S8 Midnight Black Takas

tylerJ1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba, başlıkta yazdığı gibi telefonu alalı yaklaşık 15-16 gün oldu, fakat telefonu yaklaşık 3.5-4 yıl kullanmak istediğim için sanki iphone almak daha doğru bir tercihmiş gibi geldi, sizce telefonu samsungwa'dan gelen jbl go hoparlör,32 gb sd kart ve şeffaf kılıfla birlikte iphone 7 128 gb veya iphone 7 plus ile takaslamalı mıyım?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Gidin takas edin hataların hatasını yapın.
Bu forumdan iki tanıdık arkadaş biri iPhone 3Gden beri iPhone kullanıyor ilk androidi S8 plus buna 7 plus 256dan geçti çok memnun. öbürü iP7den S8 geçti şuan iP7ye sövüyor.
Siz gidin S8i verin iPhone alın.

Size şunu rahatlıkla söylebilirim. iOS daha uzun gider bir yalan. Nerdeyse 12 aydır S7 kullanıcısyım. Android 7.0 geldi cihaz ilk aldığımdan daha hızlı. Hiç merak etmeyin uzun kullanım tarafında S8 ile 3 sened e gidersiniz 4 sene de gidersiniz.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Merhaba, başlıkta yazdığı gibi telefonu alalı yaklaşık 15-16 gün oldu, fakat telefonu yaklaşık 3.5-4 yıl kullanmak istediğim için sanki iphone almak daha doğru bir tercihmiş gibi geldi, sizce telefonu samsungwa'dan gelen jbl go hoparlör,32 gb sd kart ve şeffaf kılıfla birlikte iphone 7 128 gb veya iphone 7 plus ile takaslamalı mıyım?
S8 şuan için ıphone den çok daha üstün bir telefon bence hiç ıos kullanmadıysan boşver s8 al ıos kolaylığına alışınca birdaha bırakman çok zor arabada Mercedes'i kullanıp sonda başka arabaya geçmek gibi

M

Murat Burç

SDN Okuru
iOS Mercedes olmadığı için sıkıntı yok. Dayımda 6S var arada sırada kullanıyorum kusura bakmayın kolaylık falansa benim S7yi de kullanmak kolay.
Sanki birinde tarayıcıya rahatça girip öbüründe zorlanıyoruz. Biri bana kolaylığın ne olduğunu açıklasın lütfen.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
iOS Mercedes olmadığı için sıkıntı yok. Dayımda 6S var arada sırada kullanıyorum kusura bakmayın kolaylık falansa benim S7yi de kullanmak kolay.
Sanki birinde tarayıcıya rahatça girip öbüründe zorlanıyoruz. Biri bana kolaylığın ne olduğunu açıklasın lütfen.
Sana kolaylığını anlatmak istesem sabah olur Murat kardeş anlatılmaz yaşanır ben yıllardır ıos kullanıyorum bir gün yarı yolda bırakmadı bence çok rahat bir kullanımı var ıos işletim sisteminin tartışılmaz
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu arada herkesin kendi görüşü saygım sonsuz size android kolay gelir bana ıos

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sana kolaylığını anlatmak istesem sabah olur Murat kardeş anlatılmaz yaşanır ben yıllardır ıos kullanıyorum bir gün yarı yolda bırakmadı bence çok rahat bir kullanımı var ıos işletim sisteminin tartışılmaz
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu arada herkesin kendi görüşü saygım sonsuz size android kolay gelir bana ıos
Birinde ne zor birinde ne kolay bir örnek ver sadece bir örnek istiyorum.
Bak ben sana örnek vereyim. Androidde bildirim çubuğunu açıp hücresel kapatabiliyorsun. GPS senkroinizasyon hepsi var. Mesela bu bir örnek.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Birinde ne zor birinde ne kolay bir örnek ver sadece bir örnek istiyorum.
Bak ben sana örnek vereyim. Androidde bildirim çubuğunu açıp hücresel kapatabiliyorsun. GPS senkroinizasyon hepsi var. Mesela bu bir örnek.
Bak hücresel ver konusun da haklısın benim çok fazla aramadığım birşey ama önemli bir çok kişi için sonun da ıos 11 ile o eksiğine gideriyorlar zaten gününün yarısında hep hücresel veriyi konumu aç kapa yapmıyorsun ki bence yani. Şimdi android de şu var ıos da şu Yok demek için benim detaylı bir android kullanmış olmam lazım mesela ıos da herşey elinin altında menü kavramı Yok ana ekran tuşuna bas tamam herşey arka planı temizleme Yok ram temizleme gibi bir saçmalığa gerek duymuyorsun. Telefonun ara yüzü şişti açıp kapatayım gibi bir gereksinimin Yok ben 5s de önceden bir yılı geçkin hiç telefonu kapatıp açmadım güncellemeler hariç arka planı temizleme olayı var onu bile yapan birisi değilim hızı şuanda nasılsa bir ay kullan hiç kapatma yine aynı şekilde kalıyor tabi güncelleme ile berbat etmezlerse o konu bütün firmalar için geçerli pc de bile aynı. Bildirim ekranın da WhatsApp bildirimi geldiğin de 3d touch ile çok hızlı cevap vere biliyorsun. Ben mesela günlük kullanımım da çok yoğun kullanmam gereken yerler oluyor Yok hemen aramam gereken yerler sonra resim at bazen şirkette müşteri ile ilgili bir bilgiyi açmam gerekiyor ve süprize gerek Yok işlemin o anda hızlı bir şekilde olması gereken yerler oluyor telefonun bir kendi kendine kapanıp açılması demek sıkıntı öyle durumlar oluyor. Yani uzun lafın kısası ben ıos dan çok memnun birisiyim ama ıphoneyi sevmeyen biriyim donanım pintisi bir telefon

