Anket Sadece iPhone sevmek

Üretsin mi?

• Evet

Kullanılan: 5 29.4%
  • Hayır

Kullanılan: 12 70.6%

• Kullanılan toplam oy
    17

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Arkadaşlar bence sadece Apple telefon üretsin kafasında bu forum.
Diğerleri üretmesin, bir şey yapmasın.

Diğer telefonlara çöp diyorlar.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Tırnağı etmez diyorsun başka yerde.
Tırnağı etmezden kastım Samsung android dünyasında en iyisi ve iyi bir kalite sunar ama Apple Samsungdan daha iyi kalite sunar.Tırnağı etmez demek Samsung kalitesiz demek değil.Umarım anlatabilmişimdir.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Aynen öyle Google pixel modelleri nasıl bir de onu merak ediyorum fakat ülkemizde satılmadığı için deneyimleyemiyoruz.
Dediğin gibi Google ın Pixel modelleri de iyi ama garanti olmadığı için onu baz almadım.Türkiye’de garantili satılsa alıp kullanmayı düşünürdüm.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Benim için aslında

1 samsung
2 huawei
3 Apple

Ama huawei'nin google ile sorunları olduğu için listemde yer almadı
Huawei aynı diğer Çinli markalar gibi Apple I taklit etmeye bayılıyor.Bu firmanın Google olayına zerre üzülmedim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Bak bence sen hiç birini sevmiyorsun zaten :D. Tek aşkın Apple.
Sevmemekle ne alakası var.Apple ın laptopunun ismi MacBook,Huawei nin Matebook.Burda isim dahil bariz bir taklit var.Bir firmanın kendi ismi,emeği ile bir yerlere gelmesi var,bide taklit ederek bir yerlere gelmesi var.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Sevmemekle ne alakası var.Apple ın laptopunun ismi MacBook,Huawei nin Matebook.Burda isim dahil bariz bir taklit var.Bir firmanın kendi ismi,emeği ile bir yerlere gelmesi var,bide taklit ederek bir yerlere gelmesi var.
Apple'da bir çok OS'dan faydalandı ama... Kartları masaya koyarsan Apple daha fazla çalmış olabilir.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Ah kaka epıl senin yüzünden diğer markalar adaptör çıkardı kutudan ?

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,024
Huawei hâlen Google desteği alsaydı favorim olurdu. Lite cihazlarını kullandım birkaç kez, ona rağmen o zamanın en akıcı deneyimini sunuyordu. Fakat şu anki favorim Apple.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Tamam tek Apple üretsin. Sizin standartlarınızı da Apple belirlesin. Apple ne derse o. Kendi UI'si, kendi ikonları...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Tamam tek Apple üretsin. Sizin standartlarınızı da Apple belirlesin. Apple ne derse o.
Hocam diğerleri kaliteli yapsın,kısmasın hiç itirazım yok üretsin.Poco x3 Pro da Snapdragon 860 işlemcisi var.Bir üst modeli Poco x4 Pro da Snapdragon 695 var.Poco x3 Pro arka kamerası 4K 30 fps video çekebiliyor.Poco x4 Pro arka kamerası 4K 30fps i geçtim,1080p 60 fps bile çekemiyor.Oppo tarafına bakıyorsun 3 jenerasyon Snapdragon 720g koyuyor,mono hoparlör koyup kazık fiyat sunuyor.Xiaomi yazılımını düzeltip,donanım olarakda kısmadan iyi bir kalite sunsa üretsin.Sen bugün 8000tl yi Snapdragon 695 e vermeyi kendine laik görüyorsan buyur ver.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Sadece Apple telefon üretsin Apple en iyisi denmesinin sebebi diğer markaların rekabet etmek uğruna pazarı telefon çöplüğüne dönüştürmesi, Apple'ın ise aldığında uzun bir süre seni götürecek cihazlar üretmesi. Android pazarına bakın, adeta bir çöplük durumunda. Samsung alt seviyeler hariç iyi cihazlar üretiyor ama onun da yazılım güncellemeleri problemli

