“Şampiyon olursak sabah namazına beklerim!”

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kısa zamanda Beşiktaş tribünlerinin sevgilisi olan Demba Ba, bilinmeyenlerini ve hedeflerini FourFourTwo’nun Şubat sayısına anlattı. Demba Ba’nın şampiyon olmaları durumunda Beşiktaşlı taraftarlardan ilginç bir isteği var!

SULTANAHMETDEMBA600_ZN3FM.jpg

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Demba Ba, FourFourTwo dergisine ilginç açıklamalar yaptı. “Şampiyon olursak Beşiktaş taraftarını Sultanahmet Camii’nde sabah namazına bekliyorum!” diyerek taraftarlarına ilginç bir çağrıda bulunan Senegalli yıldız, Fenerbahçe ve Galatasaray ile girdikleri yarış hakkında da dert yandı. "Beşiktaşlıların haricinde bizim şampiyon olacağımıza inanan kimse yok" diyen Demba Ba, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok takdir edildiğini ama kendilerinin hak ettikleri saygıyı göremediklerini belirtti.

İşte tamamı FourFourTwo’nun Şubat sayısında yer alan röportajın satır başları...

dembaba442koltukELIUNH.jpg

"GÜN DOĞARKEN CAMİYE GİDİYORUM"

Sıradan bir günün nasıl geçiyor?

Gün doğarken namaz kılmak için uyanıp camiye gidiyorum. Eve dönüp biraz daha uyuyup antrenman için yeniden kalkıyorum. Antrenmandan dönüp uyuyorum, uyandığımda eşimle ve çocuklarımla vakit geçiriyorum. Arada namazlar var tabii ki. Akşam eve dönüyorum ve tabii ki yine uyuyorum!

O TAKİPÇİSİNİ ARAMIŞ!

Twitter’dan bir takipçin sana “Sabah namazına kalkamıyorum, beni uyandırır mısın?” demişti. Sen de “Numaranı ver” dedin. Onu aradın mı?
Aradım (gülüyor)! Sabah namazına çok yakın bir vakitte kalktım. Aklıma hemen o geldi. Apar topar evden çıktım, hızlı hızlı camiye yürürken verdiği numarayı sürekli aradım. Aradım, aradım, aradım, cevap vermedi! Galiba yanlış bir numara yazmış.

"HAK ETTİĞİMİZ SAYGIYI GÖRMÜYORUZ"

Beşiktaş’ın şampiyonluk yolundaki avantajları neler?

Takımın oyun ve oyuncu kalitesi. Bir de ona iyi görünmek için söylediğimi düşünebilirsin ama Slaven Bilic bence ligin en iyi teknik direktörü. Onu da, Beşiktaş’ı da çok sevdim. Beşiktaşlıların haricinde bizim şampiyon olacağımıza inanan kimse yok. Bence hak ettiğimiz saygıyı görmüyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçe yaptıklarıyla daha fazla takdir görüyor. Stat konusunda yaşadıklarımız düşünüldüğünde daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyorum.

"ŞAMPİYON OLURSAK..."

Bütün bunlara rağmen şampiyon olursanız nasıl kutlayacaksın?

Şampiyon olursak taraftarlarımızı Sultanahmet Camii’nde sabah namazına bekliyorum! Ama özellikle sabah namazına. Biz o kadar uğraşıp şampiyon olduktan sonra onlar da bir sabah erken kalksın artık!

"ÇILDIRMIŞLAR!"

Bir maç sonu röportajında “Topun bana geldiğini görünce kaleye baktım ve bu topun kaleye girmesi gerektiğini düşündüm” demiştin. Maç sonu oyunu açıklamak absürt mü geliyor?

Saha içinde olan biten şeyler o kadar açık ve net ki onların üzerine yeniden konuşmak çok saçma. Sivasspor maçındaki ikinci golde elle oynadım. Maçtan sonra muhabir bana “O pozisyonda elle mi oynadın?” diye soruyor. Buna ne cevap verebilirim? Zaten görüntülerde elle oynadığım görülüyor. Orada ne dememi bekliyorlar ki!

Sana iki cümle kurmak saçma gelirken pozisyonların televizyon kanallarında sabahlara kadar tartışıldığını biliyor musun?
Ooo hem de nasıl (ıslık çalıyor)! Çıldırmışlar. Bir futbolcunun yaptığı bir hareketi göstermeye başlamışlardı. Saydım, aynı şeyi 11 defa gösterdiler. Yok artık! Beni gösterdiklerinde ne dediklerini anlamıyorum. Uyumak için iyi oluyor! Televizyonun karşısında uyumayı severim.

"BİR HAFTA AYNI YEMEĞİ YER, SONRA KESERİM"

Her gün yediğin, içtiğin bir şey var mı? Sana iyi geldiğini düşündüğün bir şey...
Takıntılı olduğum tek bir şey yok ama bir şeyi çok seversem en az bir hafta boyunca aynısını yerim. Bir haftanın sonunda keserim, daha da yemem.

Türkiye’de hangi yemeklere takmıştın?

Geldiğimde yaklaşık bir 10 gün sadece döner yedim. Sonra Mersin deplasmanına gittiğimizde tantuniyi keşfettim. İstanbul’a dönünce bir hafta tantuni yedim!

dembaba442TNNERC.jpg

KAYNAK

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Sen bizi şampiyon yap ben tekirdağ dan gelecem senin için :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şampiyon olmaları halinde taraftarları Sultanahmet Camisi'nde sabah namazına çağıran Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba'ya, bu caminin imamı İshak Kızılaslan'dan destek geldi.

demba-ba-imam-01_5KA2Z.jpg

Sultanahmet Camisi İmam-Hatibi İshak Kızılaslan, şampiyon olmaları halinde hem Demba Ba'yı hem de Beşiktaş taraftarlarını sabah namazına beklediklerini söyledi.

Kızılaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dergide yer alan röportajında "Şampiyon olursak bütün taraftarlarımızı sabah namazına Sultanahmet Camisi'ne bekliyorum" ifadesini kullanan Demba Ba'nın sevdikleri bir oyuncu olduğunu belirtti. Kızılaslan, Beşiktaşlı taraftarların Demba Ba'nın davetine ilgi göstermesi halinde yaşanabilecek yoğunluğun sıkıntı olmayacağını vurgulayarak, "Camimiz, avlusuyla ve diğer taraflarıyla her zaman açıktır. Gerekirse Ayasofya Meydanı'nı da kullanırız" dedi.

Bayram namazlarında çok sayıda kişinin Sultanahmet Camisi'ni tercih ettiğine dikkati çeken Kızılaslan, "Bayram namazlarında 70 binin üzerinde kişi burada namaz kıldı. Ben Fenerbahçe taraftarıyım, oğlum da Beşiktaşlı ve Demba Ba'yı çok seviyor. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Trabzonsporlu olmak üzere diğer taraftarlarımızı, insanlarımızı da camiye davet ediyoruz. Demba Ba sayesinde bu belki alışkanlık haline gelebilir" ifadelerini kullandı.

Senegalli futbolcunun siyah-beyazlı taraftarlara yaptığı bu çağrıyı, kendilerinin her camiden beş vakit gerçekleştirdiklerini belirten Kızılaslan, oyuncunun özellikle sabah namazına davet etmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

"Sabah namazı vakti, en faziletli zaman dilimidir" diyen Kızılaslan, şöyle devam etti:

"Bir insan zafer kazandığında, galibiyetler veya dünyevi şeyler elde ettiğinde Allah'a şükür secdesi yapar. Namaz kılar, ibadet eder. Günümüzde zaferler İslam'a uymayan şekilde kutlanıyor. Şampiyonluğu da zafer olarak kabul edeceksek Demba Ba'nın Sultanahmet Camisi'ni zikretmesi, sabah namazına çağırması anlamlı bir mesaj. Demba Ba'nın sevenlerini ve taraftarlarını en kıymetli ve en değerli olana çağırması çok güzel."

TURİSTLERİN DE İLGİSİNİ ÇEKİYOR
İshak Kızılaslan, Demba Ba'nın Sultanahmet Camisi'ni tercih etmesinin nedeni konusunda "Burada namaz kılmış. Namaz kılan bir kişinin buraya gelmeyi arzu etmesi çok normal. Turistlerin en çok ziyaret ettiği camilerden biri" diye konuştu.

Senegalli oyuncunun camiye gelmesi halinde tanışmak istediklerini anlatan Kızılaslan, Demba Ba'nın bir sabah namazı için Sultanahmet Camisi'ni tercih ettiğini ve gösteriş yapmadan bunu gerçekleştirdiğini ifade etti.

Taraftarların statlarda birbirine hakaret etmemesi gerektiğinin altını çizen Kızılaslan, sivil toplum örgütlerinin taraftarların camilerde buluşmaları için organizasyonlar yapmasının da faydalı olacağını söyledi.

"BEŞİKTAŞ, İNANÇLA VE ŞEVKLE OYNUYOR"
Kendisinin de amatör futbol oynadığını vurgulayan Kızılaslan, üniversite yıllarında profesyonel teklif aldığını ancak eğitimi nedeniyle devam edemediğini dile getirdi.

Maçları izlediğini kaydeden İshak Kızılaslan, Beşiktaş'ın da ligde iyi gittiğini vurguladı. Siyah-beyazlı takımın inançla ve şevkle oynadığını anlatan İshak Kızılaslan, "Çok arzulular, bu hoşuma gidiyor" diye konuştu.

CAMİ CEMAATİ DE BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLUĞUNDAN YANA
Sultanahmet Camisi'nin cemaati de Demba Ba'nın sabah namazı çağrısına destek verdi.

Beşiktaşlı olduğunu belirten Ferhat Kılıç, Çarşı Grubu olarak Demba Ba'dan büyük işler beklediklerini ve şampiyon olmaları halinde sabah kalkıp camide yer alacaklarını dile getirdi.

Siyah-beyazlı takımı tutan Ramazan Kılıç da takımlarının şampiyon olması halinde topluca namaz kılmaya geleceklerini, Sultanahmet Camisi'nin tarihi yapısıyla bölgenin belkemiği olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe'yi desteklediğini belirten Çetin Demir, Beşiktaş'ın şampiyonluğuna destek verdi. Demba Ba'nın bu sözlerini çok takdir ettiğini kaydeden Demir, "Her futbolcunun yapması gereken davranış. Bu yüzden Beşiktaş'ın şampiyon olmasını isterim. Demba Ba, bu nedenle takdir ettiğim bir oyuncu. Beşiktaş şampiyon olsun ben bile geleceğim" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a sempati duyduğunu açıklayan Batuhan Yalnızyiğit ise "Beşiktaş şampiyon olsun, değil sabah namazına, şükür namazına bile gelirim" dedi.

NTV Spor