Said-i Nursi İncileri

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Sünen-i Ebî Dâvûd'da zikredilen bir hadîs-i şerîfte; "Her yüz senede bir müceddid zâhir
olur (ortaya çıkar). Ümmetimin işlerini yeniler." buyrulmuştur.

andy_dufresne

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Nurcu olupda bana Atatürk'e hakaret etmemiş, Atatürk'ü seven birini gösterin davanıza ortak olayım...

Sevgili Militarist ben nurcuyum ve küçük yaştan beri sürekli bu işlerle haşır neşir oldum. aynı zamanda ailemde beni teşvik etmiştir.. fakat yemin ederim ki Atatürk hakkında tek bir kötü söz söylenmedi. Hatta bir veya iki defa konuşulduysada O'nun dahi oludugndan bahsedilmiştir ve bende buna kesinlikle katılıyorum.

Konuşulmamasının en büyük nedeni konu olarak iman mevzularının daha fazla yer bulmasındandır.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
özel.üye dedi ki:
Çok kesin konuşma. Hz.Muhammed ( SAV. ) öldükten sonra Halife olarak Gelen Hz.Ömer ( R.A )'in hayatını bir oku. Nerde bir eksiklik görüyorsan bize de söyle? Hayatını Kur'an ve Sünnet üzerine yaşamış birisidir "O".

Sayın Özel.üye,

Ömeri size bir de Elmacık anlatsın isterseniz.Biz anlatsak şaibeli diyebilirsiniz.

Elmacık kardeşim,

Senden de bir istirhamım olacak,Lütfen kilitli konuların altına bir son söz yazman gerektiğinde aynı hakkı diğerlerine de tanı eğer buna yetkin yoksa o zaman sende yazma çok büyük bir haksızlık yaptığını görmüyorsun sanırım.Neredeyse tüm dini konularda kilitten sonra senin bir yazın daha peydah oluyor.Bu durumu haklı görmediğini umuyorum.Tanıdığım kadarıyla bu aklına gelmemiştir diyorum çünkü sana yakıştıramıyorum.

Sevgiler...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sayın orcagada,

Ben Elmacık'a sormadım ki o anlatsın. Ben ondan değil sizden duymak istiyorum. Buyrun anlatın.
Sonuçta herkes fikirlerini söylüyor.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Ben bir manevi alemde, İslam Deccalini gördüm. Yalnız bir tek gözünde teshirce bir manyetizma gözümle müşahade ettim ve onu bütün bir münkir bildim. İşte bu inkarı mutlaktan çıkan bir cüret ve cesaretle mukaddesata hücum eder.(...) Fakat kahraman ve mücahit ordunun ve dindar milletin ruhundaki nuru iman ve Kuran ışığıyla hakikati halâ göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılıyor. (Şualar458-459,Siracun Nur 247)

Saidi Nursi, başlangıçta şifreli olarak işaret ettiği Deccalin kim olduğunu daha sonra şöyle anlatıyor:
Ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir Hadisi Şerifin ihbariyle Kurânâ zararlı bir adam çıkacak demiştim.Sonra Mustafa Kemalin o adam olduğunu zaman gösterdi. (Emirdağ Lahikası I/278,Yirmiyedinci mektuptan Sabık Reis Cumhura ve üç makama gönderilen istida)

Saidi Nursi, Mustafa Kemale yönelik Deccal suçlamasında daha da ileri giderek şunları yazar:
Lozan Muahedesinde söz veren ve pek şiddetli ve dehşetli hücumlarına rağmen hiçbir hakiki Müslüman Türkü Protestan yapamayan ve Milleti İslam için pek zararlı olduğunu efâaliyle ispat eden ve Hadis Şerifin haber verdiği o müthiş şahıs kendisi olduğunu(yani Deccal, y.n) hayat ve mematiyle gösteren Mustafa Kemale bir mahrem eserde din yıkıcı Süfyanâ dediğimizi (...) (Emirdağ Lahikası I,50,51Yirmiyedinci Mektuptan Mahkemei Kübraya Şekva ve Müdafaatın Bir Haşiyesi olan Parçanın Hülasasıdır, Ayrıca Müdafaalar, 226-227

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bana, 'Sen şuna buna niçin sataştın?' diyorlar. Farkında değilim; karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor, içinde evladım yanıyor, îmanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, îmanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda birisi beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış, ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hadise bir kıymet ifade eder mi?
Dar düşünceler, dar görüşler!.

http://www.risaleara.com/oku.asp?id=3021&a=dar%20g%F6r%FC%FEler

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Militarist dedi ki:
Hz. Muhammet değil Hz. Muhammed!

