Sagopa Kajmer & Kolera - İkimizi Anlatan Bir Şey

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RuNaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
pesimist dedi ki:
DJ Akman, Ege Çubukçu, Ogeday'ın sadece müzikleri iyi. Sen de bunu mu demek istedin

Yo hayır o üç isimden sadece Ege Çubukcu 'nun prodüksiyonu oldukça paralı ve kaliteli hakikaten. Akman olacak velet, Pentium II bilgisarda arabesk Sample 'lar üzerine iğrenç CD Player'ıyla Scrach atıyo, hakkında tek kelime etmeye gerek yok. Ogeday 'da takılıyo öylece, vasat bi' adam, en azından haddini biliyo.

Uzunca bi süre misafirdim SDN 'de Sagopa Kajmer 'e olan hayranlığını biliyorum (:

aliciq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Jerusalem dedi ki:
aliciq dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
aliciq dedi ki:
Sagopa bu albumde gercekten yikmis ortaligi. suana kadar bir pesimistin gozyaslarindan daha bir album yapabilecegine inanmiyordum ama yapti.
Sagopa bu isi Turkiyede en iyi yapan kisi Edebiyat olarak kat kat ustun digerlerinden sound olarakda kaliteli kisilerle featleride var.
Kolera ya gelirsek liriklerini cok begeniyorum ve suana kadar koleranin bir parcasini bile zevkle dinlemis degildim bu albumde kolaysa anlat isimli parcayla kendini gosterdi ve klibide harika.
Cok buyuk bi yol katetmis ikiside. Normal dunyadaki hiphop rap kavrami turkiye deki yasam sitiline uymaz ve uyduralamaz. Sagopa Turkiye yi turk halkini daha dogrusu turkiyede yasayan tum halklarin dinleyebilecegi bir sekilde muzik yapiyor ve basarilida oluyor.

Birde arkadaslar skit e deginmis. Skit leri dikkatli dinlerseniz cok anlamli olduklarinin farkina varirsiniz her skitte baya bir sey anlatmaya calismis Sago.

Sago ins herzamn boyle devam eder. ve albumunude herzamn alirim..

Sagopa Kajmer sanılanın aksine, lirikal anlamda Türkiye 'de dinlenebilirliği en zor Türkçe sözlü Rap müzik üreticilerinden biridir. Özellikle son dört yıldır yaptığı istisnasız bütün parçalarda durgun ve solgun bir ritüel havası var. Sözlerinin çok karmaşık bir yapısı, müziğinin yavaş olması, ticari kaygılardan öte düşündüğünü ve görmek istediğini yapması, söylediklerimi destekler nitelikte. Tabi kulağı Rap müziğe aşina olabilecek herkes için Sagopa Kajmer peynirli ekmek kadayıfı eyvallah ama daha az seçici müzikler yapan asıl üreticiler, karakter-onur-şeref abidesi abiler DJ Akman, Ege Çubukçu, Ogeday gibi kimselerdir.

...anlatabildim mi bilmiyorum ama anladığını umuyorum !

Kusura bakma ama arkadasim Sago dinlediginden supeliyim. Dj Akman ni Hollandada adam yerine bile koymuyorlar ve Sagonun rapi Ogeday, ege ile kiyaslanamacak kadar kotu degil.
Biraz zevk meselesi ama bu kadar da yuh..

Beni yanlış anladığını düşünüyorum.Kıyaslama yapmak bi' tarafa ben Sagopa Kajmer ile o sözünü ettiğim paçozları aynı cümle içerisinde bile zikretmem. Söylemek istediğim şu;
Sen, Sagopa Kajmer 'in Türk yaşam tarzına uygun işler çıkardığından ve herkes tarafından dinlenmesi kolay bir adam olduğundan söz ediyorsun. Bende diyorum ki; Sagopa Kajmer böyle bi' adam değildir, yazdığı sözler kolay anlaşılır değildir, yaptığı Beat 'ler oldukça ağır ve kasvetlidir çoğu zaman, herkesler tarafından dinleneyim diye de müzikal ve lirikal yeteneğinden ödün vermez..
Hal böyle olunca da herkese müziğini dinletemezsin, herkes için müzik yapmış olmazsın, tamam belki herkes için müzik yapma iddiasında olursun ama herkes tarafından dinlenmezsin. Çünkü bazı olmazsa olmazların var, çünkü belirli bir çizgin,duruşun ve tavrın var..
Bu arada inan bana ben kelimenin tam anlamıyla bir Sagopa Kajmer dinleyicisiyim, bu adamın miladından beri.
(Milad : Yeraltı Operasyonu 1998 bilen bilir.)
Tmm kardesim dedigini simdi anladim. yanlis anlamisim seni. ama ben Sago Turkiyede rahat dinlenebilir dediysem onu kasdetmemistim. Turkiyede hala amerikadaki rapcilere ozenti var
sarkilarinda hala bi*ch ve benzeri kelimeler kullaniliyor. amerikan rapcilerinin kizlari orda nasil kucumsedigini, oyuncakmis gibi gorduklerini ve bunlari nasil parcalarina yansittiklarini gorduk ve Turkiyede hala bunlara ozenti var.Demek istedigim bunlar turkiyede olmaz bizim insanlarimiz kadinlari oyle gormuyor.ama iste hala o sekilde rap yapanlar var.Bir ornek verim Cem karaca rock yapiyordu degilmi. Birde cogu rock culara bakin Turkiyede (gerci rock rape gore daha iyi yerlesti tr de) hic kimse cem karaca gibi olmadi yanindan bile gecmedi. cunku rock u turkiyenin dinleyebilecegi sekilde yapiyordu. umarami anlatabimisimdir...:D

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Anlıyorum, sözünü ettiğin adamların zaten ortamda(ortam kelimesinden de nefret ederim ya) hiç bir geçerliliği yok. Bu işi iyi yapanlar da senin kaygılarının farkında.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Klip de Melancholia 'dan çıktı bildiğim kadarıyla.