Sahte-Fake-Çakma Bataryalar Nasıl Ayırt Edilir ?

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
S3 kullanıyorum bataryadan biraz şikayetçiyim.Parlaklık 0 iken 2 dk video çekiyorum %1 gidiyor.İnternette dolaşırkende aynı şekil.Bataryada sorun var belki diyerekten orjinal batarya almaya karar verdim.

İnternetten baktığımda 2100ma lık pil 70tl ortalama.Telefoncularda 30-40 tl. Bu uçurum neden çin malından mı yoksa internet kazığı falan mı ? Nasıl ayırt edilir sahte bataryalar? Bilen bir arkadaş aydınlatırsa çok sevinirim.

Bu arada samsungun orjinal çıkarttığı 3000ma lık pil sipariş ettirdim 85 tl ye bu da var pda teknolojiden.Bu pili kullanan varsa yorum kullansın

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş konuyu Araplara İngilizlere ve bize hitaben açmış

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Original batarya tek çeşittir gri üzerine siyah yazı. Ondan al.

sumeyrademirci

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eski bir samsung kullanıcısı olarak bende böyle bir sorunla karşılaştım, yan ürünler orjinalleri kadar performans vermiyorlar. Hem şarj olarak hemde kullanım ömrü olarak etkisi gerçekten sıkıntı verici bir durum onun için bu pda teknolojisi kullanılan bataryaları bende duymuştum ama ne yazık ki kullandığım telefonu elimden çıkardıktan sonra haberim oldu bu durumdan.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bende sahte bi batarya almıştım orjinal ayağına satıyorlar hem de avea'da. Avea'dan bir daha ölsem bir şey almam neyse batarya 4 ayda öldü.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
O aldığım 3000ma batarya da mı orjinal değil yani ?

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bende s2 ye turkcell den batarya almistim telefonum patliycakti. Butun isiklari yanip sonuyordu kapali halde acinca kendini kapatiyodu bende bundan sonra olsem turkcell den bi sey almam

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ben 2 senedir SII ye 4 kere batarya aldım Turkcell den ve herkese tavsiye ediyorum . Adamlar işini iyi yapıyor. Not ; avea lıyım.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bataryanın sahte olduğunu anlamak çok kolay 2 hafta kullandığınızda telefon a bişey olmazsa batarya orjinaldir :p

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben 3 hafta bile kullanamadim bozuluyodu cok sukur erken farkettim bi sey olmadi

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Senin ki tanidik diye veriyo ama cogu oyle yapiyo benim orjinal bataryada made in Korea finished vietnam yaziyor kardesimin telefonunda made in china yaziyor yani cogu telefoncu orjinali aliyor sahte koyuyor :D

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Nokia batarya almıştım, üzerinde pili hareket ettirince değişen hologramlar vardı, ordan anlaşılıyordu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Siz bir de deji batarya kullanmayı deneyin. yan ürün fikriniz değişecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
saka gibi yaa niye böyle oluyo ki ben de s3 kullanıyorum ve sarjım cok erken bitiyor gun aşırı sarja takmam gerekiyo ve işim gereği bu olay beni çok zorluyor lütfen çözum ve onerilerinizi yazın rica ediyoruum :(:devil:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
valla bende samsung galaxy mini batary alıcam bugun ama her bayi farklı diyo orjınal nasıl anlasılır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu Deji için araştırdım bir çoğu iyi bir çoğu da iyi olmadığını söylüyor

ataince

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sakın telefonculardan alma telefoncular ürünü satmak için her şeyi yaparlar. Burada 3 sene önce nasıl kazıklandığımı anlatıp milletin başını şişirmeyeceğim ufak bir anı anlatayım.

Telefoncuya gittim s2 bataryası istedim. Oda yok ama istiyorsan getirtirim dedi. Getirtti. Birebir aynı hatta üzerinde orijinallik amblemi bile vardı batarya getirtmiş. Ne kadar dedim 15tl dedi. Orijinal değil mi dedim değil dedi. Orijinal dese 50tl dese verecektim. Güvenilir marketler ve siteler hariç batarya almayın aldırmayın. Telefonculardan sakın alışveriş yapmayın %99 yalancıdır.

Orijinal samsung bataryalar böyle bir kabın içinde gelir (teknosadan almıştım)

ru4sqw.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim telefon bataryası bozuldu servise gönderdim bataryasını değiştirdiler ama batarya orjinal olup olmadığını anlayamadım bana yardımcı olabilirmisiniz. bataryanın üzerinde
3.8 V lion batery B 600BE 2600mAH
SN:YS1DB08HS/2-B
2013.11.08
yazıyor acaba orjinalmi çakmamı anlayan varmı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim telefon bataryası bozuldu servise gönderdim bataryasını değiştirdiler ama batarya orjinal olup olmadığını anlayamadım bana yardımcı olabilirmisiniz. bataryanın üzerinde
3.8 V lion batery B 600BE 2600mAH
SN:YS1DB08HS/2-B
2013.11.08
yazıyor acaba orjinalmi çakmamı anlayan varmı bu konuda yardımcı olabilirmisiniz