Sadaka, 150 YTL ve Türkiye!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birkaç ay önce muhasebenin kurdu bir arkadaşım ilimizde faaliyet gösteren bir fabrikada işe girdi. Hafta içi her gün sabah 08.30 akşam 18.00´e kadar bin YTL maaş, yemek ve servis.
Ohh dedik bu şartlarda yeme de yanında yat!
Babasının rahatsızlığı nedeniyle eve bakmak zorunda olan, paraya gerçekten ihtiyacı olan klasik bir Türk kızı aslında!
Neyse geçen akşam aradı. İşe girmesinde biraz vesile olduğum için sanırım teşekkür edecek diye düşünürken hayret edilecek şeyler anlattı.
Aslında sadece muhasebe yapacak ve büroda çalışacak olan arkadaşım ve onun gibi büro elemanlarını sabah üç saat büroda çalıştırdıktan sonra fabrikaya götürüp boru yaptırıyorlarmış.
Evet, evet şaka değil!
Bu yaşına kadar sadece bilgisayar başında muhasebe yapıp ondan anlayan insanları işçi yok, işçi alacak para da yok, eee malum ekonomik kriz, kimse ne yapsak gık demez diye ağır işte çalıştırmaya başlamışlar.
Eline bu zamana kadar boru almayan arkadaşım fabrikada boru takıyor, boruları kaldırıyor, birbirine monte ediyormuş!
Trajikomik, bir o kadar acı veren bu olay, Başbakanımızın ´Hamdolsun bizi ekonomik kriz etkilemeyecek´ demesine rağmen yaşanıyor, yaşanmaya da devam edecek.
O da yetmiyor açıklama yapıyor.
´Kaymakamlıklara gidin, kömür alın, para alın gıda alın´
Sürekli büyüyoruz, durmak yok yola devam diyen iktidarın sözlerine rağmen nedense her geçen gün fakirleşiyoruz, işsiz kalıyoruz, cinnet geçirip intihar ediyoruz!
Ülkemin artık biçare vatandaşları sadaka kültürüne alıştı dayanacak kaymakamlığın önüne!
Hazır seçimlerde yaklaşıyor yine odun kömür bulgur pirinç dağıtarak oyları alacaklar.
Hayır, anlamadığım dağıtılanları al ama oyu neden veriyorsun!
Yemin mi ettiriyorlar, sandıkta başına mı dikiliyorlar?
O kadar kıymet bilen, o kadar minnettar insanlarız ki istemesek de sırf bir kilo pirincin hatırına oy veriyoruz sanırım.
Ey ahali!
Bir Başbakan´ın ´Gidin kaymakamlığa odun kömür, para alın´ demesi size yapılan bir iyilik değil aksine hakarettir!
Dilenciliktir, sadakadır, muhtaç etmektir!
Ha bir de 150 YTL´nin kime, neye yeteceği konusu var ki o ayrı bir tartışma unsuru! Yapılan zamlardan haberlerimi yok bilmem 150 YTL´yi gurur duyarak söylüyor.
Kendisi ve milletvekilleri en az 9 bin YTL maaş alırken bizi 150 YTL ile kandırmaları bizi ne yerine koyuyor ben söylemek istemiyorum artık!
Eğer bir ülkede ülkenin yarısından fazlasını oyunu almışsam ve insanlarımı kaymakamlığa gidin 150 YTL alın diyecek duruma gelmişsem sanırım utanır istifa ederdim.
Ha utanmak mı?
Sanırım önce onun ne olduğunu anlatmak lazım!

