Sadece c mi iyi yoksa c ve de mi

Noire969

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Sadece c mi iyi sizce yoksa ikisi de mi hem güvenlik hemde performans acisindan

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Neyi öğrenmek istiyorsunuz? Sorunuz anlaşılmıyor.

Mehmedxr

Asistan
Reaksiyon puanı
238
anladığim kadarıyla C diski mi sadce , yoksa hem C hemde D diski mi kurmak iyi olur demişsiniz
Ben hem c hemd d diski kurmayı tercih edeim ama ( formattan sonra d içine masaüstüe atcakken d 'yi masüstu yaptım haliyle bilgisayada bi kaos var? dikat edin sizde)

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Sadece c mi iyi sizce yoksa ikisi de mi hem güvenlik hemde performans acisindan
Yerel disk i bölmeden sadece c olarak mı iyi yoksa bölerek c ve d oluşturmak mı iyi
Sabit diskte Windows'un yüklü olduğu C bölümü dışında bir başka bölüm oluşturmak cihaz performansını artırabilir veya performansı düşürebilir. Birden fazla bölüm oluşturup oluşturmama, kendi durumunuza bağlıdır. Birden fazla bölüme sahip olmak, verileri kategoriye göre kaydetmeyi mümkün kılar; örneğin, işletim sistemi için bir bölüm (C), sık kullanılan veriler, iş-okul çalışmaları, resimler, videolar için bir bölüm (D) oluşturmanız bunlara erişmemizi, organize etmemizi ve yönetmenizi daha hızlı ve daha kolay kılacaktır. Bu aynı zamanda CHKDSK ve Disk Birleştiricisi gibi tanılama araçlarının çalışma süresini azaltır. Sonuçta, büyük bir bölümü taramak çok zaman alacaktır.
Güvenlik açısından bakılacak olursa, diyelim ki sisteminiz bir şekilde çöktü veya virüs nedeniyle bilgisayarınız açılmıyor; her şeyi denediniz yine de sorunu çözemediniz. Bu durumda D yerel diskine dokunmadan diğer bölümler üzerinde işlem yapma kolaylığınız oluyor, mevcut işletim sistemini baştan yükleyebilirsiniz veya başka bir işletim sistemi yükleyebilirsiniz. Yeter ki harddiskiniz arızalanmamış veya bozulmamış olsun.