M

Murat Burç

SDN Okuru
Bak hücresel ver konusun da haklısın benim çok fazla aramadığım birşey ama önemli bir çok kişi için sonun da ıos 11 ile o eksiğine gideriyorlar zaten gününün yarısında hep hücresel veriyi konumu aç kapa yapmıyorsun ki bence yani.
Ben yapıyorum tikliyim. Çoğu kişi bunu açıp kapatıyor.
ıos da herşey elinin altında menü kavramı Yok ana ekran tuşuna bas tamam herşey arka planı temizleme Yok ram temizleme gibi bir saçmalığa gerek duymuyorsun.
En son 4ay önce ram temizledim. Androide son uygulamarı aç tümünü kapat de o iş bitti.
Menüyüde çoğu androidde kapatabiliyorsun. S7nin 6.0.1inde kapatabiliyorduk 7.0da gitti . S8in arayüzünde var tekrar gelecek. Şuan Mİ5Sde menü yok ayrıca çoğu androidde dediğim gibi menü açıp kapatma var. Olmadı launcher yükleyip istediğin gibi özelleştirebiliyorsun.
. Bildirim ekranın da WhatsApp bildirimi geldiğin de 3d touch ile çok hızlı cevap vere biliyorsun
Bildirimlerden androidde hemen birazcık aşağı çekip cevapla seçeneğini aktif edip ordan cevap verebiliyorsun nerdeyse herşeye.

Telefonun ara yüzü şişti açıp kapatayım gibi bir gereksinimin Yok ben 5s de önceden bir yılı geçkin hiç telefonu kapatıp açmadım güncellemeler hariç
Cihazı ayda bir defa kapatıyorum o da güncelleme geldi diye bazen şarjı bitiyor öyle kapanıyor. Daha kapatıp açma gereksinimi duymadım.

Ben mesela günlük kullanımım da çok yoğun kullanmam gereken yerler oluyor Yok hemen aramam gereken yerler sonra resim at bazen şirkette müşteri ile ilgili bir bilgiyi açmam gerekiyor ve süprize gerek Yok işlemin o anda hızlı bir şekilde olması gereken yerler oluyor
Daha fotoğraf için beklettiği aramada kastığı arattırmadığı bir yeri hatırlamıyorum. DAha hiç olmadı 12 aylık cihaz.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Ben yapıyorum tikliyim. Çoğu kişi bunu açıp kapatıyor.

En son 4ay önce ram temizledim. Androide son uygulamarı aç tümünü kapat de o iş bitti.
Menüyüde çoğu androidde kapatabiliyorsun. S7nin 6.0.1inde kapatabiliyorduk 7.0da gitti . S8in arayüzünde var tekrar gelecek. Şuan Mİ5Sde menü yok ayrıca çoğu androidde dediğim gibi menü açıp kapatma var. Olmadı launcher yükleyip istediğin gibi özelleştirebiliyorsun.

Bildirimlerden androidde hemen birazcık aşağı çekip cevapla seçeneğini aktif edip ordan cevap verebiliyorsun nerdeyse herşeye.

Cihazı ayda bir defa kapatıyorum o da güncelleme geldi diye bazen şarjı bitiyor öyle kapanıyor. Daha kapatıp açma gereksinimi duymadım.

Daha fotoğraf için beklettiği aramada kastığı arattırmadığı bir yeri hatırlamıyorum. DAha hiç olmadı 12 aylık cihaz.
Vallahi ben seninle daha fazla bu ıos android muhabbetini uzatmak istemem Murat kardeş ben android kullanmadım olabilir ama bana ıos ara yüzü daha çok kolay ve daha çok düzenli geliyor.

