sahibinden telefon satış

dtkaandeveci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
sahibinden den telefon satıcam yarın nelere dikkat etmeliyim

Crexii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
22
sahibinden den telefon satıcam yarın nelere dikkat etmeliyim
Yanına sağlam bir kişi al-belki 3 kişi gidebilirsiniz.Adam eğer işi biliyorsa yavaştan bahane üğretebilir.Yani fiyat düşürmeye çalışabilir.Adama bahane verme adamı kaçırmada.Eğer ölü fiyat veriyorsa bence verme :) zaten bu piyasaya göre iyi oldugunu düşünecektir bence.Tüm eşyalarıyla vermeyi unutma birşeyi unutunca başlıyorlar çene çalmaya...Kısacası adamın yanına tek gitme.Dikkat et.Ölü fiyata verme.Sosyal mesafe koru :)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Satan kişi sen isen dert edecek birşey yok alan düşünsün :D Sen malına güveniyorsan sıkıntı olmaz.

Sen telefonu götürürsün alıcı inceler okey ise parayı verir alır sayarsın.

Sahibinden gibi siteler üstünden yok sen telefonu gönder ben havale yaparım hesaba gönderirim sonra vb tarzı yalanlara sakın kanma bu arada.

Not: Yanına 3 kişi al 5 kişi al flan bence biraz saçma kavgaya mı gidiyon :D Merkezi biryere çağır yeter çok ücra arka mahalle tarzı yerlere gitme yeterli.

dtkaandeveci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
para işini nasıl halledebilirim yüksek mevla adam çok
Satan kişi sen isen dert edecek birşey yok alan düşünsün :D Sen malına güveniyorsan sıkıntı olmaz.

Sen telefonu götürürsün alıcı inceler okey ise parayı verir alır sayarsın.

Sahibinden gibi siteler üstünden yok sen telefonu gönder ben havale yaparım hesaba gönderirim sonra vb tarzı yalanlara sakın kanma bu arada.

Not: Yanına 3 kişi al 5 kişi al flan bence biraz saçma kavgaya mı gidiyon :D Merkezi biryere çağır yeter çok ücra arka mahalle tarzı yerlere gitme yeterli.
para işini nasıl halledebilirim yüksek mevla çünkü çok itopik olacak belki ama sahte para felan verirse oturup hepsini tek tek inceleyemem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanına sağlam bir kişi al-belki 3 kişi gidebilirsiniz.Adam eğer işi biliyorsa yavaştan bahane üğretebilir.Yani fiyat düşürmeye çalışabilir.Adama bahane verme adamı kaçırmada.Eğer ölü fiyat veriyorsa bence verme :) zaten bu piyasaya göre iyi oldugunu düşünecektir bence.Tüm eşyalarıyla vermeyi unutma birşeyi unutunca başlıyorlar çene çalmaya...Kısacası adamın yanına tek gitme.Dikkat et.Ölü fiyata verme.Sosyal mesafe koru :)
fiyatta anlaştık zaten hocam inşallah sorunsuz teslim edicem

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
para işini nasıl halledebilirim yüksek mevla çünkü çok itopik olacak belki ama sahte para felan verirse oturup hepsini tek tek inceleyemem

YÜksek mebla ise bence yan yana ike hesaba havale şeklinde yap alışveriş. Öyle sokak ortasında dediğin gibi sahte para mı kontrol edilir. Adam incelesin beğendi ise havaleyi yap telefonu al dersin kontrol edersin para yattımı transferi yaparsın. ( Bu olayı önceden adam ile konuş ama böyle yaparız alışverişi diye )
3-5 bin TL para sokak ortasında öyle sayılmaz .

dtkaandeveci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
YÜksek mebla ise bence yan yana ike hesaba havale şeklinde yap alışveriş. Öyle sokak ortasında dediğin gibi sahte para mı kontrol edilir. Adam incelesin beğendi ise havaleyi yap telefonu al dersin kontrol edersin para yattımı transferi yaparsın. ( Bu olayı önceden adam ile konuş ama böyle yaparız alışverişi diye )
3-5 bin TL para sokak ortasında öyle sayılmaz .
tamam hocam adama yazdım zaten gün içerisinde dönüş alamadım bir sorun çıkmaz diye ümid ediyorum işlek bi caddede teslim edicem.Adam 50 yaşında coluk cocuk sahibi bir sorun cıkacağını düşünmüyorum ama işte insan bi tedirgin oluyor açıkcası

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Sahte para işine dikkat edin.

Bir arkadaş Letgo'da bir sahte para konusu yaşamıştı. Telefonu satıp parayı alıyor. Parayı yatırmak için bankamatiğe gidiyor. Ama bankamatik parayı kabul etmiyor. Paralar sahteymiş meğer.

Yanınızda birkaç kişi ile birlikte gidin bence. Mümkünse de parayı aldıktan sonra sattığımız adam ile beraber bankamatiğe yatırın.

Adam gittikten sonra paralar sahte çıkarsa şikayet ederim diye düşünmeyin. Bu tür iş yapan adamlar sahte telefon hattı kullanıyor. Yani sahte kimlik ile hat alıp o hat ile sizinle irtibat kuruyor. Siz şikayet etseniz de bulamazlar yani.

Özetle tedbiri elden bırakmayın.