızlarının 100.000 IOPS'e (saniye başına giriş/çıkış işlemi), yazma hızlarının 90.000 IOPS'e ulaştığıgörülüyor.

Fiyat konusunda henüz bilgi alamadım ama bir önceki serinin aynı fiyatıyla satılması bekleniyor.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
SSD'lerin performansı çok iyi güzel ama bir o kadarda pahalı meretler, fiyatlarının ucuzlaması lazım Samsung tarafında yok mu o yönde haberler?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba

Ürünün özellikleri göz doldurucu. Özellikle 4k read 4k write hızları oldukça yüksek. 840 serisine göre ciddi bir performans artışı var. Hızlı mod da rakiplerini baya geri de bırakıyor. Mlc V nand, 2D Nand belleklere göre daha üstün görünüyor.

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Talepler düşmediği için fiyatlar da azalamıyor. Artık her şey flash ve daha çok ve daha ucuz üretim yapmanın pratik bir yolu bulunamamışa benziyor. :)

750 MB/s SATA 3.0'ın teorik (600 MB/s uygulamada) limiti. Bundan hızlısı için PCIe veya SATA Express var. Belki SATA Express tarafında da bir şeyler yapılır.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
PCIe konusunda da ilginç çözümler vardı. Son oturum bitince oradan çekeceğim fotoğrafları da paylaşırım Berkin ;)

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Aldığım OCZ 128 gb ssd sata2 hardiskim bunu yanında, flaş disk gibi kalmış :D

Fiyatını bekliyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba

Ürünün özellikleri göz doldurucu. Özellikle 4k read 4k write hızları oldukça yüksek. 840 serisine göre ciddi bir performans artışı var. Hızlı mod da rakiplerini baya geri de bırakıyor. Mlc V nand, 2D Nand belleklere göre daha üstün görünüyor.

Pardon merak ediyorumda hangi teste hangi sonuca hangi ürün özelliklerine göre ciddi bir performans artışı var diyorsunuz? bütün değerleri aynı maliyeti ucuzlatmışlar sadece bayat yemeği ısıtıp önünüze koyuyorlar iops ta değişen bişi yok 840 pro ya göre sıralı okumada 10mb lik bi artış var o kadar. lütfen bilip bilmeden biliyormuş gibi konuşmayın insanları yanlış yönlendirmeyin