Nurlan256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İos kullanmadım ama hiç kullanmayı düşünmüyorum her şeyin itunesa bağlanmasından dolayı. Örnek olarak bir mp3 atmak istiyosun dosyayla birlikde eşzamanlamak zorundasın ki öncekiler silinmesin. Sistemi hem çok kapalı hem de zaman kaybı.

Trajectory

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Hem İos Hem Android kullanmış biri olarak S8 derim gözün kapalı biri kepçeyle özellik veriyorken sana diğeri çay kaşığı ile gıdım gıdım her sene gıdım gıdım veriyor sonra diyorlarki uzun gidiyor aslında uzun gitmiyor özellik çok olmadığı için telefonu doya doya kullanmıyorsun ekranları ufacık çözünürlükleri desen az ben şahsım adına konuşayım ne ben nede etrafımdaki iphone kullanıcıları telefondan film izlemiyor,oyun desen oynanmıyor ufacık ekran helede clash of clash tarzı bir oyun oynuyorsan hangisi benim askerim diye ekranın içine girersin o yüzden tercihini yap ben telefonumu ve özelliklerin doya doya kullanıcam diyorsan android tarafından şaşma ki s8 bu senenin en iyisi diğer taraftan arama mesajlaşma ve internet için kullanıcam diyorsan cihazı iphone al karar senin.

alphabet

Asistan
Reaksiyon puanı
86
android ve ios lu birçok cihaz kullanmış birisi olarak (şuan da ios kullanıyorum) androidin hakikaten daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Sınavda hoca soruları daha önceden maille attığı slayttan sormuştu ve ben ios cihaz ile power point indirip kurmama rağmen dosyayı açamadım ve rezil oldum resmen sınavın ortasında. Samsung kullananlar tek tıkla açtılar hiçbir program kurmadan. biz ios kullanlar da onlardan dilendik cevapları...

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Aynı şekilde uzun bir süre bende iPhone kullandım, aslında Android kullanım açısından daha kolay. Ve eğer bir dosya açmak için iPhone kullanmak garanti diyorsanız kesin yanılıyorsunuz, iPhone dosya uzantısında çok seçici eğer açılmıyorsa tekrar bilgisayarda değiştirilmesi gerekiyor vs. Android tarafında ise hemen bir uygulama ile çözebiliyorsunuz. iPhone tarafının bana kalırsa en büyük artısı garantisidir.

murat zorluu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,389
iPhone 7 Plus tavsiye ederim yıllarca Samsung kullandım ama iPhone tavsiye ederim.

Doğukan S

Doçent
Reaksiyon puanı
266
Bu nasıl bir saçmalıktır ? S8 ile İphone 7 Plus'ı yan yana koymak bile hata. Galaxy S8 şuan piyasanın en iyisi. Ekran-kasa oranıyla, ekranıyla, tasarımıyla, donanımıyla, güvenlik seçenekleriyle, kamerasıyla, hızlı şarjıyla İphone 7 Plus'dan çok daha iyi. Git değiştir istersen senin paran ama akıl almıyor. Hadi S7 Edge desen biraz anlayabilirim ama S8'den bahsediyoruz. Gerçi S7 Edge'nin de birçok avantajı var hatta daha iyi.

murat zorluu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,389
Bu nasıl bir saçmalıktır ? S8 ile İphone 7 Plus'ı yan yana koymak bile hata. Galaxy S8 şuan piyasanın en iyisi. Ekran-kasa oranıyla, ekranıyla, tasarımıyla, donanımıyla, güvenlik seçenekleriyle, kamerasıyla, hızlı şarjıyla İphone 7 Plus'dan çok daha iyi. Git değiştir istersen senin paran ama akıl almıyor. Hadi S7 Edge desen biraz anlayabilirim ama S8'den bahsediyoruz. Gerçi S7 Edge'nin de birçok avantajı var hatta daha iyi.

Lütfen seviyeli yorumlar yapalım şahsen ben hiç saçma bir insan değilim para adamın parası kimseye saçma deme hakkınız yok ! Ekran -kasa oranı ,ekran Ve tasarım 'da size göre birinci olabilir.Başkasına görede iPhone birinci olabilir.Çünkü bu bahsettiklerinizin hepsi göreceli kavramlar yani insanların zevkine kalmış zevkler ve renkler tartışılmaz.
Donanım Ve güvenlik diyorsunuz ama Samsung telefonlarda virüs bulaşma durumlarının olacağını Ve applede bunun imkansız olduğunu söylememişsiniz .

Donanım belki özellik olarak fazla ama stabilliğin uzun zaman gitmesi iPhone çok uzun süreli bir cihaz aynısını samsungta yapamazsın android hala daha iOS tan daha kısa vadeli bir sistem.