Merhaba , geçenlerde laptopuma bir antivirüs yükledim 1-2 gün sonra bilgisayar yavaşlayınca sahte bir program olduğunu anladım, ilk başta windows açılırken systemc4509.exe başlatılsınmı uyarısı veriyordu, windowsun kendi dosyasıdır dedim ve geçtim, sonra sidebar daki simgeler yok oldu ve geri getiremedim, sonra başlat tuşunu kullanamadım tıklayınca açılıyor görüntü öyle kalıyordu işlem yapamıyordum başlatla, sonra internet gitti biraz kurcalayınca internet servisinin durdurulduğunu öğrendim ve düzeltemedim, sonra windows7 teması gitti windows klasik teması geldi ve tema değiştiremiyordum öyle kaldı, 2-3 virüs programıyla tarattım bişeyler buldular ama durum aynı, daha iddialı virüs programları yüklemeyi denedim bu seferde windows installer hizmeti kapalı gibisinden birşeyler dedi yükleyemedim, pc normal modda sanki güvenli moddaymış gibi çalışıyor gibi geldi ve sadece güvenli modda doğru dürüst işlem yapabiliyorum. Bilgilerimi yedekledim apar topar bende fakat çözümün formattan başka birşeyler olabileceğini düşünen arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler...
NOT: Sahte programın dosyalarını tamamiyle sildim çoktan, Sahte programı kurduktan sonra birkaç tane registry dosyasına(???.reg) tıkladım programın yanında verilen kayıt defterinde birşeyler değiştirdi galiba ondan olduğundan şüpheleniyorum..
NOT: Sahte programın dosyalarını tamamiyle sildim çoktan, Sahte programı kurduktan sonra birkaç tane registry dosyasına(???.reg) tıkladım programın yanında verilen kayıt defterinde birşeyler değiştirdi galiba ondan olduğundan şüpheleniyorum..