Hz. Muhammed Allah'ın kelamını kaleme dökmüş, said Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığını kaleme dökmüş...

Kim takar 19. mektubu, isterse milyar mektub olsun...

Yok pencereden bakmışta dışarda kızlar varmışda 50 sene sonraki hallerini görmüşde biri Adile Naşit'mişde..

Yok Ata'nın huzuruna çıkmışda Ata ter dökmüş dili tutulmuşda..

Yok şeyh sait'in intikamı alınacakmışda..

Yok özgür bir sözde kürdistan tohumu ekiyormuşda..

Neyse, benden bu kadar...

ya böyle mahluklarn böyle saçmalıklarını gördükçe birkez daha anlıyorum cennetin ucuz, cehenneminde lüzumsuz olmadığını....

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Madem ki nur-u hakikat, imana muhtaç gönüllerde tesirini yapıyor; bir Said değil, bin Said fedâ olsun. Yirmi sekiz sene çektiğim ezâ ve cefalar ve mâruz kaldığım işkenceler ve katlandığım musibetler hep helâl olsun. Bana zulmedenlere, beni kasaba kasaba dolaştıranlara, hakaret edenlere, türlü türlü ithamlarla mahkûm etmek isteyenlere, zindanlarda bana yer hazırlayanlara, hepsine hakkımı helâl ettim.
Âdil kadere de derim ki:
Ben senin bu şefkatli tokatlarına müstahak idim. Yoksa herkes gibi gayet meşru ve zararsız olan bir yol tutarak şahsımı düşünseydim, maddî-mânevî füyûzât hislerimi feda etmeseydim, İmân hizmetinde bu büyük mânevî kuvveti kaybedecektim. Ben maddî ve mânevî herşeyimi feda ettim, her musibete katlandım, her işkenceye sabrettim. Bu sayede hakikat-i imaniye her tarafa yayıldı. Bu sayede Nur mekteb-i irfanının yüz binlerce, belki de milyonlarca talebeleri yetişti. Artık bu yolda, hizmet-i imaniyede onlar devam edeceklerdir. Ve benim maddî ve mânevî herşeyden ferağat mesleğimden ayrılmayacaklardır. Yalnız ve yalnız Allah rızası için çalışacaklardır.
Benimle beraber çok talebelerim de türlü türlü musibetlere, ezâ ve cefâlara mâruz kaldılar, ağır imtihanlar geçirdiler. Benim gibi onlar da bütün haksızlıklara ve haksız hareket edenlere karşı bütün haklarını helâl etmelerini isterim. Çünkü onlar bilmeyerek kader-i İlâhînin sırlarına, derin tecellîlerine akıl erdiremeyerek bizim dâvâmıza, hakikat-i imaniyenin inkişafına hizmet ettiler. Bizim vazifemiz onlar için yalnız hidayet temennisinden ibarettir. Bize ezâ ve cefâ edenlere karşı hiçbir talebemin kalbinde zerre kadar intikam emeli beslememesini ve onlara mukabil Risale-i Nur'a sadakat ve sebatla çalışmalarını tavsiye ederim.
Ben çok hastayım. Ne yazmaya, ne söylemeye tâkatim kalmadı. Belki de bunlar son sözlerim olur. Medresetü'z-Zehranın Risale-i Nur talebeleri bu vasiyetimi unutmasınlar..
http://www.risaleara.com/oku.asp?id=3740

onur25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burdan ikide bir kürt said diyenlere sesleniyorum:
Eğer onun kitabını bir okursanız Türkçe yi ne kadar güzel kullandığını dilimizi yabancı kelimelrin istilasından kurtardığını ve bugün bir türlü hepimizin de kabul ettiği dilimiz taahrip konusunda şiddetle karşı durduğunu göreceksiniz. Ka'mus okuduğunu dili çok güzel kullanmak için biliyor muydunuz?

