S8 mi S8+ mı İphone 7 mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CenkerK.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CenkerK.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar şuan samsung s5 kullanıyorum artık yeni telefon alacağım aklımda bu 3 telefon var samsung kullandım hep ve hoşuma da gidiyo ama iphone un kamerası ne olursa olsun her halükarda bir adım önde oluyor bebim için de önem sıralaması kamera , performans ' ekran ve uzun kullanabilmem gerekiyor sizce hangisini almam daha doğru olur

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
Arkadaşlar şuan samsung s5 kullanıyorum artık yeni telefon alacağım aklımda bu 3 telefon var samsung kullandım hep ve hoşuma da gidiyo ama iphone un kamerası ne olursa olsun her halükarda bir adım önde oluyor bebim için de önem sıralaması kamera , performans ' ekran ve uzun kullanabilmem gerekiyor sizce hangisini almam daha doğru olur

İphone 7 Plus almanızı tavsiye ederim :)

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Kardeşim s8 ler son güncellemesini aldı android 10 çıkınca güncelleme gelecek falan diye bekleme iphone 7 nin 3 güncelleme hakkı daha var tabi apple bi terslik çıkarmazsa,genel olarak bakarsak s8 plus en iyi tercih ama dediğim gibi güncelleme işini unut note 8 kullanıcısı olarak mağdurum...

CenkerK.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pie güncellemesinden sonra cihazda alınan ekran süresi oldukça azaldı, ve ayrıca satmak istediğinizde fazlasıyla zarar ettiriyor!
İphone'da da kronik sorunların olduğu söyleniyor aranınca ulaşılamama gibi o konuda ne diyorsunuz abaca ?

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
İphone'da da kronik sorunların olduğu söyleniyor aranınca ulaşılamama gibi o konuda ne diyorsunuz abaca ?

Ben ayrıca Telefoncu da çalışıyorum ve bu tip bir sorun ile karşılaştığımızı söyleyemem ve İphone 7 güzel satıyor bizim elimizde sadece 2 tane kaldı.
Aranınca ulaşamama sorununu hakkı bey yaşamıştı diye biliyorum nadiren yaşanan bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Ama bizim şu ana kadar böyle bir sorun ile karşılaşan bir müşterimiz olmadı.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Üçü arasından 7 daha mantıklı olur. Düz s8 bile 7’den daha iyi batarya ömrü sağlıyor ama performans ve uzun süre kullanımda 7’den geride kalıyorlar. Ama iphone 7nin 32gb modeli 2019’a göre yetersiz kalıyor.

Bana sorarsan bunlar yerine mi8 veya meizu 16th gibi başka alternatifler de var. Onlar senin için daha iyi bir seçim olabilir.

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461
Poco ile malzeme kalitesi arasında çok fark var. Kamera ve Face ID özellikleri de artı sayılabilir. Böyle bir bütçem varken Poco almazdım açıkçası.

Hocam malzeme kalitelisi olmayabilir bunun aksini söylemiyorum,
Ama arkadaş için kamera ve performans ön sırada ve performans dendiğinde Pocophone F1 akıllara geliyor.
Tercih meselesi siz almazdınız belki ama çoğu insan F1 tercih ediyor, ve malzeme kalitesi pekte önemli değil bir kılıf ile sorunu çözebiliyorsunuz sonuçta.

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Hocam malzeme kalitelisi olmayabilir bunun aksini söylemiyorum,
Ama arkadaş için kamera ve performans ön sırada ve performans dendiğinde Pocophone F1 akıllara geliyor.
Tercih meselesi siz almazdınız belki ama çoğu insan F1 tercih ediyor, ve malzeme kalitesi pekte önemli değil bir kılıf ile sorunu çözebiliyorsunuz sonuçta.

Hocam kamera zaten mi8... performans ise eşit ama çok süper ağır uygulamalarda sıvı soğutma olayı farkıyla poco bir tık öne geçer yada batarya yine küçük bir tık diyelim çünkü mi8'de oyunla beraber günü çıkarabiliyor. Poco f1 tercih nedeni oyunu ön plana koyan insanlar ki en iyi oyun serisi poco hem fiyatı ucuz hem güçlü işlemci ve sıvı soğutma var, yedek parça çok ucuz... Birde satış dönemi geçmişinde ağırlıkla mi8 +500tl daha pahallı olduğundan böyle bir durum oluştu bu gün fark azaldı ve 300 civarı fazla verip hem daha şık hem ois'li amiral seviyede cihaz almak daha mantıklı. Pardon birde amoled farkı var. :D

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
3700 tlye s9 bulabilirseniz s9 alın bulamazsanız mi8 alın

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
İphone 7 baya eskidi kamerasi s8 den daha kötu ve s8 ise son güncelemesini aldi android 10 almayacak ve ekran sorunları var

