Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid! Real Madrid 4-1 Atletico Madrid - Maçın Özeti

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Real Madrid 4-1 Atletico Madrid - Video, Maçın Özeti, Golleri | 24 Mayıs 2014 Cumartesi

Real Madrid, 90+3'te attığı golle uzatmaya götürdüğü Şampiyonlar Ligi Finali'nde Atletico Madrid'i 4-1 yenerek Avrupa'nın en büyüğü oldu...

Maçın özetini izlemek için tıklayınız...

casillas.jpg

Avrupa'nın en büyüğü Real Madrid!

Şampiyonlar Ligi finalinde milli futbolcu Arda Turan, sakatlığı nedeniyle Atletico Madrid'in kadrosunda yer almadı. Final öncesinde iki takımda da sakatlık sorunu yaşayan futbolcular bulunurken, Lizbon'daki maça yetiştirilemeyen tek isim Atletico Madridli Arda Turan oldu. La Liga'da Barcelona'ya karşı deplasmanda oynanan son lig maçında 22. dakikada Cesc Fabregas ile girdiği ikili mücadele sırasında kalçasına aldığı darbeyle sakatlanan Arda, doktorların yoğun çabalarına rağmen ağrıları geçmeyince kadroya alınmadı.

Atletico Madrid'de Diego Costa ilk 11'de bulunurken, Real Madrid'de de Cristiano Ronaldo ve Benzema ilk 11'de, Pepe ise yedekte yer aldı. Bu maçta Real'in en büyük eksiği orta sahadaki dinamo Xabi Alonso'nun cezalı olmasıydı.

Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanan maçın başında Atletico her zamanki gibi alan daraltıp rakibinin hızlı adamlarına fırsat vermemek için sürekli ikili ve üçlü sıkıştırma yaptı. Atletico'yu şok eden olay 9. dakikada gerçekleşti ve sezonun flaş ismi Diego Costa sakatlanarak yerini Adrian'a bıraktı. Bu değişiklik kupa finali tarihinde en erken 3. değişiklik olarak kayıtlara geçti. Daha önce 1985'te Heysel'de oynanan meşhur finalde Liverpoolu Lawrenson 3. yerini Gillespie'ye bırakarak bu alandaki rekorun sahibi olmuştu.

Bu değişikliğin ardından kendi yarı alanında alarak fırsat kollayan Atletico karşısında Real sadece Di Maria'nın hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalıştı. Kırmızı mavili takımın ilk yarıdaki tek atağında Bale, çok net bir fırsatı kullanamadı. Beyaz Şimşeklerin başka da etkili bir atağı olmadı.

Hiç açık vermeyen takım yapısıyla La Liga şampiyonluğunu alan ve Şampiyonlar Ligi finaline kadar gelen Atletico yine bir kafa golüyle ilk yarıyı önde tamamladı. 37. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Casillas'ın inanılmaz bir şekilde boşa çıkmasının ardından Godin'in kafa vuruşu ağlara gitti ve Atletico 1-0öne geçti. Uruguaylı yıldız, Barcelona maçının arından çok önemli bir gol daha atmış oldu. Ayrıca Atletico son 9 golünden 5'ni de kafayla atmış oldu böylece...

İkinci yarıda Real Madrid'in tüm çabasına rağman Atletico Madrid, hiç açık vermeden kalesini savundu, oyunun belli bölümlerinde de rakip kalede tehilikeli ataklar geliştirmeyi başardı. İkinci yarıda da en net fırsatını Bale ile yakalayan Real Galli'nin kötü vuruşuyla beraberlik fırsatını kaçırdı.

Atletico kutlamalar için hazırlanırken, büyük bir şok yaşadı. 75. dakikadan sonra oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan defalarca korner kullanan Real, 90+3'te hayati bir gol buldu. Modric'in kullandığı kornerde Bayern'i yıkan adam Ramos yine sahneye çıktı ve skora beraberliğ getiren kafa golünü atarak maçı uzatmaya taşıdı.