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burdan ikide bir kürt said diyenlere sesleniyorum:
Eğer onun kitabını bir okursanız Türkçe yi ne kadar güzel kullandığını dilimizi yabancı kelimelrin istilasından kurtardığını ve bugün bir türlü hepimizin de kabul ettiği dilimiz taahrip konusunda şiddetle karşı durduğunu göreceksiniz. Ka'mus okuduğunu dili çok güzel kullanmak için biliyor muydunuz?

En basit,en gözönünde olan gerçeklere bile kendi pencerenizden bakmanız inanılır gibi değil.Kürt Saitin konuştuğu dili bir türkün anlaması oldukça zordur.Örneğin;

Barla lahikasından,

Üçüncü İşaret: Risale-i Nur eczaları, bütün mühim hakaik-i imaniye ve Kur'âniyeyi, hattâ en muannide karşı dahi parlak bir surette ispatı, çok kuvvetli bir işaret-i gaybiye ve bir inâyet-i İlâhiyedir. Çünkü hakaik-i imaniye ve Kur'âniye içinde öyleleri var ki, en büyük bir dâhi telâkki edilen İbni Sina, fehminde aczini itiraf etmiş, "Akıl buna yol bulamaz" demiş. Onuncu Söz risalesi, o zâtın dehâsıyla yetişemediği hakaiki, avamlara da, çocuklara da bildiriyor.

Hem meselâ, sırr-ı kader ve cüz-i ihtiyarînin halli için, koca Sa'd-ı Taftazanî gibi bir allâme, kırk elli sayfada, meşhur Mukaddemât-ı İsnâ Aşer namıyla telvih nam kitabında ancak hallettiği ve ancak havassa bildirdiği aynı mesâili, kadere dair olan Yirmi Altıncı Sözde, İkinci Mebhasın iki sayfasında tamamıyla, hem herkese bildirecek bir tarzda beyanı, eser-i inâyet olmazsa nedir?

fazla söze gerek var mı?

ersen64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlamak isteyenler anliyorlar, anlamak istemeyenler elbette anlamıyacaklar.Çünkü bahanelerinden kendilerini kurtaramazlar...
Anlayana sivri sinek saz,
Anlamayana davul zurna az.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ersen64 « 31 19 Mayıs 2008, 00:15 »

Değerli Arkadaşlar,

Çin depreminin düşündürdükleri....
Birincisi: Allahın şakası olmadığı herkes bilmesi gerekli, lütfen bu depremle ilgi foto ve videoları gözden geçiriniz...
İkincisi: Birtek tokat hiddeti gözterdiği gibi, birtek ikramda muhabbeti gösterir....
Üçüncüsü: Zamanı Ademden beri itaat eden milletlere mükafat, isyan edenlere mücazat (ceza) gelmesi tesadüfü değildir....

Allah insanlığı bu feleketlerden, imanın nuruyla kurtarsın diye dua edelim....

Mehmet arkadaşım kusura bakmasın...,

http://forum.shiftdelete.net/index.php/topic,35597.30.html

Bu linkte konu kilitli olduğu için cevabı buraya attım.Bu yüzden Mehmetten özür diliyorum.

Ersen64 bu yazıda sen ne yazdığının farkında mısın?Sanki bu doğal felaketleri tanrının bir cezalandırması sınıfına sokmuşsun.Sen sandığımdan daha sünger kafalıymışsın.

Orada ölen masumlar yok mu dengesiz yobaz.Ancak sen gibi düşünen biri yazardı bunu.Aklıma bizdeki büyük deprem sonrası elinde ""7,4'ü unuttunuz mu?"" yazılı pankartlarla yürüyen türbanlılar geldi.Çoluk-çocuk,baba-oğul, anne-kız ezile ezile öldü sizin yorumunuza bak.Sanki haketmişler gibi,suçları karşılığında cezalandırılmışlar gibi.Yazıklar olsun buna inanıp o insanlara günahlarının karşılığıymış diyerek kalbini kapatanlara.

Sizin olacağınız,barınacağınız cennete bile tenezzül etmem.Sen gibiler oradaysa cehennem daha evladır.Kendi tanrını bizim gösterdiğimizden bile cani göstermişsin.