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Sizce alınmaz ama dün elimizde kalan son iki adet İphone 7 satıldı alan alıyor!
Telefoncuda çalışıyorum ayrıca fiyatları çok iyi biliyorum bundan emin olabilirsiniz...
Eklemek istedim 3 gün öncesine kadar S9+ kullanıyordum ve Fanboy değilim şimdi kullandığım cihaz İphone Xs Max.
Alınmazdan kastım alınmaması gerekir. Yoksa iphone 6 bile alan var. Ama bu kişinin bilinçli tüketici olmadığını gösterir açık ve net. Kullandığın telefon gereksiz pahalı. Yarı fiyatında olan Mate 20 Pro ile neredeyse aynı özelliklere sahip. Ha para sorunum olmasa ben de Xs Max alırım sonuçta maksimum performans.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Alınmazdan kastım alınmaması gerekir. Yoksa iphone 6 bile alan var. Ama bu kişinin bilinçli tüketici olmadığını gösterir açık ve net. Kullandığın telefon gereksiz pahalı. Yarı fiyatında olan Mate 20 Pro ile neredeyse aynı özelliklere sahip. Ha para sorunum olmasa ben de Xs Max alırım sonuçta maksimum performans.

O alınmaz bu alınmaz adamın bütçesi ona el verir onu alır.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Ne alaka? 2 eski cihaz için alınmaz dedim. Eski modeller senin için alınabilirse sen al başkasına önerip günaha girme.

Ne günahı boş yapma eski model yeni model ne ? şu kafayı bırakın herşeyin son modeli alınmaz eski meski değil çoğu işi görür telefonla ne yapmaya çalışacaksın marsımı görüntüleyeceksin ?

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Ne günahı boş yapma eski model yeni model ne ? şu kafayı bırakın herşeyin son modeli alınmaz eski meski değil çoğu işi görür telefonla ne yapmaya çalışacaksın marsımı görüntüleyeceksin ?
Eskiden kasıt 2 sene veya daha önce çıkmış modeller. Ve evet Android tarafında güncelleme bitmiş veya az kalmış oluyor Apple tarafında ise donanım olarak çok geride oluyor. P/F anlamında ise hiçbir fark yaratmıyor. Şimdi söyle neden eski model alsın? Boş yaparak boş yapma demek ironi oluyor herhalde.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Eskiden kasıt 2 sene veya daha önce çıkmış modeller. Ve evet Android tarafında güncelleme bitmiş veya az kalmış oluyor Apple tarafında ise donanım olarak çok geride oluyor. P/F anlamında ise hiçbir fark yaratmıyor. Şimdi söyle neden eski model alsın? Boş yaparak boş yapma demek ironi oluyor herhalde.

Tamam

EMRE YONAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,461

Hocam Mate 20 Pro balondan başka bir şey değil ve ayrıca cihaz kapalı bir şekilde masada durduğunda Note 9 ve S9+ andırıyor.
Arka tarafı çevrilmediği taktirde ayrıt edilmesi zor. ( dikkatli bakılmadığı sürece anlaşılmıyor )
Milletten gördüğünü alıp kendi cihazına kopyalayan bir firmanın cihazını almam, alsam da paraya yazık aynı özellikler diyorsun ama değil.
Biraz daha araştırmanızı öneririm! Xs Max gereksiz pahalı olabilir ama en azından kendi tasarımı, ve başka cihazlarda olan özelliği ilk kendisi bulmuş gibi milletin gözüne sokmuyor...
Ve ekleme gereği görüyorum evet 7 veya 6 6s alan insanlar var ama kimi daha önceden de Apple kullandığı için alıyor veya fazla para vermeden IOS deneyimlemek istiyorlar. Bilinçli veya bilinçsiz demek bize düşmez durumu yoktur alır veya illa Apple almak istiyordur alır...

Transistor

Profesör
Reaksiyon puanı
1,085
Hocam Mate 20 Pro balondan başka bir şey değil ve ayrıca cihaz kapalı bir şekilde masada durduğunda Note 9 ve S9+ andırıyor.
Arka tarafı çevrilmediği taktirde ayrıt edilmesi zor. ( dikkatli bakılmadığı sürece anlaşılmıyor )
Milletten gördüğünü alıp kendi cihazına kopyalayan bir firmanın cihazını almam, alsam da paraya yazık aynı özellikler diyorsun ama değil.
Biraz daha araştırmanızı öneririm! Xs Max gereksiz pahalı olabilir ama en azından kendi tasarımı, ve başka cihazlarda olan özelliği ilk kendisi bulmuş gibi milletin gözüne sokmuyor...
Ve ekleme gereği görüyorum evet 7 veya 6 6s alan insanlar var ama kimi daha önceden de Apple kullandığı için alıyor veya fazla para vermeden IOS deneyimlemek istiyorlar. Bilinçli veya bilinçsiz demek bize düşmez durumu yoktur alır veya illa Apple almak istiyordur alır...
Hocam kusura bakmayın ama Note 9'a benzetmeye çalıştım benzetemedim. Bir de ben(eminim çoğu kişi için geçerlidir) telefonun tasarımının kopya olup olmadığından çok özelliklerine bakarım. İşlemci olarak XS Max'ı yakalayamasa da şu videoları izlemenizi öneririm: Arada kesinlikle 3000TL yok. (512GB'lığına baktığım için iki kat demişim)