Saçımı Boyattım (Babam Rest Çekti Sanırım) ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan naruto13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

naruto13

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Merhaba dostlar.ben 19 yasında minyon tipli az bucuk yakısıklı sayılcak bir gencim.aklımda saçımı boyatmak gibi bir düşünce yoktu ilk başta sadece kestircektim.sonra “gencliğimde yapmicamda 30 yasındamı yapıcam”dedim.ve boyattım.gri-beyaz karısımı bisey.öncelikle söylemem lazım ki biz ardahanlı yani doğunun doğusı bir aileyiz.yani 2 günden beri yakınlardan aldıgım tepkiyi siz düsünün.herneyse konuyu uzatmalı anlatıcam ki iyi anlayın.o gün eve geldim annem ve kızkardeşim çok şaşırdı.kardeşim benim kafadan olduğı için beğendi.annem notrdu.annem hemen babama fotomu atmıs babamsa sansıma alkollüymüş.bana küfür hakaret dolu bir telefon actı ardından mesaj.kuzenlerim dısarı cagırdı olaydan habersiz onlarda negativ yorumlar salladı.eve geldim babam yüzüme bile bakmıyor .söyliyim benim hyatta en değer verdiğim insanların basında üstü gizli olsada babamdıf.yani çok belli etmem ama öyle.ve ben bu tavırı anlarım ama sanki oğlum öldü tarzı seyler bilemedim.yani ben saçımı değiştirdim kişiliğimi değil li.çevreden olumsux yorum gelcek diyemi düşünüyor nedir.benim oğlum olsa ben karısmam vallahi çünkü karısırsam bunlara onun kişisel özgürlüğünü elinden almış olurum.o zaman kendimiz için değil hep başkaları ne dicrk diye yaşayalım.belkide ben avrupai kafadayım onun tarzı uymuyor.ayrıca belirtmek isterim ki hepimiz adına insanlat eğer birisini yargılıyorsa önce o konu hakkınfa bilgi sahibi o konu yaşamaları gerekir .mesela hamile bir kadını kilo aldığı için yargılarsak ona haksızlık etmiş oluruz çünkü onun ne yaşadığını bilemeyiz.son olarak benim çevremdeki bazı insanlar bilinç altında kıskanıyorlar diye düşünüyorlar .eğer yapmadığın bir şeyi başkası yapıyors pürüz bulursum.o nedenld sırf bu olay yüzünddn ilişkimi azaltıcaö.BİRDE KABUL ETMİYORLAR YA KARDEŞİM DELİRİYORUM.NİÇİN BÖLE DİYOSUN DİYORUM TIK YOK.

EVET ARKADAŞLAR SİZ NE ÖNERİRSİNİZ BU DURUMDA SİZ NE YAPARDINIZ .ÖNERİNŞZ GÖRÜŞÜNÜZ VARMI ? YAPICI YORUMLARA HER ZAMAN AÇIĞIM :)

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Aslında kararlarına saygı duyması gerekir, belki de beklesen bi süre sonra alışıp dargınlığı gidecektir, sonuçta BABA.

Yine de sana karşı olan tavrı seni rahatsız ediyorsa kestir gitsin geri uzayacak, sonra da git otur karşısına özür dile.

O kadarını yapamam diyorsan sürekli suyuna gitmeye çalışacaksın, illa ki yumuşayacaktır hangi kültürün ya da hangi medeniyetin insanı olsa da, ya da senin saçının rengi siyah da olsa gri de olsa oğlusun sonuçta. Böyle bir durum için rest çekmez, ağır bir tavır koyar sadece diye düşünüyorum.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Kapalı olmama rağmen saçlarımı bir farklılık olsun diye boyatma düşüncem vardı. Ama babamdan çekinmedim değil açıkçası. Yani bir zorunluluk yoksa ortamı germeyede gerek yok diye düşünüyorum. Ailelerimiz benimsemeyebilir kendince yanlış bulabilir belkide bu yüzden sana kızmışlardır. Mesela ben yapmadım yapsaydım bir sorun olur muydu Hayır olmazdı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
saç boyamaya karşı olmak yobazlık tabi mor,pembe boyatan erkek ise olmaz millet çok dalga geçer onunla...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Amcam, senin yaşlarındayken uzun saçlara sahipmiş. Sonra, babasının baskısıyla, bizim ailemiz de sizinkine yakındır, saçlarını kısaltmış. Sonra da hiç uzatmamış.

Bir vesile ile akrabalarımızla bir araya geldik, 20 yaşlarında 2 gencin uzun saçlarını gördü. Ve bana dedi ki keşke o zaman saçlarımı kesmeseydim, benimkiler daha güzeldi.

İnsanlar her şeye alışır, sen kendin için yaşa. Seni sen yapan dış görünüşün değil, karakterin. Bunu anlat babana ve kuzenlerine.

Reaksiyon puanı
26
Babanıda aynı renge boyat derim en azından onada aynı değeri verdiğini düşünür sakinleşir :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
sana ne babalık sen kendi kafana bak platinli esprileri ona yapıcaklar...

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Tamamen aynı kafadaydım yapmayı düşündüm ama babam çok sert tepki verince vazgeçtim üstelik sen 19 yaşındasın ben ise 28 :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
çocuğumun saçlarını boyatmasına karışmıcam...

alcasar

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Saçın kökü bende istersem geri dönerim ama bir süre böyle denemek istedim dersin.

naruto13

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Amcam, senin yaşlarındayken uzun saçlara sahipmiş. Sonra, babasının baskısıyla, bizim ailemiz de sizinkine yakındır, saçlarını kısaltmış. Sonra da hiç uzatmamış.