İspirli neden korkuyor?
İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne yeni atanana Nevzat İspirli geçtiğimiz pazartesi günü göreve başladı. Öğretmenler Günü falan derken basın açıklaması için üç gün sonra karşımıza çıktı.
Ne yalan söyleyeyim ilk atandığında malum AKP yandaşlarıyla kadrolaşma yapıyor diye benim de birçok insan gibi bir sürü şey geldi aklıma.
Derken biri din öğretmeni dedi, biri tarih öğretmeni dedi...
Neyse basın toplantısında Kocaeli´de neler yapacağını ve nelere önem verdiğini söyleyerek çok güzel açıklamalar yaptı. Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlamak isteyen İspirli´ye ne öğretmeni olduğunu sordum.
İlk önce şuna açıklı getireyim. Bana göre ne öğretmeni olursa olsun Milli Eğitim Müdürü olmaya hakkı vardır. Sadece söylentilerden hangisinin doğru olup olmadığını merak ettim. İspirli bu basit soruma cevap vermek istemedi.
Sadece ´zamanla çalışmalarımızı görürsünüz´ gibi konuyu kapatan açıklamalar yaptı. Tam kapıdan çıkacaktı ki döndü yanıma geldi ve Din Öğretmeni olduğunu söyledi. İspirli, AKP´nin kadrolaşma hareketlerinden dolayı üzerine gelinmesinden mi, tepki çekmekten mi korktu bilinmez oldukça tereddütlü davrandı. Beni üzen tek şey AKP hükümetinin bizi getirdiği nokta oldu. İçimizde yaşamamız gereken dini öyle şeylere alet etti ki dünyanın en onurlu mesleğini yapan bir öğretmen branşını söylemekten çekindi, belki de korktu! Özellikle Atatürk´e bağlılığıyla dikkatimi çeken İspirli´ye görevinde başarılar dileyerek basın toplantısındaki davranışından dolayı izninizle haftanın çekingen insanı seçiyorum.

kaynak

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
öncelikle ben akp li değilim
şu anda alternatifi yok çarşaflayan baykal o koltuğa kazık kaktıkçada olmayacak bazı güzel işleri var bu hükümetin acımasız olmayalım Allah [cc]korusun ya çarşafçı chp olsaydı
delikanlı hiç chp iktidarında yaşadınmı
m.ö yıllarda iktidara bile gelmişti millet çalışmadan geçiniyordu ve halk birbirinle karnaşmış sağlam dostluklar oluşturulmuştu
ÇÜNKİ HERKEZ KUYRUKDAŞ OLMUŞTU
üç kardeştik hepimiz bir kuyruğa annem babam birer kuyruğa akşam 1 tüp iki ekmek i sana yağ iki sigara aldıkmı çalımımızdan geçilmezdi yarın başka dostluklar başka kuyruklar
şu anda 80 senenin en zor dönemi yaşanıyor sabret ve dua et

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayhan.akyüz ne yani geçmişe bakıpta mı şimdiki chp'yi değerlendireceğiz. o dediğin dönemleri görmedim. akp'li değilim diyorsun ama kraldan çok kralcısın. şu beğenmediğiniz chp bu ülkeyi akp'den daha iyi yönetir. çünkü chp kaynağını halktan alıyor. akp ise kapitalizmin güdümünde bir parti. bunlar akp'den desteğini çektiği zaman akp de biter. şu anda yaşadığımız türkiye akp yüzünden trajik bir hal almış. bunları konuşacağına gelip chp gibi iktidarda olmayan partilere söz söylüyorsun. bu pişkinliğinizin nedeni nedir söyler misin? ayrıca yazı ile ilgili yorum yap. alakasız yorumlar yaparak kendi egonu tatmin edemezsin.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ayhan.akyüz ne yani geçmişe bakıpta mı şimdiki chp'yi değerlendireceğiz. o dediğin dönemleri görmedim. akp'li değilim diyorsun ama kraldan çok kralcısın. şu beğenmediğiniz chp bu ülkeyi akp'den daha iyi yönetir. çünkü chp kaynağını halktan alıyor. akp ise kapitalizmin güdümünde bir parti. bunlar akp'den desteğini çektiği zaman akp de biter. şu anda yaşadığımız türkiye akp yüzünden trajik bir hal almış. bunları konuşacağına gelip chp gibi iktidarda olmayan partilere söz söylüyorsun. bu pişkinliğinizin nedeni nedir söyler misin? ayrıca yazı ile ilgili yorum yap. alakasız yorumlar yaparak kendi egonu tatmin edemezsin.

chp kaynağını halktan alıyor doğru, halka dağıtılan üç kuruşluk kömüre göz koyarak, öğrenci adamın bursuna göz koyarak kaynak oluşturacak. süper yönetirler devleti. zaten o tüp kuyrukları olduğu dönemde baykal bakan falan değildi!