kosi

Doçent
Reaksiyon puanı
401

Forumun böyle olduğunu düşünmüyorum,3-5 fanboy var ama bu bizi ilgilendirmez.Bugün burada herkes her markayı tarafsız eleştirebiliyor.Ayrette şuna dikkat etmemişsiniz;insanlar "bence sadece apple telefon üretmeli ya da sadece apple telefon üretmeli" derken fikir beyan ediyor.Katılıp katılmamak size kalmış bir şey,beyan edilen fikirin mantıklı ya da mantıksız olması tartışılacak bir şey değil bence.Sonuçta fanboy olmayan herkesin sadece apple telefon üretsin demesini beklemeyiz.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Sadece Apple telefon üretsin Apple en iyisi denmesinin sebebi diğer markaların rekabet etmek uğruna pazarı telefon çöplüğüne dönüştürmesi, Apple'ın ise aldığında uzun bir süre seni götürecek cihazlar üretmesi. Android pazarına bakın, adeta bir çöplük durumunda. Samsung alt seviyeler hariç iyi cihazlar üretiyor ama onun da yazılım güncellemeleri problemli
Dostum bir kere fiyatı çok pahalı Amiral gemisi cihaz üretiyor Apple. Yan ürünlerin de pahalı ve donanımları iyi.
İkincisi kullanıcı temiz kullandığı için uzun gidiyor. Diğer cihazlarda da bu durum var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Forumun böyle olduğunu düşünmüyorum,3-5 fanboy var ama bu bizi ilgilendirmez.Bugün burada herkes her markayı tarafsız eleştirebiliyor.Ayrette şuna dikkat etmemişsiniz;insanlar "bence sadece apple telefon üretmeli ya da sadece apple telefon üretmeli" derken fikir beyan ediyor.Katılıp katılmamak size kalmış bir şey,beyan edilen fikirin mantıklı ya da mantıksız olması tartışılacak bir şey değil bence.Sonuçta fanboy olmayan herkesin sadece apple telefon üretsin demesini beklemeyiz.
Yok hacı, bunların tek derdi Apple bizim standartlarımızı belirlesin, en iyi Apple. Kendi fikirlerini Apple belirliyor. 80-90 TL'ye magnet satan bir şirketten ne beklersin zaten.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Dostum bir kere fiyatı çok pahalı Amiral gemisi cihaz üretiyor Apple. Yan ürünlerin de pahalı ve donanımları iyi.
İkincisi kullanıcı temiz kullandığı için uzun gidiyor. Diğer cihazlarda da bu durum var.
Bana iPhone 7 ile aynı senede çıkan ama şu an hala satın alan kişiler tarafından kullanılabilen bir cihaz gösterebilir misin?. iPhone 7 hatta 6S alanlar günümüzde hala kullanabiliyor. Kısacası pahalı değil. Kullanım ömrü olarak bakın. Bir cihazın pahalı olup olmadığına ben alırken ne kadar kullanacağıma bakarak karar veririm. iPhone 13 18.000₺ S22 15.000 ₺ ise iPhone 13 kullanım ömrü olarak o aradaki 3 bini zaten ilerleyen yıllarda çıkartmayı başarıyor.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Bana iPhone 7 ile aynı senede çıkan ama şu an hala satın alan kişiler tarafından kullanılabilen bir cihaz gösterebilir misin?. iPhone 7 hatta 6S alanlar günümüzde hala kullanabiliyor.
Dayım J7 Prime kullanıyor. Annem S4 kullanıyor. Google güvenlik ve uygulama desteğini daha kesmedi. Benim önceki telefonum S5'ti, iç ekranı patlattım. Şimdi param olmadığı için evde bulunan eski bir Samsung Android cihazı kullanıyorum.

Kardeşime S7 aldık geçen gün. Ablama 6S aldık. İksininde pil sorunu vardı. Tamir ettirdik. Kullanıyorlar güzelce.

Tabi size göre hep Apple. Başka bir şey olmasın. Fikirlerimizi ve kalitemizi Apple belirlesin. 90 TL'ye Magnet satan bir şirketten ne beklenir zaten.

Son düzenleme:

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Dayım J7 Prime kullanıyor. Annem S4 kullanıyor. Google güvenlik ve uygulama desteğini daha kesmedi. Benim önceki telefonum S5'ti, iç ekranı patlattım. Şimdi param olmadığı için evde bulunan eski bir Samsung Android cihazı kullanıyorum.
Google Güvenlik desteğini kesmedi mi? farkında mısın bilmiyorum da bu cihazı üreten firma yani samsung google'ın güvenlik güncellemelerini bu cihazlara yollamayı bırakalı bir asır oldu. Google istediği kadar yayınlasın. Android üreticileri bu güncellemeleri yollamıyor size. Kaldı ki yine de bir iPhone kullanıcının aldığı performansı alamadığınıza eminim.

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Google Güvenlik desteğini kesmedi mi? farkında mısın bilmiyorum da bu cihazı üreten firma yani samsung google'ın güvenlik güncellemelerini bu cihazlara yollamayı bırakalı bir asır oldu. Google istediği kadar yayınlasın. Android üreticileri bu güncellemeleri yollamıyor size. Kaldı ki yine de bir iPhone kullanıcının aldığı performansı alamadığınıza eminim.
Öyle mi? Neden S4, J7 Prime, S5 ve S7 cihazları, Rom atmama izin vermiyor? Google hesabımla cihaza giriş yapmazsam Download mode'den recovery bile atamıyorum. Halbuki geçen sene ne güzel rahat atıyordum. Bootloader kilitleriyle alakası yok onu belirtim.
Google alttan güncellemiş güvenlik sistemlerini.
Ayrıca Google servisleri de güncelleniyor ve kullanılabilir hale getiriyor.
Zaten Android uygulamaları, desteği kolayca çekmiyor. Çekse bile eski sürümleri kurmak inanılmaz kolay.

Bir kere eski cihazların kullanılabilirliğini karşılaştırıyoruz zaten. Kullanılıyor yani.
Bir de performans demişsin, gücü neyse veriyor yani. Orası işlemciyle ve OS ile alakalı zaten. Günümüze göre halen kullanılıyor.

Son düzenleme:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193

Zaten Apple , Samsung ve Huawei dışında kaliteli bir telefon üreticisi yok?

Zamanında sektör mükemmeldi. Apple,Samsung,HTC,Sony,LG gibi birbirinden kaliteli firmalar arasında iyi bir rekabet vardı. Şimdi bu üstte saydığım 3 marka ne yaparsa diğer tüm Çinli üreticiler kopyalıyor. Xiaomi tasarımı çaldı, arayüzü çaldı en son model isimlerini bile çaldı. "Pro , Pro Max" takısıyla ürün satıyorlardı. Komik.