S8 Plus Android 10 Alacak mı?

yusufmert.dogan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar s8 plus zaten android 8 ile geldi, samsung cihazlar 2 sürüm aldığına göre android 10 da gelmesi lazım. Neden gelmiyor?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar s8 plus zaten android 8 ile geldi, samsung cihazlar 2 sürüm aldığına göre android 10 da gelmesi lazım. Neden gelmiyor?
S8 plus android 7 ile geldi,son büyük güncellemesi olan android 9 u aldı.Android 10 u almayacak.Bundan sonra alacağı güncelleme güvenlik güncellemesi olur.

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Annem S8'i ile Android 10 kullanıyor. Custom Android Development sayesinde. XDA forumu üzerinden biraz araştırmanı tavsiye ederim. Hades ROM öneririm.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Annem S8'i ile Android 10 kullanıyor. Custom Android Development sayesinde. XDA forumu üzerinden biraz araştırmanı tavsiye ederim. Hades ROM öneririm.
Burda S8 in stock romlu android 10 dan bahsediliyor.Senin bahsettiğin custom rom yani kaçak yazılım ve bunun riskide var.Mesela cihazìn 2 ay garantisi var yazìlimsal hata oldu Samsung servisine götürdüğünde kaçak yazılìm olduğu için cihazla ilgilenmeme durumlarì var.Custom rom riski olan,herkesin yapabileceği bir olay değil.

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Burda S8 in stock romlu android 10 dan bahsediliyor
Sence ben bunun farkında değil miyim de bana hatırlatıyorsun?
Senin bahsettiğin custom rom yani kaçak yazılım ve bunun riskide var.
Custom olduğunu belirttim zaten. Kesinlikle kaçak değil, kaçak ne demek TDK'den bak bir istersen.
Garantisi varsa atmasını önermiyorum zaten. Bahsettiğim araştırmayı yaparsa o konularda hem garantinin gideceğini hem de olası riskler gayet net belirtilmiş.

Sokakta sadece yürümek bile riskli. Bilmediğin bir şeyi yapmaktan korkmak normal. Ben de hiç bilmiyordum, öğrendim. Her insanın yapamaycağını belirterek ne ima ediyorsun? Bazılarının çekineceğini mi? E bırak konu sahibi araştırıp kendi karar versin.

Annem benden powerbank önerisi istemişti, batarya performansı yetmediği için. Geçen yaz custom ROM attım. O günden beri batarya sorunu yaşamıyor.

Keza benim S7Edge cihazımda takılmalar yaşıyordum. Custom ROM ile batarya performansım ilk günkinden iyi oldu ve arayüzde bile donan halinden eser kalmadı. Ki Samsung bizi Oreo'da bırakmışken ben hem Pie hem de Android Q kullandım. Güncel olarak Android 10 kullanıyorum. Bir süre sonra OneUI 2.0 kurmayı düşünüyorum.

İlk adımı atmasaydım çok şey kaçıracaktım ve muhtemelen cihazım şu ana kadar planlı eskimişti ve değiştirme ihtiyacı duyuyordum.