Samasung Note5 Hızlı Şarj Olmama Sorunu [ ÇÖZÜLDÜ ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lazzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar 2-3 gün önce bu çözümü buldum ve o günden beri deniyorum her seferinde telefon hızlı şarja geçiyor.

İlk önce telefonumuz niye hızlı şarj olmyuor onu açıklayayım ( benim telefonumun sorunu bu) : Telefonun şarj adaptörü bozuk değil, bozuk olan şey usb kablosu.

Gelelim benbu sorunu nasıl çözdüm. Bu sorunu daha önceki Samsung telefonlarımdan kalma ( muhtemelen bir tanesi galaxy s1 den bir tanesi s2 den kalma) kablolar ile çözdüm. Cihazı şarja takarken kendi usb kablosu yerine bu eski usb kablolarını hızlı şarj adaptörüne taktık ve her seferinde telefon tek takmada hızlı şarja geçiyor. Bu denediğim eski Samsung kabloları tamamen orijinal kablolar onu da dipnot olarak belirteyim. Kabloların resmi aşağıda bulunuyor. Birisi Samsung U2 Birisi U6 serisi kablo. Her 2 siyah kablo da hızlı şarj modune tek seferde geçirdi. ilerleyen zamanlarda Note5 in kendi usb kablosunu servise götüreceğim. Kablonun değişmesi için cihazın serviste kalması gerektiğini de dipnot olarak belirteyim. İnşallah sizinde sorununuz böyle çözülür, herkese iyi forumlar.

Ep3prg.jpg

jjBjXW.jpg

zYnYYY.png

pharlep

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 2 tane note 5 var aynı şarj aleti birini hızlı şarj yapıyor diğerinde kablo şarj telefonda sorun var bence???

muratguler81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bu sıkıntı nadiren olmakla birlikte benim Note 5 cihazımda da var ve net bir açıklama hiçbiryerde yok.. YouTube videolarının birinde siyah kablo takarak hızlı şarj almasını sağlıyor biri ama ne kadar doğru bir çözüm emin değilim. Sorunu daha sık yaşayan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Kablo değiştirerek ben sorunu çökmüştüm.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
o u2 kablo meşhur olmuş bende 15liraya almıştım onda kardeşim tabletini şarj ede ede kaktı onu acımasız gerçekler vol.1.2.75 şarj aletlerinde ilk bozulan her zaman usb kablo olur şarj aleti bozulunca bunu mutlaka fark edersiniz ses ve ışık çıkartır biraz duman da olabilir...tabletin şarjı ve kablosu ile 5v 2000mAh ile gt-s5360'ı şarj edince oh be bataryamdan fazla güç veren bişey diyecekti...

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Samsungun verdiği kablo kalitesiz , kabloyu değiştirin çözüm bu

Elifelif

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denedim ama olmadı sorun çözülmedi güncelleme sonrası oldu. Yok mu yapacak bisi