Bize demediğini bırakmayan forumun müslümanlarının sana neden birşey demediklerini de anlamak çok zor.

Bu laflar benim bile zoruma gitti ama sizlerden tık yok helal olsun...

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
gollum hayali hobbit ve ihanetci arkadasım sen git tolkien evreninde hayali kahramanlıgına devam et.
Yada git yuzuk peşinde falan koş..yoksa o hayali nickinin hikayesindede oldugu gibi bu sefer yeryuzunde degil
öbür dünyada ateslerin icine duseceksin..
Hala tehlikeli sularda yuzmeyi bırak bence..

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Çin depremi günahkar insanları dünyadan yok etmek için mi geldi? Böyle bir yargıya nereden varıyorsunuz, saçma bir sebep... Sonuçta günahları çok olupta ölenlerde var sevapları çok olup ölenlerde ama herkes kendi derecesine göre işledikleri ve yaptıklarına göre ya Cennet'e gider ya da Cehennem'e gider. Aynı anda öldüler diye aynı yere gidecekler diye bir sonuç olamaz.

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sayın Özel.üye ,

Bu konu buranın değildi malesef kilitli olduğundan asıl konu mecburen yazdım buraya.O yüzden uzatmak istemiyorum.

Ama ben de zaten tam olarak dediğinizi savunuyorum.Tabi ki dini olarak değil.Ancak Ersen64'ü tekrar okursanız sanırım ne demek istediğimi anlayacaksınız.Yansıtma bana değil ona aittir.Adil davranmanızı umarak,

Saygılar...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sayın Orcagada ,

Allah (C.C.) istediği halkı helak eder, helak eder ama bunlar onun hepsinin günahkar olduğunu göstermez. ERsen64'ün cevabını tam olarak veremediğini düşünüyorum. Anlatmak istediğini tam anlatamadı.

Size ateist düşüncelerinizden dolayı katılmıyorum ama olası felaketlerin sadece günahkar insanları silmek için geldiğini düşünmüyorum bu konuda mutabıkız. Fakat Allah'ın helak ettiği bir toplumda sevapları çok olan insanlarda olabilir ve onlarda Allah katındaki derecelerine göre mukafatlandılırlar. Ölüm her ne kadar aynı zaman ve aynı mekanda bir çok insana uğrasa da sonuçta Allah katındaki derecesine göre ceza alır.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
eray045 dedi ki:
Ben bir manevi alemde, İslam Deccalini gördüm. Yalnız bir tek gözünde teshirce bir manyetizma gözümle müşahade ettim ve onu bütün bir münkir bildim. İşte bu inkarı mutlaktan çıkan bir cüret ve cesaretle mukaddesata hücum eder.(...) Fakat kahraman ve mücahit ordunun ve dindar milletin ruhundaki nuru iman ve Kuran ışığıyla hakikati halâ göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılıyor. (Şualar458-459,Siracun Nur 247)

Saidi Nursi, başlangıçta şifreli olarak işaret ettiği Deccalin kim olduğunu daha sonra şöyle anlatıyor:
Ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir Hadisi Şerifin ihbariyle Kurânâ zararlı bir adam çıkacak demiştim.Sonra Mustafa Kemalin o adam olduğunu zaman gösterdi. (Emirdağ Lahikası I/278,Yirmiyedinci mektuptan Sabık Reis Cumhura ve üç makama gönderilen istida)

Saidi Nursi, Mustafa Kemale yönelik Deccal suçlamasında daha da ileri giderek şunları yazar:
Lozan Muahedesinde söz veren ve pek şiddetli ve dehşetli hücumlarına rağmen hiçbir hakiki Müslüman Türkü Protestan yapamayan ve Milleti İslam için pek zararlı olduğunu efâaliyle ispat eden ve Hadis Şerifin haber verdiği o müthiş şahıs kendisi olduğunu(yani Deccal, y.n) hayat ve mematiyle gösteren Mustafa Kemale bir mahrem eserde din yıkıcı Süfyanâ dediğimizi (...) (Emirdağ Lahikası I,50,51Yirmiyedinci Mektuptan Mahkemei Kübraya Şekva ve Müdafaatın Bir Haşiyesi olan Parçanın Hülasasıdır, Ayrıca Müdafaalar, 226-227