Sağlık Bakanımız çocuk doktorudur

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
13 bebe öldü gene...

Bu sefer İzmir’de.

Edirne’deki 8...

Manisa’daki 2...

Kayseri’deki 7...

İstanbul’daki 5...

Ankara’daki 42 bebe gibi.

*

Hálá deniyor ki, "niye ölüyor?"

*

Sor çocuğa...

"Büyüyünce doktor olucam" der.

Gözde meslektir.

En gözde "damat"tır aynı zamanda...

Doktor isterse, verilir.

Hatta diğer meslekleri aşağılamak için, "beni ne doktorlar istedi ayol" diye atasözü bile vardır kadınlarımız arasında.

Şarkıdır...

"Doktor civanım

Seni istiyor canım!"

Seksidir yani.

Küçük ilanların, büyük vaatleridir...

"Doktordan satılık otomobil."

Kullanılmışsa bile, doktorun kullanmış olması, "kalite" göstergesidir.

"Doktora kiralık" da öyle.

Evini vereceksen, doktora ver.

Temizdir.

Dizisi bile var.

Çok izlenir.

*

Özetle...

Damat oluyor, artist oluyor.

Emlakçı oluyor, şarkıcı oluyor.

Her işi en iyi o yapıyor...

Bi tek kendi işini yapmıyor doktor!

*

Çünkü, sırf üniversite sınavında "fazla puan aldı" diye, sahip olunacak bir vasıf değildir doktorluk... "Fazla oy aldığına göre en iyi o biliyordur" diyerek, her gördüğün badem bıyıklıyı Sağlık Bakanı yapmaman gerektiği gibi.

*

Türk halkı bu gerçeği idrak edene kadar, durmak yok, gömmeye devam.

Yılmaz ÖZDİL

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Dizi gibi adam şu Yılmaz Özdil. :) Her fırsatta alakasız yerlerden girer, öyle bir yere bağlar ki, şaşar kalırız. Mesela, "Erol Taş, Sezercik'e çok kötü davrandı, hey gidi, Başbakan da istifa etmeli".. gibi yazabiliyor adam.. :)

Yılmazcan, Sağlık Bakanını eleştirmeden önce sistemi eleştirmen gerekiyor. CHP'de kaç tane çocuk doktoru var acaba? Ben her zaman eleştirmişimdir bunu. AKP çoğu zaman "tecrübelidir" diye işten anlamayan adamları bakan yapıyor. Peki CHP veya herhangi başka bir parti bu konuda farklı mı? Sağlık Bakanlığı sadece bir örnek, yoksa "Sağlık Bakanı olacak kişinin illa ki çocuk doktoru olması lazım" demek de büyük bir ahmaklık olur.

Ancak Recep Akdağ sonuçta bir doktor. Bir çocuk doktoru. Bu ülkede profesör olmuş. En iyisi mi? Bilmem; zaten "en iyi" kavramı her zaman görecedir. Her halükarda, "süper, çok iyi, muhteşem" bir doktor olmasa da, işin içinden birisi.

Bak bakalım Yılmaz Özdil, CHP bundan önce yaptığı bakanlıklardan kaçında işten anlayan birisini çalıştırdı?

Bu bir parti meselesinden çok ülke meselesi. Bir partiyi seçiyorsun ve bakıyorsun ki yapacağı iş konusunda uzman bir milletvekili yok bu partide. Örneğin Çevre ve Orman bakanı, İnşaat Fakültesi mezunu..

Bu konuda sistem sorunlu, istediğin kadar süper bir partiyi getir iktidara, işin içinden birisinin o işin başına gelmesi genelde çok zor.

Bütün bunların yanı sıra, Sağlık Bakanı'nın çocuk doktoru olmasıyla, bir ilin bir hastanesinde vefat eden 2 bebeğin ölümünü nasıl ilişiklendirdin? Diyorum ya, dizi gibi adam mübarek. Meksikalılarla Brezilyalılar birleşse böyle entrikalı bir dizi çıkaramazlar ortaya..

Sağlık Bakanlığı, üzerine düşen görevi yaptıktan sonra, en kral hastanede bile basit bir görevli hatasından bebeler enfeksiyon kapabilirler. Şu halde Sağlık Bakanı değil, milyon tane bakan bir araya gelse neye yarar?

Üstelik sanki bundan önce bebekler ölmüyorlarmış gibi. Örneğin ben Adana'dayım ve sadece Adana'da, 2007 yılında 0-28 günlük olan 357 tane bebek öldü. Ama bebek ölüm hızı her yıl daha da aşağı çekildi. Buyurun resmi rakamlar:

YILI ÖLÜM HIZI (%)
2003 2,337
2004 2,579
2005 2,268
2006 2,207
2007 2,016

Yani 2003 yılından beri bir istisna dışında bebek ölüm hızında sürekli bir azalış var.

Şimdi bu neyi gösteriyor? Ölen bebekler, Yılmaz Özdil'in umurunda bile değil, zaten aslında Yılmaz Özdil kimin hakkında yazdığını da umursamıyor, "ben paramı bilirim" diyenlerden kendisi..

Not: Yukarıda verdiğim rakamlar resmi verilerdir, TÜİK'den ulaşabilirsiniz. Benim yazımdan, "AKP çok iyi çalıştı bakın çok başarılı, süper gelişmeler göstermişiz, Adana'da böyleyse diğer illerde de böyledir" demişim gibi sonuçlar çıkarmayın. Ben sadece Manisa'da ölen 2 bebeğin, İzmir'de ölen 13 bebeğin Yılmaz Özdil'in umurunda olmadığını, dolayısıyla da yazdığı yazının olayla alakasız olduğunu ıspatlamak için bu verileri kullandım.

Eleştirilmesi gereken falanca hastanede hayatını kaybeden bir bebeğin varlığı değil, "sağlık sisteminde ne yapılmış, bunlar nasıl sonuçlar doğurmuş"; bunları konuşmamız gerekiyor; Yılmaz Özdil gibi "falanca yerde bir bebek öldü, püü Allah çocuk doktoru olacak sağlık bakanının belasını versin"i değil.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bunun gibiler bir dönemde şehitlerin üzerinden siyaset yapıyorlardı hani şu terörün biraz daha azdığı dönemlerde.O zaman askerlerimizin şehit olmasınıda hükümete bağlamışlardı bunlar.Şehit kanından siyaset yapan zihniyet bebek kanından yapmazmı?Hiç şaşırmadım.