Sahurda içilen çay nasıl olmalı ?

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, oruç tutanları en çok zorlayacak şeylerin başında susuzluk geldiğini ve tüketilen demli çayın su ihtiyacını artırdığını belirtti .

sahurda-icilen-cay-nasil-olmali.jpg

Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, Ramazan'da nasıl beslenilmesi gerekmekde olduğunu anlattı. Duman, Ramazan'da kilogram vermenin mümkün olduğunu belirtirken, sahurda içilen demli çayın da susuzluğu arttırdığını belirtti .
Sahurda içilen demli çayın su kaybettirdiğini açıklayan Duman, "İftar ve sahura çok büyük bir bardak su ile başlayalım. İftar ile Sahur arası zaman kısa olduğundan yemek ertesi sürekli azar azar şu içmeye ve bu suyun oda ısısında olmasına itina gösterin. Suyun en iyi kaynağı sebze ve meyveler. Yoğun magnezyum, potasyum ve lif açısından zengin olan domates, salatalık gibi çoğu sebze ortalama yüzde 95 oranında su içerir" diye belirtti .

İftarda doğru beslenmek lazım geliyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz Duman, Ramazan'da beslenme ile alakalı bilgiler verdi. Duman, "Vücudun ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılamak için sahur ve iftarda doğru beslenmek lazım geliyor . Kilo vermek için gelen hastalarımıza ya da danışanlarımıza çoğu vakit 6 öğün demek oluyor ki azar azar sık sık beslendiren programlar yazıyoruz fakat bazen de uzun aralıklı diyetler öneriyoruz. Demek istediğim oruç tutarken de sağlıklı beslenme beraberinde diyetimize de devam edebiliriz. Hatta Ramazanda iftar ve sahurda doğru beslenme ile doğal detoks etkisine kavuşabiliriz" diye belirtti.

Ajans34

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
iyi güzelde çay olmadan olmuyor ki

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Her sahur içerim, aman aman bir Susuzluk çekmedim daha

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kendi ön görüme göre çok demli çay boğazda acı tat bıraktığından susatır , aksi halde sanmıyorum. :)

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Çok açık çayda tat vermiyor şekerli su gibi, tabiri ile "imamın abdest suyu gibi" :D

Çok fazla demli koyu değilde, Orta şeker iyidir. :)

bozkurtnevzat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cevap basit sıcak olmalı asıl içilmedeginde susuzluk çekersin

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
neden ben susuzluk çekmiyorum sahurda en az 4 bardak çay içerim :D

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
1 bardak çay içiyorum sahurda bir bardak süt bir bardakda su bugüne kadar susamadım :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Çay vücuttan suyu atar. O yüzden yeşil çay için.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
biz neyapak ölekmi isvecte oruc 21 saat tutuluyor :(
saat 10dan sonra gunes batiyor 2 civari dogmaya basliyor