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bir insan
kardeşim çok oku özellikle yakın tarihimizi sonra bulabilirsen necati sencerin sosyal kriterler ve göstergeleri oku
yaşım seninki gibi değil maalesef o dönemleri yaşadık sana beddua etsem o dönemleri yaşa desem yeterdi
bugün kapitalizmi siyasette chp temsil ediyor iş bankasının şişe camın sahibidir ve bilemediğimiz nerelerin
ben hiçbir siyasi partiye üyede değilim yardakçısı avukatıda değilim ama konuştuğumuzda Allah[cc]rızasını gözetmemiz lazımdır oyumuda akp ye vermedim
tekrarlıyorum akp nin NE YAZİKKİ alternatifi yoktur
ne türk düşmanı mhp[ben eskilerdenim şimdiki yönetimden bahsediyorum]
ne saaddet ki satışa gelmiş ihanete uğramıştır
nede kurulduğundan beri sülük tedavisi yapan sahip olduğu kuruluşlarla milletin kanını emen sermayeyi türkiyeyi bolmeyi kendine şiar edinmiş şaibeli alman vakıflarından alan çarşafçı chp[yanlış anlaşılmasın kadınlarımız çarşafışerif giyer bazılarıda üçbeş kuruş için çarşaflanır ]
bir insan sen bu forumda ikincisin
daha önce ergenekon çetesini çökerttik hamdolsun haberin ola

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fethullah gülen çetesi mensupları anlıyorumki türkiye sizde travma yaratmış.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Pff banlandıktan sonra da gelmiyorlar mı tekrar..

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
fethullah gülen çetesi mensupları anlıyorumki türkiye sizde travma yaratmış.
sen o gruptan bir dost edinsen sana bu dünyadada yerer ahirettede[biiznillah]
kendi halide kimseye karışmayan[ayrıldığımız noktalardan biri]efendi başı önünde çiçek gibi arkadaşlar onlardan ne kötülük görebilirsin anlamak mümkün değil ama sende bir kuyruk acısı var geçmiş olsun
bak şunu o olmayan beynine yerleştir
biz büyük bir aileyizki
kürdüz lazız çerkeziz abazayız çeçeniz ve zımmiyiz
aleviyiz sünniyiz belkide inancımız vardırda nefsimiz söyletmiyordur inançsızızdır
süleyman efendinin kotku hz ksa nın hocaefendinin seyda hz ksa EFENDİ HZ KS nin talebeleriyiz ve dahası sayamacacağım kadar alimin ha bunları tanıtmak için yazdım şeyhimizi nefsimizden çok severizde diğer laimleride ayırmayız onlar bizimde şeyhimizdir hocamızdır
bizler türkiyede yaşayan türkleriz
bizi ayırmaya birbirimize düşürmeye hiçbir şeref yoksununun haysiyet yoksununun gücü yetmez
ben lazım eşim siirtli kürt ben hanefiyim o şafıi en sevdiğim arkadaşım tuncelili alevi çocuğumun doktoru[3 çocuğumun]ermeni karşı komşum çingene
birbirimizi çok seviyoruz anlaşıldımı
do you understand me

