S7 Edge ve Gear VR Deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SmokeXD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Babam'ın S7 Edge alması dolayısıyla benim de inceleme imkanım oldu. Tabi ön siparişten aldığımız için yanında Gear VR'da geldi.
S7 Edge kasa tasarımı olarak ele biraz büyük gelse de tam ayarında olmuş. Ön ve arka yüzeyi camdan yapılmış, yan ayırtları sanırım alüminyumdan yapılmış. Kamera açıldığında anında netleme yapıyor, ortamdaki ışık değişince anında tepki vererek netleme yapıyor. Tabi örneklerle göstermek isterdim ama telefon şu an yanımda değil. Ayrıca edge ekran (eğik ekran)'ın sağ tarafından sola doğru çekince kısa yollar açılıyor böylece telefonda daha kolay gezebiliyoruz.

Gear VR'a gelecek olursak anlatılmaz yaşanır. S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7, S7 Edge ve Note 5 ile çalışıyor. Telefonu sabitlediğimiz kısımda USB konnektörü var böylece telefon ile Gear VR arasındaki iletişim sağlanıyor. Telefonu ilk defa taktığımızda bizden Oculus yazılımını yüklememizi istiyor. Yükledikten sonra Oculus yazılımını açıp telefonu gözlüğe takıyoruz. Bizi bir eğitim ekrano karşılıyor. Burada gözlüğü nasıl yönetmemiz hakkında alıştırma yapıyor. Bu kısımları geçtikten sonra istediğimiz içeriğe ulaşabiliyoruz. Oyun, fotoğraf, video, ve Twitch. Evet gözlükle Twitch yayını izleyebiliyoruz. Video ve resim içeriği beni memnun etse de oyun içeriği az, ama artacağını umuyorum. Tabi gözlüğü çıkardıktan sonra göz biraz uyuşuyor bu yüzden göz sağlığına dikkat etmek lazım.
Takıldığınız konu olursa yoruma yazarsanız cevaplamaya çalışırım.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim göz sorunu olup olmadığını öğrenmeden kullanmamak lazim bende samsung magazasinda demedim gerçekten harika...

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
5.5 inç tek el kullanımı sağlıyor mu? Yani aradaki fiyat farkını düşünerek s7 yeterli bir telefon mu sizce(tasarım olarakta)

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
5.5 inç tek el kullanımı sağlıyor mu? Yani aradaki fiyat farkını düşünerek s7 yeterli bir telefon mu sizce(tasarım olarakta)
İkisinin arasındaki fark ekran boyutu onun dışında özellikleri bire bir. Benim elim fırın küreği olduğu için tek elle kullabiliyorum ama S7 daha kolay kullanılır bana göre. S7 mi S7 Edge mi derseniz fark sadece ekran boyutu.

mirai

Asistan
Reaksiyon puanı
43
İkisinin arasındaki fark ekran boyutu onun dışında özellikleri bire bir. Benim elim fırın küreği olduğu için tek elle kullabiliyorum ama S7 daha kolay kullanılır bana göre. S7 mi S7 Edge mi derseniz fark sadece ekran boyutu.
Bütçeyi zorlamaya gerek yok mu dersiniz? S7 zaten üst düzey şık bir telefon mu diyorsunuz yani?

mehmetakb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
s7 edge de fark sanırım 3600 mah pil kullanmışlar s7 de 3000

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Zeiss vr one'dan farkı ne bu cihazın? Ben pek ısınamadım da vr one'a.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Zeiss vr one'dan farkı ne bu cihazın? Ben pek ısınamadım da vr one'a.
Dediğiniz cihazı bilmiyorum ama Gear Vr'ı şöyle anlatayım. Oculus yazılımıyla çalışan bir gözlük ve içinde 360 derece fotoğraf, video, oyun içerikleri var. Sadece Note 5, S6 ve üstü cihazlarda çalışıyor.
Bugün karşılaştığım Gear Vr reklamını da şöyle vereyim.
[VIDEO][/VIDEO]