Sagopa Kajmer & Kolera - İkimizi Anlatan Bir Şey

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RuNaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71

Albümde toplam 21 adet şarkı var. Bunlardan üçü skit olarak belirlenmiş. Birbirinden güzel 18 Sago Rap bizi bekliyor.

CD1
1- Intro
2- Ne Bilirsin
3- Monotonluk Maratonu
4- Bir Var Bir Yok (featuring critical of critical madness)
5- Şampiyonu Şikâr Yarış
6- Gam Tozu ve Dünyanın ninnisi
7- Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine
8- A dan z ye Hiphop Argosu (skit)
9- Süper ikili
10- Kendim İçin
11- Af benim İşim Değil
12- Kolaysa anlat
13- Fani
14- Biraz gülümsemeye ne dersin (skit)
15- Emcee testi (featuring contribution x)
16- Şahit varsa Konuşsun
17- Yarım Gönülle Bir Öpüş
18- Can Havli
19- Malum Tahrip İzleri
20- Herkesin Bir Suçu Var
21- Outro

CD2
1- Intro
2- Ne Bilirsin
3- Monotonluk Maratonu
4- Bir Var Bir Yok (featuring critical of critical madness)
5- Şampiyonu Şikâr Yarış
6- Gam Tozu ve Dünyanın ninnisi
7- Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine
8- Süper İkili
9- Kendim İçin
10- Af Benim İşim Değil
11- Kolaysa Anlat
12- Fani
13- Emcee Testi
14- Şahit Varsa Konuşsun
15- Yarım Gönülle Bir Öpüş
16- Can Havli
17- Malum Tahrip İzleri
18- Herkesin Bir Suçu Var

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Pesi.. nin uzmanlık alanı ne diyelim. :D ;)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Bir şey aynen böyle ayrı yazılması lazımdı. Sagopa bunu nasıl gözden kaçırmış hayretler içerisindeyim :)

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
yok ayrı yazıyordu ben yanlış yazmışım özür pesi :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
yoo birleşik yazıyor. Benden iyi mi bilcen :D

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
pesimist dedi ki:

şaka değildi gercekten öyle yazıyor ayrı yani hata bende ;) 8)

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
pesimist dedi ki:
RuNaL dedi ki:
pesimist dedi ki:
RuNaL dedi ki:
pesimist dedi ki:

Bak hala ne diyo yaaa.. Yahu orjinal ilk 5000 basım özel cd elimde.. Aaaa delirtme beni

öyle desene :D :D bi de hava yapma bana 8) :D :D

Pardon mesajın sonunda gülmeyi unutmuşum. Sert gibi oldu o muhaha :D

:D :D :D

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
pesimist dedi ki:
RuNaL dedi ki:
pesimist dedi ki:
RuNaL dedi ki:
pesimist dedi ki:

Bak hala ne diyo yaaa.. Yahu orjinal ilk 5000 basım özel cd elimde.. Aaaa delirtme beni

öyle desene :D :D bi de hava yapma bana 8) :D :D

Pardon mesajın sonunda gülmeyi unutmuşum. Sert gibi oldu o muhaha :D
:D :D :D yok sa sen öyle değilsindir değil mi? :D :D

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Cidden benim de ilk dikkatimi çeken nokta "birşey" kısmı oldu :(

robokep

Asistan
Reaksiyon puanı
2
guzel album hakkını vermek lazım ama eski albumlerini aratmıyo değil.

alper3189

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adam gerçekten alanında kral be karadeşim:) bu albümü de süper olmuş...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bütün özentilerin elinde Limited Edition ama gel gör ki Emre özel basım alamadı. Okuldaydım albüm çıktığında(Afyon) ve edinemedim bi' şekilde. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Albümde eleştirecek başka BİR ŞEY bulamadık mı abiler ? Sizce nasıl albüm lirikal manada ve sound olarak ?