Bir vesile ile akrabalarımızla bir araya geldik, 20 yaşlarında 2 gencin uzun saçlarını gördü. Ve bana dedi ki keşke o zaman saçlarımı kesmeseydim, benimkiler daha güzeldi.

İnsanlar her şeye alışır, sen kendin için yaşa. Seni sen yapan dış görünüşün değil, karakterin. Bunu anlat babana ve kuzenlerine.
3 foruma konu açtım .en mantıklısı senin ve Mert Alperindi.Öncelikle teşekkürler .Zaten insan eğer kendi kararlarımı veremezse özüde gelişmez diye düşünüyorum.diğer yazan arklarada teşekkürler .

deadlift-cat

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Merhaba dostlar.ben 19 yasında minyon tipli az bucuk yakısıklı sayılcak bir gencim.aklımda saçımı boyatmak gibi bir düşünce yoktu ilk başta sadece kestircektim.sonra “gencliğimde yapmicamda 30 yasındamı yapıcam”dedim.ve boyattım.gri-beyaz karısımı bisey.öncelikle söylemem lazım ki biz ardahanlı yani doğunun doğusı bir aileyiz.yani 2 günden beri yakınlardan aldıgım tepkiyi siz düsünün.herneyse konuyu uzatmalı anlatıcam ki iyi anlayın.o gün eve geldim annem ve kızkardeşim çok şaşırdı.kardeşim benim kafadan olduğı için beğendi.annem notrdu.annem hemen babama fotomu atmıs babamsa sansıma alkollüymüş.bana küfür hakaret dolu bir telefon actı ardından mesaj.kuzenlerim dısarı cagırdı olaydan habersiz onlarda negativ yorumlar salladı.eve geldim babam yüzüme bile bakmıyor .söyliyim benim hyatta en değer verdiğim insanların basında üstü gizli olsada babamdıf.yani çok belli etmem ama öyle.ve ben bu tavırı anlarım ama sanki oğlum öldü tarzı seyler bilemedim.yani ben saçımı değiştirdim kişiliğimi değil li.çevreden olumsux yorum gelcek diyemi düşünüyor nedir.benim oğlum olsa ben karısmam vallahi çünkü karısırsam bunlara onun kişisel özgürlüğünü elinden almış olurum.o zaman kendimiz için değil hep başkaları ne dicrk diye yaşayalım.belkide ben avrupai kafadayım onun tarzı uymuyor.ayrıca belirtmek isterim ki hepimiz adına insanlat eğer birisini yargılıyorsa önce o konu hakkınfa bilgi sahibi o konu yaşamaları gerekir .mesela hamile bir kadını kilo aldığı için yargılarsak ona haksızlık etmiş oluruz çünkü onun ne yaşadığını bilemeyiz.son olarak benim çevremdeki bazı insanlar bilinç altında kıskanıyorlar diye düşünüyorlar .eğer yapmadığın bir şeyi başkası yapıyors pürüz bulursum.o nedenld sırf bu olay yüzünddn ilişkimi azaltıcaö.BİRDE KABUL ETMİYORLAR YA KARDEŞİM DELİRİYORUM.NİÇİN BÖLE DİYOSUN DİYORUM TIK YOK.

EVET ARKADAŞLAR SİZ NE ÖNERİRSİNİZ BU DURUMDA SİZ NE YAPARDINIZ .ÖNERİNŞZ GÖRÜŞÜNÜZ VARMI ? YAPICI YORUMLARA HER ZAMAN AÇIĞIM :)
babana söyle kazıttırsın rahat eder mi?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
0.jpg

sanki pembe,mavi,mor yaptı? bu kadar kasmayın da...

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Kültür, yaşayış ve anlayış farklılığı var. Buna yobazlık diyemeyiz.
Yobazlık değilde ne hocam? Bir saç yüzünden kalp kırılmaz saçı düzeltirsin kırılan kalbi düzeltemezsin
Fazla abartmışlar arkadaşa Allah sabır versin..

Mortus

Asistan
Reaksiyon puanı
95
Kültür, yaşayış ve anlayış farklılığı var. Buna yobazlık diyemeyiz.

Kültürle, yaşayışla alakası yok. Başkasının hayatına kendi gördüğün hayata göre karışmak yobazlıktır. 19 yaşında bir insanın saçına karışılıyorsa, ben buna "kültür ve yaşayış" demem.

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Herkes ben merkezli. Kendi anlayış ve kuralları var. Bu sana göre yanlış bir başkasına göre doğru. Diyecek bir şey yok.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
yobazlıktır her koyun kendi ayağından asılır herkes kendi kafasına baksın anne,baba'yı ilgilendirmez çocuğunun saçına ne yaptığı yada yaptırdığı...

Nancy Fancy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Technopat Sosyal'den (olmaya bilir) mi geldin? Aslında hangi forumda okumuştum hatırlamıyorum ama kesinlikle bu olayı başka bir forumdan okudum.

Son düzenleme:

naruto13

Asistan
Reaksiyon puanı
29
Technopat Sosyal'den (olmaya bilir) mi geldin? Aslında hangi forumda okumuştum hatırlamıyorum ama kesinlikle bu olayı başka bir forumdan okudum.
Hayır evrenden geldim ben (cok komik ) herneyse babam bu durumu kabullendi .tavsiye siz eğer böyle bişi yaparsanız bilinki dizi red edeceklerinden değik sadece kızgınlıklarını göstermeyi bilmediklerinden küsücekler .maksimum 2hafta dargın kaldık pederle .