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sen o gruptan bir dost edinsen sana bu dünyadada yerer ahirettede[biiznillah]
kendi halide kimseye karışmayan[ayrıldığımız noktalardan biri]efendi başı önünde çiçek gibi arkadaşlar onlardan ne kötülük görebilirsin anlamak mümkün değil ama sende bir kuyruk acısı var geçmiş olsun
bak şunu o olmayan beynine yerleştir
biz büyük bir aileyizki
kürdüz lazız çerkeziz abazayız çeçeniz ve zımmiyiz
aleviyiz sünniyiz belkide inancımız vardırda nefsimiz söyletmiyordur inançsızızdır
süleyman efendinin kotku hz ksa nın hocaefendinin seyda hz ksa EFENDİ HZ KS nin talebeleriyiz ve dahası sayamacacağım kadar alimin ha bunları tanıtmak için yazdım şeyhimizi nefsimizden çok severizde diğer laimleride ayırmayız onlar bizimde şeyhimizdir hocamızdır
bizler türkiyede yaşayan türkleriz
bizi ayırmaya birbirimize düşürmeye hiçbir şeref yoksununun haysiyet yoksununun gücü yetmez
ben lazım eşim siirtli kürt ben hanefiyim o şafıi en sevdiğim arkadaşım tuncelili alevi çocuğumun doktoru[3 çocuğumun]ermeni karşı komşum çingene
birbirimizi çok seviyoruz anlaşıldımı
do you understand me
merak etme o gruptan tanıdıklarım var. kendilerine söyledim sizin ideolojiniz sakat, türkiye'ye bir faydası olmaz dedim. kardeşim fethullah gülen gibi insanlar mı bizi birbirimize bağlıyor. bundan dolayı seveceksen hiç sevme.

benim fethullah gülen ideolojisiyle işim olmaz. çok şükür aklı başında, çok okuyan, insanlara tapmayan biriyim. cumhuriyeti seviyorum, atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıyım.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kendini kurtarmış türkiyeye geçmiş :D

insanlara tapmayan biriyim. cumhuriyeti seviyorum, atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıyım.

kardeşim fethullah gülen gibi insanlar mı bizi birbirimize bağlıyor.

Kendi içinde çelişiyorsun daha.. pff neyse sıkıldım yahu. yaş 15 filan 3-4 kelime ezberleyip dalmış muhabbetlere..

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendini kurtarmış türkiyeye geçmiş :D

Kendi içinde çelişiyorsun daha.. pff neyse sıkıldım yahu. yaş 15 filan 3-4 kelime ezberleyip dalmış muhabbetlere..
kendi içimde ne çelişeceğim. atatürk sevgisiyle fethullah'ı neden kıyaslıyorsun. atatürk türkiye'nin lideri ve tüm dünyanın örnek aldığı biri. tüm dünya da kendisine saygıda bulunuyor. böyle bir devrimci ile ne idüğü belirsiz birini aynı kefeye koyman senin niyetini gösteriyor. sevgi ile tapmayı aynı yere çekmen de senin basiretsizliğini yansıtıyor. cümlelerin tükendi sanırım 1-2 kelimeyle yırtmaya çalışıyorsun. anlatabileceğin birşey yok gülme ikonu ile kendini tatmin ediyorsun. anlıyorum yazar sizi nasılda kudurttu. işte bilgisiz insanlar bir fikri çürütemeyinci en iyi savunma saldırıdır diye böyle hücumlarda bulunur.

sadece bu forumda değil birçok forumda gezdiğim için sizi eğitemiyorum kusura bakmayın 24 saatte bu forumda kalamam ya. haber sitelerini okuyorum yeni gelişmeler olursa sizi aydınlatırım merak etmeyin. şimdilik benden bu kadar...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eksik olma gülücük ikonu seni adam yerine bile koymadığımın göstergesidir. orda birçok yorum varken sadece benim alay ettiğim cümleleri seçmen bile acziyetini gösterir. fikir içerikli birşey yazmadım, herhangi birşeyi de savummadı fakındaysan senin cümlelerini söyledim sadece, bu kadar alıngan olma gören de yaran var sanacak gocunuyorsun bu kadar :D biri senin kuyruğuna fena basmış. haade kolay gelsin sana :D

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Yaptığınız tek şey birbirinizle alay edip küçük düşürmeye çalışmak..!

Tartışma bu değil arkadaşlar!

Üzünüm ama KİLİT.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...