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
a dan z ye hiphop argosu diye bişey var(şarkı bile diyemiyorum).Saçma sapan bir şeyler söylüyor.O nedir ya ne için koymuşlar albüme anlamadım.Nazar değmesin diye herhalde :-\

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
elektr10 dedi ki:
a dan z ye hiphop argosu diye bişey var(şarkı bile diyemiyorum).Saçma sapan bir şeyler söylüyor.O nedir ya ne için koymuşlar albüme anlamadım.Nazar değmesin diye herhalde :-\

Sözünü ettiğin bir şarkı değildir. O kaydın literatürdeki karşılığı ''Skit'' dir. Yerli yabancı bütün üreticiler albümlerine bu tür materyaller kullanırlar. Hiç yokdan üretilebileceği gibi, herhangi bir filmden yada tiyatro oyunundan alınan bir replik olabilir ya da anlamsız sözlerin ve seslerin toplamıda olabilir. Sagopa Kajmer, hastasıdır bu meselenin. Bütün albümlerinde ve E.P lerinde sıkça duyabilirsin.

Sagopa Kajmer - Pessimist E.PII ''GEMİDE'' filminden bir replik...

- Sıra kimdeydi lan söndürmüşünüz yine cigarayı ? (:

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
Jerusalem dedi ki:
elektr10 dedi ki:

Sözünü ettiğin bir şarkı değildir. O kaydın literatürdeki karşılığı ''Skit'' dir. Yerli yabancı bütün üreticiler albümlerine bu tür materyaller kullanırlar. Hiç yokdan üretilebileceği gibi, herhangi bir filmden yada tiyatro oyunundan alınan bir replik olabilir ya da anlamsız sözlerin ve seslerin toplamıda olabilir. Sagopa Kajmer, hastasıdır bu meselenin. Bütün albümlerinde ve E.P lerinde sıkça duyabilirsin.

Sagopa Kajmer - Pessimist E.PII ''GEMİDE'' filminden bir replik...

- Sıra kimdeydi lan söndürmüşünüz yine cigarayı ? (:

evet o filmi de biliyorumşarkıyıda gercekten harika bilgi için tşkler

aliciq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sagopa bu albumde gercekten yikmis ortaligi. suana kadar bir pesimistin gozyaslarindan daha bir album yapabilecegine inanmiyordum ama yapti.
Sagopa bu isi Turkiyede en iyi yapan kisi Edebiyat olarak kat kat ustun digerlerinden sound olarakda kaliteli kisilerle featleride var.
Kolera ya gelirsek liriklerini cok begeniyorum ve suana kadar koleranin bir parcasini bile zevkle dinlemis degildim bu albumde kolaysa anlat isimli parcayla kendini gosterdi ve klibide harika.
Cok buyuk bi yol katetmis ikiside. Normal dunyadaki hiphop rap kavrami turkiye deki yasam sitiline uymaz ve uyduralamaz. Sagopa Turkiye yi turk halkini daha dogrusu turkiyede yasayan tum halklarin dinleyebilecegi bir sekilde muzik yapiyor ve basarilida oluyor.

Birde arkadaslar skit e deginmis. Skit leri dikkatli dinlerseniz cok anlamli olduklarinin farkina varirsiniz her skitte baya bir sey anlatmaya calismis Sago.

Sago ins herzamn boyle devam eder. ve albumunude herzamn alirim..

pajero

Doçent
Reaksiyon puanı
23
henüz dinlemedim albümü ama güzel olmalı

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
vay... hemserimın yenı albumu cıkmıs ben dınlemem ama alırım 8 10 tane dagıtırız sevenlere şef...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mesele değil, neden bilmiyorum açıklayasım geldi (:

SONRADAN ZINK EDEN EDIT : Keşke alıntı yapsaydım değil mi RuNaL :)

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aliciq dedi ki:
Sagopa bu albumde gercekten yikmis ortaligi. suana kadar bir pesimistin gozyaslarindan daha bir album yapabilecegine inanmiyordum ama yapti.
Sagopa bu isi Turkiyede en iyi yapan kisi Edebiyat olarak kat kat ustun digerlerinden sound olarakda kaliteli kisilerle featleride var.
Kolera ya gelirsek liriklerini cok begeniyorum ve suana kadar koleranin bir parcasini bile zevkle dinlemis degildim bu albumde kolaysa anlat isimli parcayla kendini gosterdi ve klibide harika.
Cok buyuk bi yol katetmis ikiside. Normal dunyadaki hiphop rap kavrami turkiye deki yasam sitiline uymaz ve uyduralamaz. Sagopa Turkiye yi turk halkini daha dogrusu turkiyede yasayan tum halklarin dinleyebilecegi bir sekilde muzik yapiyor ve basarilida oluyor.