Uzatmada da Real Madrid oyunun hakimi durumundaydı. İlk 15 dakikada golü bulamasa da 108. dakikada maçın Real adına yıldızı olan Di Maria'nın sürüklediği atakta Courtıois'dan dönen topu kafayla ağlara gönderen günün şanssız ismi Bale, kafayla Real'i öne geçiren golü attı.

118. dakikada işi bitiren isim sonradan oyuna giren Marcelo oldu. Ceza sahası dışından sert bir şut atan Brezilyalı takımını rahatlattı. Ronaldo da son dakika penaltısıyla skoru 4-1 olarak ilan etti.

Son olarak 2002'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid, tam 12 yıl sonra yine Avrupa'nın en büyüğü oldu ve 10. kez bu mutluluğu yaşadı.

REAL MADRİD-ATLETICO MADRİD: 4-1

SAAT: 21:45
STAT: Estadio do Sport Lisboa e Benfica
HAKEM: Björn Kuipers
REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao - Khedira, Modric - Bale, Di María, Ronaldo - Benzema
TEKNİK DİREKTÖR: Carlo Ancelotti
ATLETICO MADRID: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - Gabi, Tiago, Koke, Raul Garcia - David Villa, Diego Costa
TEKNİK DİREKTÖR: Diego Simeone

Goller: Dk. 36 Godin (Atletico Madrid) Dk. 90+3 Ramos Dk. 110 Bale, Dk. 117 Marcelona, dK. 120 Ronaldo (p) (Real Madrid)

LİG TV

realsamp950_GT1V8.jpg

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
yazık oldu atleticoya

Balina bir gol attilar ondan sonra üzerine yatmaya calistilar. Evet yazik oldu, ama kazanmak icin pek caba göstermediler.

Skor 2:1 olmus, marcelo resmen ceza sahasinda cirit atiyor.

Ne demisler? Atamayana atarlar.

Futbolun kurali bu.

yigitk2834

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler real madrid
asıl real madrid kaybetse yazık olacaktı böylesine savunma yapan bir takım kazanacaktı az kalsın kupayı bence kupayı sonuna kadar real madrid haketti robben bile real madrid alsın demişti..

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Harika matcdı, çok kalitelı oyundu bence

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
takmışsınız bir savunma da savunma adamların bütçesi yedek klübesi real ile denk değil bu savunma oyununu chelsea yapsa bende sinir oluyorum fakat aradaki para varkı futbolun önüne geçiyor

para para para futbol para olmuş bunu bize biraz da olsa unutturan atletico madrid i tebrik ediyorum.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Tecrübe bir kez daha galip geldi
Tebrikler Real Madrid...

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu gece kombooo yaptık !
30 tl ye 120 tl !
20 tl ye 67 tl !
300 tl ye 900 tl aldık !
Başarı tesadüf değildir!

100 milyon euroluk gol için balee teşekkürlerr!
keza marceloya daaa!
ilk golde emeği geçen godini de unutmak olmaz :lol:
LPGRmz.jpg
0VrpdV.jpg
6RMvOk.jpg

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
1-1'de atletico tükenmişti. Ardından kapattım. Real şaşırtmadı. 4'e şaşırdım.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bu mac bana FB-Benfica macini hatirlatti. Orda da bizimkiler gol atip üzerine yatmaya calismislardi.

Hatirlarsaniz mac 3:1 bitmisti.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
real haketti. Reale 1 gol atıp üzerine yatmaya çalışırsanız olacağı bu.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
sakatlıklar maçı bence etkiledi Realin kazanmasına seviniyorum ama Atletico kazansaydı Arda'dan dolayı çok daha fazla sevinirdim sakat olmasına da baya üzüldüm

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Hep Cüneyt Çakır yüzünden kaybetti Atletico :mrgreen:
Şaka bi yana büyük takım olmak, Real Madrid olmak böyle bi şeymiş işte. Son dakikada aldılar kupayı. Helal olsun.
Neyse Atletico da gönüllerin şampiyonu :P

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
maçı bende izledim ama benim için önemli olan maçın gidişatı ve kazandırdığı paraydı :DD

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
1 dakika dayanamadınız ya yazıklar olsun! :D