• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Şampiyonlar Ligi 2. tur eşleşmeleri

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,097
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Konum
Türkiye
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Son 5 sezonun hepsinde 2. turda elenen Mesut Özil'li Arsenal, en şanssız kurayı çekip Arda Turan'ın takımı Barcelona eşleşti. Salih Uçan'ın formasını giydiği Roma ise bir başka İspanyol devi Real Madrid'e rakip oldu.

566e9eabc03c0e1c5c92388a.jpg


İŞTE EŞLEŞMELER:

Gent-Wolfsburg
Roma-Real Madrid
Paris Saint Germain-Chelsea
Arsenal-Barcelona
Juventus - Bayern Münih
PSV Eindhoven - Atletico Madrid
Benfica - Zenit
Dinamo Kiev - Manchester City

566ea954c03c0e1c5c923a42


EN ŞANSSIZ KURAYI ARSENAL ÇEKTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda en şanssız kurayı Arsenal çekti. Arsene Wenger'in ekibi, kupanın 1 numaralı favorisi olan Barcelona ile eşleşti. İngiliz ekibi son 5 sezonun hepsinde kupada 2. turda veda etmişti.

2010-11 sezonunda yine Barcelona ile eşleşerek elenen İngiliz ekibi o tarihten sonra sırasıyla AC Milan, Bayern Münih (2) ve Monaco’ya elenerek Şampiyonlar Ligi’ne son 16’dan veda etti.

Bir kez daha Barcelona ile eşleşen Arsenal’in bu makus talihini yenip yenmeyeceği bilinmiyor ancak İngilizler şimdiden “Arsenal’in büyük kabusu” manşetlerini atmaya başladı.

AYNI GRUPTAN ÇIKAN TAKIMLAR EŞLEŞMEDİ

Kura çekimine, gruplarını ilk sırada bitiren Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern Münih, Chelsea ve Zenit takımları seribaşı olarak girdi.

Aynı grup ya da ülkeden takımların ve UEFA'nın kararı doğrultusunda Rus ile Ukrayna ekiplerinin eşleşmediği çekilişe, Paris Saint Germain, PSV Eindhoven, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kiev ve Gent, 2. torbadan katıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları, 16-17 ile 23-24 Şubat, rövanşları ise 8-9 ile 15-16 Mart tarihlerinde oynanacak.

KAYNAK
 
Üst