Birde arkadaslar skit e deginmis. Skit leri dikkatli dinlerseniz cok anlamli olduklarinin farkina varirsiniz her skitte baya bir sey anlatmaya calismis Sago.

Sagopa Kajmer sanılanın aksine, lirikal anlamda Türkiye 'de dinlenebilirliği en zor Türkçe sözlü Rap müzik üreticilerinden biridir. Özellikle son dört yıldır yaptığı istisnasız bütün parçalarda durgun ve solgun bir ritüel havası var. Sözlerinin çok karmaşık bir yapısı, müziğinin yavaş olması, ticari kaygılardan öte düşündüğünü ve görmek istediğini yapması, söylediklerimi destekler nitelikte. Tabi kulağı Rap müziğe aşina olabilecek herkes için Sagopa Kajmer peynirli ekmek kadayıfı eyvallah ama daha az seçici müzikler yapan asıl üreticiler, karakter-onur-şeref abidesi abiler DJ Akman, Ege Çubukçu, Ogeday gibi kimselerdir.

...anlatabildim mi bilmiyorum ama anladığını umuyorum !

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
DJ Akman, Ege Çubukçu, Ogeday'ın sadece müzikleri iyi. Sen de bunu mu demek istedin

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
ya bende herkese sagopanın veya koleranın yeni albümü çıktımı die soruyodum iyi oldu konu :) ;)

aliciq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Jerusalem dedi ki:
aliciq dedi ki:

Sagopa Kajmer sanılanın aksine, lirikal anlamda Türkiye 'de dinlenebilirliği en zor Türkçe sözlü Rap müzik üreticilerinden biridir. Özellikle son dört yıldır yaptığı istisnasız bütün parçalarda durgun ve solgun bir ritüel havası var. Sözlerinin çok karmaşık bir yapısı, müziğinin yavaş olması, ticari kaygılardan öte düşündüğünü ve görmek istediğini yapması, söylediklerimi destekler nitelikte. Tabi kulağı Rap müziğe aşina olabilecek herkes için Sagopa Kajmer peynirli ekmek kadayıfı eyvallah ama daha az seçici müzikler yapan asıl üreticiler, karakter-onur-şeref abidesi abiler DJ Akman, Ege Çubukçu, Ogeday gibi kimselerdir.

Kusura bakma ama arkadasim Sago dinlediginden supeliyim. Dj Akman ni Hollandada adam yerine bile koymuyorlar ve Sagonun rapi Ogeday, ege ile kiyaslanamacak kadar kotu degil.
Biraz zevk meselesi ama bu kadar da yuh..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aliciq dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
aliciq dedi ki:

Kusura bakma ama arkadasim Sago dinlediginden supeliyim. Dj Akman ni Hollandada adam yerine bile koymuyorlar ve Sagonun rapi Ogeday, ege ile kiyaslanamacak kadar kotu degil.
Biraz zevk meselesi ama bu kadar da yuh..

Beni yanlış anladığını düşünüyorum.Kıyaslama yapmak bi' tarafa ben Sagopa Kajmer ile o sözünü ettiğim paçozları aynı cümle içerisinde bile zikretmem. Söylemek istediğim şu;
Sen, Sagopa Kajmer 'in Türk yaşam tarzına uygun işler çıkardığından ve herkes tarafından dinlenmesi kolay bir adam olduğundan söz ediyorsun. Bende diyorum ki; Sagopa Kajmer böyle bi' adam değildir, yazdığı sözler kolay anlaşılır değildir, yaptığı Beat 'ler oldukça ağır ve kasvetlidir çoğu zaman, herkesler tarafından dinleneyim diye de müzikal ve lirikal yeteneğinden ödün vermez..
Hal böyle olunca da herkese müziğini dinletemezsin, herkes için müzik yapmış olmazsın, tamam belki herkes için müzik yapma iddiasında olursun ama herkes tarafından dinlenmezsin. Çünkü bazı olmazsa olmazların var, çünkü belirli bir çizgin,duruşun ve tavrın var..
Bu arada inan bana ben kelimenin tam anlamıyla bir Sagopa Kajmer dinleyicisiyim, bu adamın miladından beri.
(Milad : Yeraltı Operasyonu 1998 bilen bilir.)